Скршете ги интервјуата за кодирање

Подгответе се за технички интервјуа и научете од рачно изработени упатства и прашања од интервју

Истражете ги прашањата за интервјуРешенија за LeetCode

Добијте решенија за прашања на LeetCode

Решенија за LeetCode

Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите. Можете исто така да пребарувате "средна низа летен код" за да ги добиете сите прашања со средна тежина на темата низа од LeetCode

Ниво на тешкотијаНаслов на прашањетоиме на компанијакатегорија
Збир на најблискиот помал и поголем бројниза
ЛесноПроверете дали две низи се еквивалентни со решение за леткодFacebookLeetCodeСтринг
ЛесноПроверете ја формацијата на низата преку решение за сврзување со лек кодUberLeetCodeНиза
ЛесноПроверете дали некој збор се јавува како префикс на кој било збор во решение за леткод на реченицаYelpLeetCodeСтринг
ЛесноНаправете две низи еднакви со обратно решение на под-низите Leetcode решениеFacebookLeetCodeНиза
ЛесноМешајте го решението за низа кодови во низатаAdobeЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноКонечни цени со специјален попуст во продавница за решение за лек-кодLeetCodeНиза
ЛесноНајспоро клучно решение за леткодАмазонLeetCodeНиза
Медиум3Сумно решение за LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтOracleТеслаVMwareLeetCodeНиза
ЛесноДобијте максимум во генерирано решение за лак кодови во низаLeetCodeНиза
МедиумВметнете решение на интервал на леткодАмазонЈаболкоFacebookGoogleСкопјеМајкрософтOracleСервис сегаTwitterUberLeetCodeНиза
ЛесноПатека од корен до лист со целна сума Leetcode SolutionsАмазонЈаболкоFacebookМајкрософтLeetCodeПрво пребарување на длабочинаДрво
ЛесноМинимален број чекори за да направите две низи Anagram Leetcode решенијаАмазонБлумбергCitrixМајкрософтTwitterLeetCodeСтринг
ЛесноРешение за форматирање на клучот за лиценцакапитал ЕденGoogleLeetCodeСтринг
ЛесноРазделете низа во баланс на жици Решение за код за кодБлумбергЛаборатории WalmartLeetCodeСтринг
ЛесноKth најголем елемент во проток на решение за код за кодAdobeАмазонЈаболкокутијаeBayFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтНутаниксLeetCodeдизајн
ЛесноЗбир на парни броеви по пребарувањаНавистинаLeetCodeНиза
ЛесноОтстранете го решението за елементи на поврзана листа LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоБлумбергкапитал ЕденFacebookGoogleМајкрософтLeetCode
ЛесноРешение за Leetcode за дополнување на броевиЈаболкоLeetCode
МедиумРешение за комбиниран збир на леткодAdobeAirbnbАмазонЈаболкоАтласианБлумбергByteDanceeBayFacebookГолдман СаксGoogleСкопјеМајкрософтOracleSnapchatПлоштадUberVMwareЛаборатории WalmartLeetCodeНизаВраќање назад
ЛесноМинимално преместување во еднакви елементи на низата Решение за леткодАмазонЈаболкоCourseraФактиНавистинаJPMorganМатематички делаМајкрософтСвигиLeetCode
ЛесноИзоморфни стрингови Решение за леткодAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleИнтелСкопјеМајкрософтOracleЈахуLeetCodeСтринг
ЛесноРешение за островски периметар на лек кодАмазонБлумбергFacebookGoogleМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноДостапни снимања за решетка за лет код на RookПлоштадLeetCodeНиза
МедиумМинимални размени за да ги направите жиците еднакви решенија за лет кодАмазонLeetCodeСтринг
ЛесноДешифрирајте ја низата од азбука до решение за лет код за мапирање со цел бројПрекиниSalesforceLeetCodeСтринг
ЛесноПреуредување на просторите помеѓу зборовите Решение за леткодGoogleLeetCodeСтринг
ЛесноРешение за леми код на растојание од зачувувањеAdobeАмазонFacebookLeetCode
МедиумРешение за пребарување зборови за лек кодАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayExpediaFacebookИнтуитивноМајкрософтOraclePinterestСервис сегаSnapchatLeetCodeВраќање назадМатрица
ЛесноРешение за Minet Stack LeetcodeАмазонЈаболкоБлумбергкапитал ЕденМајкрософтOracleLeetCodeдизајнМагацинот
ЛесноМаксимално решение за под-низа LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoFacebookГолдман СаксGoogleJPMorganСкопјеМајкрософтOraclePayPalИсплатаUberLeetCodeНизаДинамичко програмирање
ЛесноПодредете ја низата со зголемување на решението за лек-код на фреквенцијатаeBayTwilioLeetCodeНизаСортирање
МедиумПроверете дали низа може да скрши друга низа решение за код за кодLeetCodeСортирањеСтринг
ЛесноБрој на студенти кои извршуваат домашна задача во дадено време решение за леткодLeetCodeНиза
МедиумСметајте добри јазли во решението за биопробарни дрвјаАмазонМајкрософтLeetCodeПрво пребарување на длабочина
ЛесноСреќни броеви во матриксско решение за леткодOracleLeetCodeНиза
ЛесноНајголема под-низа помеѓу две еднакви знаци решение за лет кодLeetCodeСтринг
ЛесноИзградете низа со решенија за Leetcode за операции на магацинотGoogleLeetCodeМагацинот
ЛесноРешение за дестинација во градот LeetcodePayPalYelpLeetCodeСтринг
ЛесноМаксимална оценка по разделување на низа решение за кодGoogleLeetCodeСтринг
ЛесноДвижење камења до последователно решение за леткодFacebookLeetCode
ЛесноИлјадници решенија за лет код за разделувањеLeetCodeСтринг
ЛесноПронајдете решение за градскиот судија LeetcodeАмазонLeetCodeГрафикон
ЛесноРешение за факторски заостанувања на нулите LeetcodeБлумбергLeetCode
ЛесноПронајдете ја вредноста на растојанието помеѓу две низи решение за лет кодUberLeetCodeНиза
ЛесноРешение за лет-код на папката за најавување на роботитеМеркариLeetCodeМагацинот
ЛесноРешение за лек-код со наслов на колоната на ExcelAdobeGoogleLeetCode
ЛесноРешение за лет-код со колона со листови во ExcelМајкрософтLeetCode
ЛесноЗголемување на намалување на стрингот за решение на кодотАкуна КапиталLeetCodeСортирањеСтринг
ЛесноБрој на чекори за да се намали бројот до решението за нулта кодАмазонGoogleХРТМајкрософтLeetCode
ЛесноОтстранете го растворот на летен код за палинндромични последициАмазонLeetCodeСтринг
ЛесноПретворете го цел број во збир од две решенија за лет код без нула интегралиХРТLeetCode
ЛесноТрансформација на рангот на решението за низа кодовиАмазонFacebookGoogleLeetCodeНиза
ЛесноДекомпресирајте го решението за шифриран кодиран список со должина на траењеАмазонЈаболкоGoogleLeetCodeНиза
ЛесноМаксимална длабочина на гнездење на решението за летни кодови на заградиБлумбергLeetCodeСтринг
ЛесноДизајн Решение за систем за паркирање LeetcodeАмазонLeetCodeдизајн
ЛесноМаксимум 69 број на решение за лет кодХРТLeetCode
ЛесноДефанзирање на решение за Leetcode на IP адресаАмазонLeetCodeСтринг
ЛесноДистрибуирајте слатки на луѓето Решение за лет кодLeetCode
ЛесноМинимално растојание помеѓу BST-јазлите Решение за лек-кодGoogleLeetCodeДрво
ЛесноЗаменете ги елементите со најголем елемент на решението со лек код од десната странаАмазонLeetCodeНиза
МедиумКомбинации Решение за LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоFacebookGoogleМајкрософтЈахуLeetCodeВраќање назад
ЛесноПронајдете победник на прст со прсти во играта Tic Tac ToeАмазонЈаболкоFacebookZohoLeetCodeНиза
ЛесноНатпреварување на стрингови во решетка за низа кодовиАмазонLeetCodeСтринг
ЛесноСледно решение за Leetcode за поголем елемент IАмазонБлумбергLeetCodeМагацинот
ЛесноПронајдете решение за заеднички знаци за LeetcodeАмазонUberLeetCodeНизаХашинг
ЛесноМинимално време во посета на сите точки Решение за лек-кодАмазонБлумбергFacebookMedia.netLeetCodeНиза
ЛесноПронајдете N уникатно интегрално сумирање до решението за нулта кодAdobeАмазонFacebookМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноПресек на решенија со две кроеви за низи IIАмазонFacebookGoogleOracleLeetCodeСортирање
ЛесноРешение за минимална апсолутна разлика со лек кодЗвученБлумбергСАПUberLeetCodeНиза
ЛесноРастојание помеѓу автобуските запирања решение за леткодGoogleLeetCodeНиза
ЛесноВалидно решение за бумеранг-лек-кодGoogleLeetCode
ЛесноНиза на партиции во три дела со еднакво решение на лек-кодАмазонМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноПронајдете решение за заеднички знаци за LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтВчерашниот службениот времетоUberLeetCodeНизаХашинг
ЛесноРешение за латен код за редови на тастатураМатематички делаLeetCodeХашингСтринг
ЛесноДали е решение за следниве книгиAdobeАмазонБлумбергFacebookGoogleМајкрософтPinterestYandexLeetCodeДинамичко програмирањеСтринг
ЛесноРешение за накит и камења LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоFacebookGoogleМајкрософтЈахуLeetCode
ЛесноРешение за најкраток комплетиран збор за лек-кодGoogleLeetCode
ЛесноСпоредете ги жиците според фреквенцијата на решението за најмал лик со лек кодGoogleOracleLeetCodeНизаСтринг
ЛесноМаксимален број на решенија за леткод на балониТеслаWayfairLeetCodeХашингСтринг
ЛесноКонструирајте го решението за правоаголник на леткодLeetCode
ЛесноДо мало решение со лек кодAdobeЈаболкоGoogleLeetCodeСтринг
ЛесноМинимална апсолутна разлика во решението за лек-код BSTGoogleLeetCodeДрво
ЛесноРекорд за присуство на студенти I решение за леткодGoogleLeetCodeСтринг
ЛесноБројте непарни броеви во решение за леткод со интервалМајкрософтLeetCode
ЛесноДоделете решение за Leetcode за колачињаАмазонLeetCode
ЛесноПронајдете ги сите исчезнати броеви во решението за низа кодовиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтЈахуLeetCodeНизаХашинг
ЛесноОдземете го производот и збирот на цифрите на решението за интегрален лек кодCiscoGoogleUberLeetCode
МедиумРешение за мнозински елемент II за леткодAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтЗенефитиLeetCodeНиза
ЛесноРелативно решение за Leetcode во однос на ранготGoogleLeetCodeСортирање
ЛесноРешение за мнозинство на елементи на леткодАмазонЈаболкоАтласианБлумбергFacebookGoDaddyGoogleМајкрософтOracleделSnapchatЈахуЗенефитиLeetCodeХашинг
ЛесноСодржи Дупликат II решение за леткодАмазонFacebookGoogleLeetCodeНизаХашинг
ЛесноКонвертирајте број во решение на хексадецимален лек кодFacebookМајкрософтLeetCode
ЛесноРелативно решение за низа лек-кодовиAdobeАмазонДЕ ШоeBayGoogleМајкрософтLeetCodeНизаСортирање
ЛесноПронајдете зборови што можат да бидат формирани од ликови Решение за кодАмазонLeetCodeНизаХашинг
ЛесноОснова 7 Решение за лек кодБлумбергGarenaLeetCode
ЛесноРезиме опсези Решение за леткодFacebookYandexLeetCodeНиза
ЛесноПронајдете броеви со парен број на цифри Решение за леткодQuoraLeetCodeНиза
ЛесноМоќност на четири решенија за леткодДве СигмаLeetCode
ЛесноБрој на еквивалентни решенија за Leetcode на парови на ДоминоАмазонLeetCodeНиза
ЛесноПроверете дали е решение за леткод на права линијаPalantir TechnologiesLeetCodeНиза
ЛесноРешение за линк код со поврзана листа со палиндромAdobeАмазонЈаболкоБлумбергкапитал ЕденCiscoFacebookGoogleЗемиИнтелIXLМајкрософтНутаниксOracleИсплатаSnapchatUberYandexLeetCode
ЛесноРешение за лек-код на Паскал Триаголник IIАмазонМајкрософтLeetCodeНизаДинамичко програмирање
ЛесноМаксимална длабочина на решение за летен код на бинарно дрвоAdobeАмазонFacebookМајкрософтLeetCodeПреминување на дрвото
ЛесноМаксимална длабочина на решението со лек-код на дрвото N-aryАмазонGoogleМајкрософтLeetCodeПрво пребарување на ширинаПрво пребарување на длабочина
ЛесноПребарувајте во решение за битнирни дрвја за леткодЈаболкоIBM,LeetCode
ЛесноПресметајте го најголемиот раствор на Leetcode во групатаМеркариLeetCodeНиза
ЛесноПронајдете го решението за разлики за лет кодAdobeАмазонGoogleLeetCodeХашингСтринг
МедиумЕдинствени решенија за Leetcode за патекиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceFacebookГолдман СаксGoogleМатематички делаМајкрософтOracleQualtricsSalesforceSnapchatUberVMwareЛаборатории WalmartLeetCodeНизаДинамичко програмирање
ЛесноДодадете бинарен раствор на лек кодовиАмазонFacebookМајкрософтLeetCodeСтринг
ЛесноМинимална вредност за да се добие позитивно чекор по чекор сума Решение за лек-кодСвигиLeetCodeНиза
ЛесноВалидно решение за Leetcode во ПалиндромАмазонЈаболкоБлумбергFacebookМајкрософтOracleWayfairLeetCodeСтринг
ЛесноОбратни самогласки на решетка за низа кодАмазонFacebookGoogleLeetCodeСтринг
ЛесноРешение од римски до интегрален лек-кодAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleСкопјеМајкрософтOracleQualtricsRobloxUberЈахуLeetCodeСтринг
ЛесноРешение за лет-код на број три на ТрибоначиFacebookLeetCodeДинамичко програмирање
МедиумРотирајте го списокот Решение за лек-кодAdobeАмазонБлумбергFacebookСкопјеМајкрософтSamsungLeetCode
ЛесноРешение за преминување на патеки ЛеткодАмазонLeetCodeХашингСтринг
ЛесноРешение за матрикс дијагонално збир со лек-кодAdobeLeetCodeНизаМатрица
ЛесноБрој на решенија за летни кодови на добри паровиАмазонМајкрософтLeetCodeНизаХашинг
ЛесноТретото максимално решение за лет-кодАмазонFacebookGoogleLeetCodeНиза
МедиумРешение Powet (x, n) LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоАсанаБлумбергeBayFacebookГолдман СаксGoogleСкопјеМајкрософтOraclePayPalUberVMwareЛаборатории WalmartLeetCode
ЛесноПронајдете среќен цел број во решението за низа кодовиМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноРеформатирајте го стринг решението за код за кодМајкрософтLeetCodeСтринг
ЛесноПронајдете го решението за разлики за лет кодAdobeАмазонGoogleLeetCodeХашинг
МедиумВметнете во решение за летни кодови на бинарно пребарувањеАмазонЈаболкоАтласианFacebookGoogleМајкрософтLeetCode
МедиумИтеративна неправилна трага на бинарно дрводрвоПреминување на дрвото
ЛесноСпојте две подредени списоци Решенија за LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоБлумбергкапитал ЕденFacebookGoogleIBM,МајкрософтOracleLeetCode
МедиумПреминување на Морис ИнордердрвоПреминување на дрвото
ЛесноЗбир на решенија за лев код на леви лисјаAdobeLeetCodeДрвоПреминување на дрвото
ЛесноГенерирајте низа со знаци што имаат непарен број решенија за лет кодДиДИLeetCodeСтринг
МедиумРешение за Leetcode за пермутацииAdobeАмазонЈаболкоАтласианБлумбергByteDanceeBayFacebookGarenaGoDaddyГолдман СаксGoogleСкопјеМајкрософтOracleSalesforceСАПUberVMwareЛаборатории WalmartЈахуLeetCodeВраќање назад
ЛесноМинимална длабочина на решение за летен код на бинарно дрвоАмазонЈаболкоFacebookLeetCodeПрво пребарување на ширинаПрво пребарување на длабочина
ЛесноМоќ на решение со два лек кодовиЈаболкоLeetCode
ЛесноИзбалансирано решение за битни битриниАмазонGoogleМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноРешение со две збирки на леткодЈаболкоByteDanceИнтуитивноМајкрософтOracleLeetCode
ЛесноПресметајте ги најчестите решенија за LeetcodeАмазонЈаболкокапитал ЕденGoogleМајкрософтLeetCodeХашинг
МедиумРешение за куќата арамија II за леткодAdobeАмазонЈаболкоeBayGoogleМајкрософтЛаборатории WalmartLeetCodeДинамичко програмирање
ЛесноSqrt (x) Решение за лек кодАмазонЈаболкоБлумбергGooglelyftМајкрософтUberLeetCode
ЛесноКолку броеви се помали од решението за тековен број за леткодAdobeАмазонБлумбергLeetCodeНизаХашинг
ЛесноПретворете ја подредената низа во бинарно пребарувачко дрво Решение за лек кодAdobeAirbnbАмазонЈаболкоБлумбергCiscoGoogleМајкрософтOracleSpotifyVMwareЈахуLeetCodeПрво пребарување на длабочина
МедиумМултиплицирајте низи Решение за лек кодАмазонЈаболкоByteDanceExpediaFacebookGoogleHouzzМатематички делаМајкрософтOracleПлоштадTwitterUberZillowLeetCodeСтринг
ЛесноЗбир на сите решенија за под-низи со непарен должина Лек-кодСкопјеLeetCodeНиза
ЛесноСпојте решение сортирани низи LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleIBM,СкопјеlyftМајкрософтNetflixOracleмасаUberVMwareЈахуYandexLeetCodeНиза
МедиумПребарувајте во ротирано сортирано решение за лек-кодAdobeAlibabaАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleJPMorganСкопјеМајкрософтНутаниксNvidiaOraclePayPalИсплатаSalesforceSamsungСервис сегаTencentТеслаВчерашниот службениот времетоГрчUberВизаVMwareЛаборатории WalmartЈахуYandexZillowЗулилиLeetCodeНиза
МедиумРешение за лек-код на лексикографски броевиByteDanceLeetCodeПрво пребарување на длабочина
МедиумЦел број на решенија за римски леткодAdobeАмазонЈаболкоBlackrockБлумбергEvernoteFacebookGoogleСкопјеМајкрософтOracleTwitterЈахуLeetCodeСтринг
ЛесноСпецијална низа со X елементи поголеми или еднакви на X решение за лет кодGoogleLeetCodeНизаХашинг
ЛесноРешение за вметнување позиција на леткод за пребарувањеAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноДеца со најголем број на слатки решение за лет кодАмазонБлумбергLeetCodeНиза
ЛесноНаправете го стрингот одлично решение за леткодGoogleLeetCodeМагацинотСтринг
ЛесноИзвршува збир на решенија за лет код за 1d низаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергUberLeetCodeНиза
ЛесноДолжина на решението за последни зборови за леткодGoogleLeetCodeСтринг
МедиумТриаголација на минимална оценка на решение за полигонски леткодUberLeetCodeДинамичко програмирање
ЛесноПодреди ги интегралите според бројот на 1 битно решение за леткодAdobeLeetCodeСортирање
ЛесноПлус едно решение за LeetcodeAdobeАмазонЈаболкокапитал ЕденFacebookGoogleМајкрософтLeetCodeНиза
ЛесноПроверете дали N и неговото двојно решение на лет кодGoogleLeetCodeНиза
ЛесноРешение за Leetcode за Денот на годинатаZScalerLeetCode
ЛесноСпецијални позиции во решение за битентен матриксGoogleLeetCodeНизаМатрица
ЛесноРешение за шишенце со вода шишињаМајкрософтLeetCode
ЛесноМаксимален производ на два елементи во раствор за низа кодовиSamsungLeetCodeНиза
ЛесноСредство на низата по отстранување на некои елементи Решение за лек-кодGoogleLeetCodeНиза
МедиумРазменете ги јазлите во парови Решенија за LeetcodeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookМајкрософтLeetCode
МедиумKth најголем елемент во Array Leetcode SolutionsAdobeАмазонЈаболкоByteDanceeBayExpediaFacebookGoogleСкопјеМајкрософтOracleSalesforceSpotifyЛаборатории WalmartLeetCodeНиза
ЛесноKth Недостасува позитивно решение за лек-кодFacebookМајкрософтLeetCodeНизаХашинг
ЛесноОперација XOR во решетка за низа кодовиЛаборатории WalmartLeetCodeНиза
ЛесноТри последователни коефициенти решение на леткодJiиLeetCodeНиза
ЛесноРешение за грд број LeetcodeLeetCode
ЛесноМакс, последователни решенија на кодотАмазонLeetCodeНиза
ЛесноРешение за куќа арамија LeetcodeАмазонЈаболкоCiscoМајкрософтOracleLeetCodeДинамичко програмирање
ЛесноРешение за среќен број LeetcodeAdobeАмазонЈаболкоLeetCodeХашинг
ТешкоТехника на распаѓање Sqrt (или плоштад корен)Каденс ИндијаPayPalQualtricsRobloxTwilio
МедиумПреуредување на низата така што arr [i]> = arr [j] ако i е парен и arr [i] <= arr [j] ако i е непарен и j <iAccentureAdobeАмазонФактиZohoниза
МедиумБрој на АрмстронгOracleVMware
МедиумСтринг-низаАмазонФанатициSamsungнизаДинамичко програмирање Дрво
ЛесноСортирај низа според паритет II решение за лет кодАмазонLeetCodeНизаСортирање
ЛесноВалидни анаграмиАмазонГолдман СаксGoogleМајкрософтНагаронизаХашинг
МедиумСосечна низаАмазонMakeMyTripМорган СтенлиИсплатанизаХашинг
МедиумКонвексен алгоритам на трупгеометрискиМорган СтенлиSamsungалгоритам
МедиумГрупни анаграмиАмазонFacebookGoogleМајкрософтнизаХашинг
ТешкоЦел број на англиски зборовиАмазонFacebookМајкрософтOracleниза
МедиумУникатни патеки IIАмазонVMwareматрицаДинамичко програмирање
МедиумМаксимална должина на повторената под-низаНавистинаКаратRobloxнизаДинамичко програмирање Хашинг
ЛесноБрои пар со Дадена сумаАколитАмазонФактиКрстоноснитенизаХашинг Сортирање
ЛесноМинимални операции за бришење за да ги направите сите елементи на низата истиAdobeФактихашингНиза
МедиумМаксимално растојание помеѓу две појави на ист елемент во низатаДеливеријаФактиФанатициФуркитихашингНиза
ЛесноГрупно повеќекратно појавување на елементите во низата подредени од првото појавувањеАколитAdobeАмазонДеливеријаФуркитихашингНиза
МедиумУнија и пресек на две поврзани листи24 * 7 лаборатории за иновацииАколитАмазонFlipkartКомли МедиаМајкрософтТакси4СигурноVMwareЛаборатории Walmartповрзана-листаСортирање
МедиумМаксималната разлика помеѓу фреквенцијата на два елементи, како што тој елемент има поголема фреквенција е исто така поголемаAccentureАколитАмазонVMwareнизаСортирање
ЛесноРешение за промена на лимонадата во лек-кодАмазонАтласианLeetCode
МедиумПронајдете го најмалиот делител со решение за леткод на прагAppDynamicsGoogleСАПЛаборатории WalmartLeetCode
ЛесноМаксимизирајте ја збирот на низата по решение за легат код за K негацииАмазонLeetCodeНиза
ЛесноВалидно Совршено квадратно решение за леткодАмазонLeetCode
ЛесноПросечна плата Со исклучок на минималното и максималното решение за плати за кодотNetSuiteLeetCode
ТешкоНајмала под-низа со к Различни броевиАмазонGoogleхашингНиза
МедиумСите уникатни тројки што сумираат до дадена вредностАколитАмазонФанатицинизаХашинг
ЛесноНајдолгата подредна група има број 1 од еден повеќе од број 0AccentureАмазонДЕ ШоSamsungниза
МедиумМаксимална низа од две дадени низи што го одржуваат редоследот истAccentureАмазонДеливеријаФактиФуркитиСоби OYOПублицис СапиентZohoниза
МедиумРаспоред на робинАмазонFacebookGoogleМајкрософт
ЛесноПресметајте ги подпрогласите со исти парни и непарни елементиAccentureФактиФанатициниза
ТешкоПронајдете елементи со најмал опсег што содржат елементи од k списоциАмазонЈаболкоGoogleUberдинамичко-програмирањеСтринг
МедиумПогодете го бројот поголем или долен IIАмазонGoogleМајкрософтдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПреуредување на низата Таква што arr [i] е еднаква на iAccentureAdobeАмазонФанатициФуркитиZohoниза
ЛесноОдделете 0 и 1 во низаАколитАмазонFabMakeMyTripPayPalИсплатаZohoниза
МедиумНајдете го најголемиот d во низата така што a + b + c = dАколитАмазонДеливеријаФанатициФуркитиБесплатно полнењехашингНиза
МедиумМаксимален број чоколади што треба да се дистрибуираат еднакво меѓу k студентиAccentureAdobeАмазонFacebookФуркитиниза
ЛесноМаксимални последователни броеви присутни во низаАколитAdobeАмазонФуркитиMAQниза
ЛесноПоместете ги сите негативни броеви на почеток и позитивно за да завршите со постојан дополнителен просторКапгеминиКрстоноснитеMAQo9 решенијаTCSнизаСортирање
ТешкоБарања за број на различни елементи во под-низаАмазонGoogleМајкрософтOracleUberнизаДрво
ТешкоПребарувања за веројатност на парен или непарен број во дадени опсезиGoogleHoneywellUberниза
МедиумВкупни броеви без повторени цифри во опсегАколитФактиMAQниза
ТешкоМинимален преглед на опсег (распаѓање на квадратни корени и ретка табела)АмазонЈаболкоGoogleниза
МедиумПребарување на збирот на опсегот со помош на редок табелаАмазонПублицис СапиентZohoниза
ТешкоПребројте ги и вклучете ги пребарувањата на бинарна низаАмазонFacebookGoogleUberниза
МедиумБарања за децимални вредности на под-низи на бинарна низаАмазонGoogleниза
МедиумМаксимизирајте ги елементите користејќи друга низаАмазонФанатициФуркитинизаСортирање
ЛесноПронајдете дали низата е подмножество на друга низаАколитГЕ здравствоКвалкомнизаСортирање
ЛесноПотребни минимални размени за да се соберат сите елементи помали или еднакви на kАмазонAppDynamicsФактиФуркитиМајкрософтхашингНиза
ЛесноМаксимална сума на парови со специфична разликаАколитCourseraДеливеријаФуркитиSnapdealдинамичко-програмирањеНиза
МедиумПронајдете прва и последна позиција на елементот во сортирано решетка за низа решеткиАмазонБлумбергByteDanceFacebookGoogleМајкрософтOracleUberLeetCodeНиза
ЛесноРешение за монотона низа LeetCodeАмазонFacebookLeetCodeНиза
ТешкоНајмала добра базаGoogleниза
ЛесноПронајдете ги првите три во низаMAQo9 решенијаВипрохашингНиза
МедиумМаксимална сума на патека во Правоаголен триаголникCitrixДЕ ШоДиректиExpediaдинамичко-програмирање
МедиумПодредување со користење на тривијална хаш функцијаКаденс ИндијаКапгеминиФактиMAQUHG ОптумхашингНиза Сортирање
МедиумМаксимален број на сегменти на должини a, b и cАмазонBlackrockByteDanceCitrixGoogleTeradataUberдинамичко-програмирање
МедиумМаксимална сума на последователност таква што нема три последователни24 * 7 лаборатории за иновацииAccentureАмазонДеливеријаPayPalPayUдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПресметајте ги сите субјекти кои имаат производ помалку од KByteDanceкапитал ЕденCodeNationБази на податоциExpediaYandexдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПронајдете дупликати во дадена низа кога елементите не се ограничени на опсегAdobeАмазонФактиMAQUHG ОптумхашингНиза
МедиумМинимални вметнувања за да се формира палиндром со дозволени пермутацииАмазонCodeNationДиректиGoogleНавистинаИнтуитивнонизаДинамичко програмирање
ТешкоLCS (најдолга заедничка последица) од три жициАмазонCodeNationExpediaGoogleUberZohoдинамичко-програмирањеСтринг
МедиумПроверете дали низата содржи соседни цели броеви со дозволени дупликатиAccentureАмазонДиректиFacebookИнтуитивнохашингНиза Стринг
МедиумРаспоред на курсеви II - LeetCodeLeetCodeПрво пребарување на ширинаПрво пребарување на длабочинаГрафиконТополошко подредување
МедиумЗбирен збир на лет-кодLeetCodeНизаДинамичко програмирање
МедиумКапацитет за испорака на пакетите во рок од D дена решение за лек-кодАмазонLeetCodeНиза
ЛесноK Најслабите редови во матрично решение за код за кодАмазонLeetCodeНиза
МедиумДодај и Пребарај збор - Дизајн на структурата на податоците LeetCodeLeetCodeВраќање назаддизајнСтрингТрие
ТешкоНајдобро време за купување и продавање на акции III решение за лек кодAdobeАмазонLeetCodeНизаДинамичко програмирање
ЛесноРешение за мешање на низата LeetcodeFacebookLeetCodeСортирање
МедиумНајдобро време за купување и продавање на акции со решение за ладење код за ладењеAdobeАмазонГолдман СаксЈахуLeetCodeДинамичко програмирање
ЛесноМоже да направи аритметичка прогресија од решението за лак код за низиАмазонLeetCodeНизаСортирање
ЛесноНајголем раствор на лек код за периметарски триаголникC3 IoTLeetCodeСортирање
ЛесноНајдобро време за купување и продавање на решение за лек-код IIАмазонДЕ ШоFacebookМајкрософтМорган СтенлиUberLeetCodeНиза
МедиумНајдобро време за купување и продавање на акции со решение за лек-код за прометАмазонLeetCodeНизаДинамичко програмирање
ЛесноЗбир на f (a [i], a [j]) над сите парови во низа од n цели броевиCiscoFacebookКрстоноснитеПублицис СапиентхашингНиза
МедиумНајдолга повторена последицаАмазонАрцесиумAvalaraByteDanceкапитал ЕденFacebookMetLifeдинамичко-програмирањеСтринг
ЛесноБрој на индексни парови со еднакви елементи во низатаАмазонАтласианЦитаделатаFacebookИнтуитивноSnapdealПлоштадYandexхашингНиза Сортирање
ЛесноПронајдете збир од целата единствена сума под-низа за дадена низаАмазонFacebookGreyOrangeИнтуитивноМајкрософтНагарохашингНиза Сортирање
ЛесноНизи со дадена должина каде што секој елемент е повеќе од или еднаков на двапати од претходниотAccentureАмазонCodeNationFacebookGooglePayPalКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоПронајдете ја секвенцата на змијата со максимална должинаАмазонCodeNationExpediaYandexдинамичко-програмирањеМатрица
МедиумПечатете ги сите тројки во подредена низа што формираат АПAccentureАколитКаденс ИндијаGoogleИнфоЕџИнтуитивноPinterestниза
ТешкоМинимален збир на множења на n броевиAccentureBlackrockГЕ здравствоЈП МорганPayPalдинамичко-програмирањеНиза
МедиумПронајдете број на парови во низа, така што нивниот XOR е 0Каденс ИндијаКупонДунијаHoneywellНавистинаИнфоЕџЛаборатории за месечинаPinterestнизаСортирање
ЛесноСметајте начини да стигнете до n-тото скалило користејќи чекор 1, 2 или 3АмазонCodeNationГЕ здравствоМајкрософтЛаборатории за месечинаPayPalUberдинамичко-програмирање
МедиумМинимална патека на збирот во триаголникАмазонЈаболкоБлумбергдинамичко-програмирањеНиза
МедиумНајдолгата подред не содржи повеќе од K различни елементиАмазонЦитаделатаДеливеријаFacebookМајкрософтSamsungYandexхашингНиза
МедиумМорис ТраверзалАмазонFacebookФуркитиGoogleМајкрософтдрвоПреминување на дрвото
ТешкоKth предок на јазол во бинарно дрвоАмазонGoogleдрвоПреминување на дрвото
ТешкоМаксимална можна разлика од две подмножества на низатаАтласианКаденс ИндијаДиректиБесплатно полнењеОпераPayUSnapchatТајмс ИнтернетXomeхашингНиза Сортирање
МедиумПронајдете постројка на пресек на BST од премин на нарачкаАмазонФуркитиPayUдрвоПреминување на дрвото
ТешкоНеправилен наследник на јазол во Бинарно дрвоАмазонExpediaМорган СтенлиСоби OYOSnapchatдрво
ЛесноСо оглед на низа парови Пронајдете ги сите симетрични парови во негоАмазонКапгеминиCiscoБесплатно полнењеЛаборатории за месечинаОпераXomeниза
ЛесноМинимална работа за да се направат сите елементи еднакви по низатаАмазонBlackrockЦитаделатаДиректиFlipkartНавистинаYandexхашингНиза
ЛесноПроверете дали дадена низа може да претставува пренарачување попречно на стебло за бинарно пребарувањеAdobeАмазонСкопједрвоМагацинот
МедиумКонструирај бинарно стебло од дадена репрезентација на матичната низаАмазонМајкрософтSnapdealдрвоНиза
МедиумСо оглед на бинарно дрво, како ги отстранувате сите полу-јазли?АколитАмазонМајкрософтPayUSnapdealSynopsysЈахудрво
ЛесноИтеративна поминување на нарачкатаАмазонGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиUberдрвоПреминување на дрвото
МедиумПронајдете под-низа со дадена сума (се справува со негативни броеви)АмазонКупонДунијаДеливеријаГЕ здравствоИнфоЕџЛаборатории за месечинахашингНиза
МедиумДолжина на најголемата под-низа со соседни елементиAdobeАмазонБлумбергCiscoКаратРешенија за монотипИсплатаPayUПублицис СапиентSAP лабораториихашингНиза
ЛесноПронајдете растојание помеѓу два јазли на бинарно дрвоАмазонСкопјеMakeMyTripNetflixSamsungдрво
МедиумМаксимален број парички што можете да добиете решение за леткодLeetCodeСортирање
МедиумБрои број на тројки со производ еднаков на дадениот бројАколитАмазонCiscoFlipkartКулизаПублицис СапиентхашингНиза
МедиумМаксимална разлика помеѓу првиот и последниот индекс на елементот во низатаАколитАмазонКрстоноснитеMakeMyTripКабини ОлаSAP лабораториихашингНиза
ЛесноНапишете код за да утврдите дали две дрвја се идентичниАмазонФактиФанатициГЕ здравствоМајкрософтPayPalдрво
ТешкоПронајдете некој од повеќекратните елементи што повторуваат во низата само за читањекапитал ЕденFacebookGoogleНавистинаМајкрософтPinterestхашингНиза
ЛесноПронајдете елементи што се присутни во првата низа, а не во вторатаАколитДеливеријаФактиФанатициSnapdealZohoхашингНиза
МедиумПреминување на граница на бинарно дрвоАколитАмазонКрстоноснитеKritikal решенијаМајкрософтМорган СтенлиPayUSnapdealдрвоПреминување на дрвото
ТешкоПроверете дали има Палиндром по секое барање за замена на знациАмазонFacebookFlipkartGoogleNetflixхашингСтринг
ЛесноРазлика помеѓу највисоките и најмалите фреквенции во низатаЦитаделатаFabФуркитиRobloxТеслахашингНиза Сортирање
МедиумДијагонална пресека на бинарното дрвоАмазонФактиФанатициФуркитиOraclePayUQuoraдрвоПреминување на дрвото
МедиумКоко Јадење Банани Лек код РешениеFacebookLeetCode
ЛесноДното на дното на бинарното дрвоАколитАмазонКупонДунијаFlipkartИсплатаЛаборатории WalmartдрвоПреминување на дрвото
МедиумКомбинации на букви од телефонски бројАмазонЈаболкоАтласианкапитал ЕденБази на податоциeBayFacebookGoogleМајкрософтМорган СтенлиOracleQualtricsTwilioUberVMwareЛаборатории WalmartзадачаВраќање назад Прво пребарување на длабочина Стринг
ТешкоПронајдете четири елементи што се собираат на дадена вредност (Hashmap)АмазонGoogleМајкрософтхашингНиза Сортирање
МедиумПресметајте ги бинарните низи на еднаква должина со иста сума на битови од првата и втората половина24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонDellГЕ здравстводинамичко-програмирање
ЛесноНајдолгата сукцесија, таква што разликата помеѓу соседите е еднаАмазонAvalaraФактиФуркитиМајкрософтдинамичко-програмирањеНиза
МедиумПронајдете ги сите тројки со нула збирАмазонГЕ здравствоGoogleКрстоноснитенизаСортирање
Лесноk-тиот елемент што недостасува во зголемување на низата што не е присутен во дадена низаЦитаделатаExpediaFabФактиIBM,SAP лабораториихашингНиза
ЛесноКако да проверите дали два дадени комплети се неповрзани?ФактиКрстоноснитеКулизаНагароОпераSnapdealхашингНиза Сортирање
ЛесноПроверете дали дадена низа содржи дупликат елементи на k оддалеченост едни од другиАмазонAvalaraЦитаделатаБесплатно полнењеХакерРенкSnapchatSnapdealхашингНиза
ЛесноПечатете го десниот поглед на бинарно дрвоАколитAdobeАмазонMakeMyTripSnapdealдрвоПреминување на дрвото
Брои негативни броеви во подредено решение LeetCode на матрицатаLeetCodeМатрица
МедиумПроверете дали две низи се еднакви или неAccentureГолдман СаксMAQo9 решенијаТакси4СигурноTwilioхашингНиза Сортирање
МедиумСпарете се со даден производ24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонAvalaraQuoraRobloxхашингНиза
МедиумМаксимална сума на патеката во триаголникАрцесиумCodeNationГЕ здравствоPayUUberZohoдинамичко-програмирање
ЛесноПатека со максимална просечна вредностCiscoЕпски системиGreyOrangeSAP лабораторииТајмс Интернетдинамичко-програмирањеНиза Матрица
ЛесноМаксимално растојание по низаAdobeАмазонGoogleOracleматрицаНиза
МедиумПронајдете дали има под-низа со 0 збирCitrixДЕ ШоГолдман СаксНавистинаMakeMyTripСоби OYOИсплатаTCSхашингНиза
ЛесноПронајдете елементи што недостасуваат од опсеготДеливеријаGreyOrangeСкопјеНагароОпераSynopsysхашингСортирање
ЛесноПрвиот елемент се јавува k пати во низатаАмазонКрстоноснитеPayUSAP лабораторииTeradataВипроYatraZohoхашингНиза
ЛесноМаксимален производ на секвенца што се зголемуваАколитГЕ здравствоХакерРенкIBM,SnapchatЈахудинамичко-програмирањеНиза
ТешкоПечатете ги сите под-низи со 0 збирАмазонБесплатно полнењеНавистинаИнфо рабМајкрософтСоби OYOхашингНиза
ЛесноСодржи дупликатAdobeАмазонЈаболкохашингНиза
МедиумПечати Синџир на парови со максимална должинаАмазондинамичко-програмирање
ЛесноПечатете n термини за низата Newуман-КонвејАмазонЦитаделатаФактиФанатициЈП Моргандинамичко-програмирање
ТешкоПресметајте ги подвозниците со еднаков број 0, 1 и 2CitrixБесплатно полнењеГолдман СаксСоби OYOТајмс ИнтернетTwilioхашингСтринг
МедиумНајдолга подна низа без повторување на карактериAdobeВознемиреностАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтМорган СтенлиOracleСАПSAP лабораторииSpotifyUberVMwareЈахунизаХашинг
МедиумОтстранете ги дупликатите од сортираната листа IIАмазонповрзана-листа
МедиумФормирајте минимален број од дадената низаАколитАмазонФанатициГолдман СаксИнфо рабSnapchatнизаНиза Магацинот
МедиумПечатете ја изменетата низа по извршување на командите за собирање и одземањеByteDanceCiscoCitrixБесплатно полнењеХакерРенкНагароОпераTeradataдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноНапишете функција за да ја добиете точката на пресек на две поврзани листиАколитАмазонДЕ ШоФактиГолдман СаксMakeMyTripMAQМајкрософтКвалкомSnapdealВизаЦоперповрзана-листа
ЛесноНиза Newуман-КонвејАмазонHoneywellдинамичко-програмирање
МедиумГенерирајте ги сите можни подредени низи од алтернативни елементи на две дадени подредени низиДиректиКаратPayPalTwilioYandexниза
МедиумНиза Мозер-де БрујанБесплатно полнењеSnapdealТајмс Интернетдинамичко-програмирање
ТешкоОпсег на пребарувања за последователна точна заградаАмазонCodeNationGooglePayPalUberдинамичко-програмирањеНиза Магацинот
ТешкоПечатете ја изменетата низа по повеќекратни операции за зголемување на опсегот на низатаExpediaБесплатно полнењеGoogleНавистинаЛаборатории за месечинаКабини ОлаQualtricsдинамичко-програмирањеНиза
МедиумБрој на индекси со еднакви елементи во даден опсегGreyOrangeНавистинаОпераPinterestSnapdealЈахудинамичко-програмирањеНиза
ТешкоНајдолга битоничка последицаCodeNationДЕ ШоGoogleЈП МорганМајкрософтдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноНиза на голомбиКаденс ИндијаНавистинаТајмс ИнтернетYatraдинамичко-програмирање
ТешкоНиза за пребарувања за повеќекратни замени и производКаденс ИндијаДЕ ШоExpediaGoogleниза
ЛесноPrimeуман – Шенкс – Вилијамс премиерХакерРенкдинамичко-програмирање
ТешкоНиза на разлика | Барање за ажурирање на опсегот во О (1)АрцесиумCodeNationДиректиExpediaGoogleКвалкомдинамичко-програмирањеНиза
ТешкоАлгоритам за сликање оградиCodeNationFacebookGoogleИнтуитивноЈП МорганМорган Стенлидинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПроверете во бинарна низа, бројот претставен со под-низа е непарен или паренCiscoFabIBM,МајкрософтPayUSnapchatSnapdealTeradataниза
МедиумНајголема под-низа со еднаков број 0 и 1sАмазонCourseraGreyOrangeMakeMyTripМорган СтенлиИсплатаSynopsysТајмс ИнтернетхашингНиза
МедиумБинарна низа по операциите вклучување на опсегот М.АмазонCourseraГолдман СаксGoogleGreyOrangeSnapchatдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноКонстантен временски опсег додава операција на низаCodeNationДЕ ШоДиректиExpediaGoogleдинамичко-програмирањеНиза
МедиумИзбришете го N-от јазол од крајот на дадената поврзана листаAdobeАмазонАрцесиумФактиИнтуитивноZohoповрзана-листа
ЛесноИзбришете јазол од поврзаната листа без главен покажувачГЕ здравствоMAQповрзана-листа
МедиумПресметајте ги прстите во опсегGoogleКрстоноснитеКулизаСитотSnapchatЈахудинамичко-програмирање
ЛесноПечатете ги броевите на Фибоначи во обратен редоследAccentureMAQo9 решенијаUHG Оптумдинамичко-програмирање
ЛесноПечатете ја низата Фибоначи користејќи 2 варијаблиАмазонДеливеријаФактиФуркитиКрстоноснитеMAQo9 решенијаPayUдинамичко-програмирање
ЛесноЗбир на непреклопување на два сетаАколитАмазонКрстоноснитеКулизаPinterestSnapdealSynopsysTeradataхашингНиза
ТешкоПронајдете ги сите парови (a, b) во низа, така што% b = kАмазонАрцесиумЦитаделатаДиректиБесплатно полнењеЈахухашингНиза
ТешкоОпсег на LCM пребарувањаАмазонДиректиGoogleНавистинаPayPalSnapdealUberдрвоНиза
МедиумПребарувања на XOR за најголем непарен делител на опсегот24 * 7 лаборатории за иновацииЦитаделатаДиректиExpediaGoogleНавистинаSnapdealдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПресметајте nCr% pAccentureКаденс ИндијаКомли МедиаКабини ОлаПлоштаддинамичко-програмирање
ЛесноСечење на прачкаАмазонДиректиFlipkartGoogleЈП МорганМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоБарања за броење на елементи во низата со вредности во даден опсегCourseraДЕ ШоGooglePayUSnapdealТајмс ИнтернетЈахуниза
ТешкоБрој на елементи помали или еднакви на даден број во дадена под-низаCodeNationДЕ ШоGoogleОпераPayPalPinterestдрвоНиза
МедиумНајголема подмножество на најголемите деливи паровиАмазонGoogleдинамичко-програмирање
ТешкоГЦД-а со дадени опсези на индекси во низаДЕ ШоPayPalSnapchatSnapdealТајмс ИнтернетXomeдрвоНиза
ТешкоБарања за GCD од сите броеви на низа, освен елементи во даден опсегАмазонкапитал ЕденДЕ ШоGooglePayPalQuoraTeradataдинамичко-програмирањеНиза
ТешкоПронајдете дали под-низата е во форма на планина или неАмазонBlackrockCiscoCitrixФактиHoneywellТеслаYandexдинамичко-програмирањеНиза
МедиумСредна вредност на опсегот во низатаКаденс ИндијаExpediaБесплатно полнењеGreyOrangeRobloxSnapchatSnapdealТајмс ИнтернетYandexдинамичко-програмирањеНиза
ТешкоПодмножество со збир што се дели со мАрцесиумCiscoДЕ ШоДиректиExpediaМинтраPayUдинамичко-програмирањеНиза
МедиумПроверете дали има два интервали што се преклопуваат меѓу дадениот сет на интервалиАмазонАрцесиумCiscoДиректиЈП МорганМајкрософтКвалкомYandexдинамичко-програмирањеСортирање
ЛесноОпсег на пребарувања за суми без ажурирањаBlackrockГЕ здравствоЛаборатории за месечинаSynopsysТакси4СигурноTwilioдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноМакс магацинотЈаболкоlyftUberмагацинотдизајн
МедиумПроблем на збирот на подмножества во просторот О (збир)AdobeАмазонДристи-Софтдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПронајдете индекс на држач за затворање за дадена заграда за отворање во изразAdobeАмазонFlipkartOracleСоби OYOSnapdealЛаборатории WalmartYatraмагацинотНиза Стринг
ТешкоПроизводи од опсези во низаАколитДЕ ШоБесплатно полнењеGoogleSAP лабораторииSnapdealТајмс Интернетниза
ЛесноПроблем на спарување на пријателиАмазонExpediaГЕ здравствоGoogleHoneywellЈП Моргандинамичко-програмирање
ЛесноСреќен бројAdobeАмазонЈаболкоЈП Морган
ЛесноПермутација на палиндромFacebookМајкрософтнизаХашинг Стринг
МедиумПроблем со рудник за златоАмазонFlipkartGoogleМајкрософтPayUUberдинамичко-програмирањеНиза Матрица
ЛесноБрој на палиндромAdobeАмазонБлумбергДБОИGoogleMAQМајкрософтo9 решенија
ЛесноДизајнирајте оџак што поддржува getMin () во O (1) време и O (1) дополнителен просторAdobeАмазонФактиFlipkartГолдман СаксGreyOrangeКулизаМајкрософтИсплатаПублицис СапиентСАПSnapdealVMwareмагацинот
МедиумПронајдете збир на максимално ниво во Бинарно дрвоАмазондрвоПрво пребарување на ширина редот Преминување на дрвото
ЛесноПроблем со плочки24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонДЕ ШоДеливеријаPayPalдинамичко-програмирање
МедиумКоефициент на пермутацијаБанкаБазарXomeдинамичко-програмирање
ЛесноСортирајте оџак користејќи рекурзијаАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинот
ЛесноНајдолго зголемување на последователните последициАмазонGoogleМајкрософтдинамичко-програмирањеНиза
ТешкоВовед во црвено-црно дрвоАмазонCodeNationFacebookGoogleUberдрво
ЛесноИзбришете го средниот елемент на оџакотАмазонмагацинот
МедиумСортирање на низата со употреба на КупиштаАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинотСортирање
МедиумБиномен коефициентДиректиExpediaХакерРенкXomeдинамичко-програмирање
ТешкоОперација за бришење дрво на бинарно пребарувањеАколитАмазонКвалкомSamsungдрво
ЛесноНајдобро време за купување и продажба на акцииAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoДЕ ШоeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиOraclePayPalQualtricsSamsungVMwareдинамичко-програмирањеНиза
МедиумИмплементација на Deque со употреба на двојно поврзана листаAdobeВознемиреностАмазонamerican ExpressДЕ ШоФактиФуркитиГЕ здравствоGoogleОксигенски паричникКвалкомSpotifyПрскалкаUHG ОптумВукерXomeZScalerповрзана-листаредот
МедиумИзбришете последователни исти зборови во низаФактинизаНиза Сортирање Магацинот
МедиумИтеративен метод за наоѓање на висината на бинарното дрвоАколитAdobeАмазонФанатициФуркитиКрстоноснитеSnapdealYatraдрворедот
МедиумПодредете оџак користејќи привремен оџакАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинотСортирање
ЛесноСвртете го оџакот без да користите дополнителен простор во O (n)ФактиInfosysMAQмагацинот
ТешкоКлонирајте бинарно дрво со случајни покажувачиАколитАмазонCiscoФактиФанатициGoogleМајкрософтОпераSnapchatдрво
МедиумВрвни K чести елементиАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceкапитал ЕденeBayFacebookGoogleМајкрософтOracleGебни камењазадачаНиза Хашинг
МедиумПреминување на нивото на нарачки користејќи две редициАмазонКрстоноснитеМајкрософтМорган СтенлизадачаПрво пребарување на ширина Дрво Преминување на дрвото
ЛесноСортирај меур со користење на два КупиштаАмазонКапгеминиДеливеријаMAQмагацинотНиза Сортирање
ТешкоОправдување на текстотАмазонCourseraGoogleНавистинаСкопјеМајкрософтPinterestSnapchatниза
ЛесноОбратни индивидуални зборовиАмазоннизаМагацинот
МедиумПресметајте под-панели каде втората највисока лежи пред највисокатаХакерРенкмагацинотНиза
МедиумПронајдете ја најмалата бинарна цифра повеќекратно од даден бројАмазонФуркитиСкопјеМајкрософтSnapdealграфиконПрво пребарување на ширина
МедиумМинимални операции за претворање на X во YАмазонФактиФанатициФуркитиЈП МорганМинтраSamsungSpotifyПлоштадграфиконПрво пребарување на ширина
ЛесноПронајдете максимална разлика помеѓу најблиските леви и десни помали елементиФуркитимагацинотНиза
МедиумОтстранете ги заградите од алгебарска низа што содржи + и - операториAdobeАмазонФуркитимагацинотСтринг
ЛесноСпроведете оџак користејќи единечна редицаАмазонФуркитиGoogleInfosysMAQМајкрософтмагацинотредот
ТешкоПронајдете ја првата кружна тура што ги посетува сите бензински пумпиАмазонФактиМајкрософтМорган СтенлиZohoзадача
ЛесноПодреди низа според редоследот дефиниран од друга низаАмазонМајкрософтSAP лабораторииSnapchatЈахуZohoнизаСортирање
МедиумПреуредување на бинарна низа како алтернативни x и y појавиАколитCiscoCitrixКрстоноснитеIBM,Инфо рабPinterestRobloxТесланиза
МедиумИзмешајте 2n цели броеви како a1-b1-a2-b2-a3-b3 - .. bn без да користите дополнителен просторAdobeДЕ ШоExpediaФанатициНавистинаPayUниза
ЛесноРазлични соседни елементи во низаCourseraДЕ ШоКрстоноснитеIBM,КулизаНагароОпераСоби OYOZohoниза
ТешкоИзградба на најдолгата зголемена последица (N log N)АмазонБанкаБазарИсплатаSamsungнизаДинамичко програмирање
ЛесноМаксимизирајте го збирот на последователни разлики во кружна низаКаденс ИндијаeBayГЕ здравствоКаратQuoraSAP лабораторииПлоштаднизаСортирање
ЛесноТринасочна партиција на низа околу даден опсегБанкаБазарBlackrockкапитал ЕденЦитаделатаFabЛаборатории за месечинаSynopsysTwilioЈахуниза
Минимално време потребно за гниење на сите портокалиAdobeАмазонБлумбергМајкрософтграфиконНиза Прво пребарување на ширина Матрица
МедиумПроверете дали X може да даде промена на секоја личност во редотАмазоннизаредот
МедиумПроверете дали два јазли се на иста патека во ДрвоАмазонФактиФуркитиSamsungграфиконПрво пребарување на длабочина
ТешкоПроверете дали сите нивоа на две бинарни стебла се анаграми или неAdobeАмазонFacebookФанатициФуркитиGreyOrangeдрворедот
МедиумМинимална сума на броење на квадрати на карактери во дадена низа по отстранување на k карактериАмазонзадачаСтринг
ЛесноПреуредување на низата така што 'arr [j]' станува 'i' ако 'arr [i]' е 'j'АмазонДеливеријаКулизаНагароОпераТајмс ИнтернетYatraниза
МедиумПоследователна максимална должина со разлика помеѓу соседните елементи или 0 или 1CiscoExpediaQualtricsSAP лабораторииTeradataнизаДинамичко програмирање
ЛесноЗаменете две последователни еднакви вредности со една поголемаAccentureЦитаделатаБесплатно полнењеPayPalПлоштадTeradataниза
МедиумПронајдете подредена подредница од големина 3 во линеарно времеAvalaraкапитал ЕденЦитаделатаCitrixeBayFabSynopsysниза
МедиумМаксимална под-низа на производиАмазонCiscoМајкрософтМорган СтенлиМинтраPayUТајмс ИнтернетZohoниза
ЛесноКонвертирајте ја низата во зиг-заг модаAccentureАмазонФуркитиTeradataXomeниза
МедиумПрв негативен цел број во секој прозорец со големина kАколитАмазонPayPalСорокозадачаНиза
МедиумПристап базиран на редица за прв карактер што не се повторува во потокАмазонFlipkartМајкрософтPayUЈахузадачаСтринг
ТешкоРастојание од најблиската ќелија со 1 во бинарна матрицаAccentureАмазонHoneywellХСБЦHuluTwitterзадачаНиза Прво пребарување на ширина Графикон Матрица
ТешкоЗбир на минимални и максимални елементи од сите под-низи со големина kByteDanceкапитал ЕденКупонДунијаБази на податоциGoogleTwilioYandexзадачаНиза
МедиумИнтересен метод за генерирање на бинарни броеви од 1 до nАмазонБелзабарМахиндра КомвиваСервис сегаВукердрвоПрво пребарување на ширина редот
ТешкоПронајдете го најголемиот множител од 3АмазонзадачаДинамичко програмирање Сортирање
Транспонирај го графиконотAccentureАмазонЈП МорганМајкрософтЗикусграфикон
ЛесноПроверете дали дадената низа може да претставува Пресек на нарачки на ниво на стебло за бинарно пребарувањеАмазонCitrixIBM,НавистинаИнфо рабСоби OYOTeradataдрворедот Преминување на дрвото
ТешкоБрој на браќа и сестри на даден јазол во дрвоАмазонБлумбергCodeNationGoogleдрворедот Преминување на дрвото
ТешкоПроверете дали даденото Бинарно дрво е комплетно или неВознемиреностamerican ExpressБази на податоциОксигенски паричникSpotifyдрворедот
ЛесноПресметајте го бројот на јазли на дадено ниво во дрво користејќи BFSВознемиреностБанкаБазарЈП МорганПлоштадТакси4СигурнодрвоПрво пребарување на ширина Графикон Преминување на дрвото
ЛесноBFS за исклучен графиконАмазонHuluКаратМајкрософтSalesforceграфиконПрво пребарување на ширина
МедиумАлгоритми за замена на страници во оперативните системиАмазонСвесенФактиМајкрософтPayPalалгоритам
МедиумПроверете дали редот може да се сортира во друга редица користејќи оџакАмазонamerican ExpressMAQзадачаСортирање Магацинот
МедиумПриоритетен ред со користење на двојно поврзана листаАмазонЦитаделатаMAQВукерзадача
ЛесноСпроведување на Stack и Queue користејќи DequeФанатициГЕ здравствоMAQМинтраКвалкомзадачаМагацинот
МедиумФорма на минимален број од дадената низаАмазонГолдман СаксмагацинотНиза Стринг
МедиумМинимален број на посебни елементи по отстранување на m елементиBlackrockByteDanceExpediaКабини ОлаOraclePayUSAP лабораторииYandexдрвоНиза
ТешкоПретворете го BST во мин-грамада без да користите низаАмазонCiscoМајкрософтSAP лабораториидрво
МедиумШаблонски настани со употреба на СтакмагацинотСтринг
МедиумБрој на најдолги зголемени последициАмазонSamsungZohoдинамичко-програмирањеНиза
ТешкоСпојте два BST со ограничен дополнителен просторАмазонGoogleМајкрософтPayUUberдрво
ЛесноБрои под-низи со еднаков број 1 и 0CiscoКупонДунијаCourseraБази на податоциКаратSAP лабораторииТеслахашингНиза
ЛесноИтеративно поминување по нарачката со употреба на два слојаAdobeАмазонФактиФуркитиИсплатамагацинотДрво
МедиумПермутации на магацинот (Проверете дали низата е пермутација на другиот)АмазонФуркитимагацинотредот
ТешкоБарања за подниг на ПалиндромАмазонByteDanceeBayExpediaGoogleИнтуитивноМајкрософтPayPalPinterestSynopsysхашингДинамичко програмирање Стринг
ЛесноПреуредување на низата така што елементите на парни индекси се помали, а елементите на непарните индекси се поголемиAvalaraЕпски системиФуркитиRobloxТесланиза
ЛесноОдделете ги парни и непарни броевиАколитСкопјеMakeMyTripИсплатанизаСортирање
ТешкоМинимални чекори за да стигнете до целта од страна на витезАмазонСкопјеMakeMyTripграфиконПрво пребарување на ширина Динамичко програмирање редот
МедиумКонверзија на стебло во бинарно дрво во бинарно пребарување со употреба на сет STLАмазонCourseraGoogleНавистинаМајкрософтСоби OYOдрво
МедиумМагацинот врз основа на низата што растеMAQЛаборатории WalmartмагацинотНиза
ЛесноНајдете минимум во ротирана сортирана низаAdobeАмазонМајкрософтМорган СтенлиSamsungSnapdealТајмс Интернетниза
МедиумИмплементација на Deque со употреба на кружна низаАмазонГЕ здравствоGoogleМајкрософтзадачаНиза
ЛесноПоместете ги сите негативни елементи да завршат во ред со дозволен дополнителен просторкапитал ЕденCitrixIBM,SAP лабораторииТакси4СигурноTwilioниза
ТешкоK'th Најголемиот елемент во BST со користење на постојан дополнителен просторАмазонExpediaБесплатно полнењеМајкрософтSnapdealЈахуYandexдрво
МедиумПреуредување на низата по редослед - најмал, најголем, 2-ри најмал, 2-ри по големинаАмазонЦитаделатаExpediaГЕ здравствоКвалкомQualtricsTwilioYatraсортирањеНиза
ЛесноПреуредување на низата така што парни позиционирани се поголеми од непарниАмазонСкопјеСоби OYOТајмс ИнтернетZohoнизаСортирање
МедиумДвојно зголемете го првиот елемент и движете се на нула до крајМајкрософтZohoниза
ЛесноНаредете дадени броеви за да формирате најголем бројАмазонMakeMyTripИсплатаZohoнизаНиза
МедиумK'th најголемиот елемент во BST кога не е дозволена измена во BSTАмазонCiscoGoogleUHG Оптумдрво
ЛесноСледење на тековниот максимален елемент во оџакФактиФуркитиInfosysмагацинот
МедиумИтеративна метода за наоѓање предци на дадено бинарно дрвоAdobeАмазонФуркитиGoogleИнфоЕџМорган СтенлиИсплатаSamsungмагацинотДрво
ЛесноПроверете дали елементите на оџакот се последователни по паровиДеливеријаФактиФуркитимагацинот
ЛесноОтстранете ги дупликатите од сортираната низаАмазонFacebookМорган СтенлиВипроXomeZohoниза
ЛесноПроверете дали секој внатрешен јазол на BST има точно едно детеAccentureАмазонРешенија за монотипPayPalSynopsysдрво
МедиумЕлементи што треба да се додадат така што сите елементи од опсегот да бидат присутни во низатаGreyOrangeКулизаSnapdealSynopsysTeradataТајмс ИнтернетхашингНиза Сортирање
МедиумПресметајте под-низи кои имаат тотални различни елементи исти како и оригиналната низаАмазонБази на податоциFabHoneywellPayUПлоштадTeradataYandexхашингНиза
ЛесноПроизвод на низа освен себеАколитАмазонДЕ ШоМорган СтенлиОпераниза
МедиумВисина на генеричко дрво од матичната низаGooglePayUКвалкомПрскалкаUberдрвоПрво пребарување на ширина Динамичко програмирање Графикон редот
МедиумПронајдете го к-тиот најмал елемент во BST (Статистика за нарачки во BST)АколитАмазонGoogleдрво
ЛесноЦиклус на поврзана листаАколитАмазонMAQSamsungповрзана-листа
МедиумВертикална сума во дадено бинарно дрвоАмазонМајкрософтдрво
ЛесноПрограма за проверка дали бинарното дрво е BST или неАколитAdobeАмазонБумеранг трговијаФактиGreyOrangeMakeMyTripМајкрософтOracleСоби OYOКвалкомSnapdealVMwareЛаборатории WalmartВукердрво
МедиумПроверете дали има идентични BST без да ги градите дрвјатаФанатициФуркитидрво
ЛесноМаксимална длабочина на бинарното дрвоАмазонКаденс ИндијаКупонДунијаФактиБесплатно полнењеMakeMyTripРешенија за монотипSnapdealSynopsysTeradataVMwareZohoдрвоПрво пребарување на длабочина Преминување на дрвото
МедиумПалиндром поделбаАмазонFacebookGoogleМајкрософтдинамичко-програмирањеВраќање назад Прво пребарување на длабочина Стринг
ТешкоПрво недостасува позитивноАколитАмазонФактиSamsungSnapdealниза
МедиумСостојба на низата LeetcodeАмазонFacebookGoogleLeetCodeНизаХашинг
ЛесноОбратен цел бројMakeMyTripMAQниза
ЛесноОбратни зборови во низаАколитAdobeАмазонCiscoГолдман СаксMakeMyTripMAQМајкрософтМорган СтенлиИсплатаPayUSAP лабораторииВипроZohoниза
ЛесноОбратна низаInfosysMAQo9 решенијаTCSниза
ЛесноСекунди до деновиMAQ
ТешкоПрограма за проблем со мост и факелАколитeBayQuoraSnapdealTeradataТајмс Интернетдинамичко-програмирањеНиза
ТешкоКукавица хашингЕпски системиFlipkartGoogleМајкрософтNetflixТеслахашинг
МедиумПодпасоли со изразени елементиCiscoБесплатно полнењеТајмс ИнтернетZohoхашингНиза
ЛесноПронајдете го минималното растојание помеѓу два бројаКупонДунијаCourseraДеливеријаЛаборатории за месечинаPayPalИсплатаSnapchatниза
ТешкоПроблем со булова парентизацијаАмазонСкопјеМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоK максимални суми на преклопливи соседни под-низиCodeNationDellFacebookГЕ здравствоGoogleКвалкомдинамичко-програмирањеНиза
МедиумБрои четирикратки од четири подредени низи чиј збир е еднаков на дадена вредност xАколитФанатициЛаборатории за месечинаSynopsysхашингНиза Сортирање
МедиумБрои парови од две поврзани списоци чиј збир е еднаков на дадена вредностAdobeАмазонAvalaraExpediaФанатициGoogleНавистинаМајкрософтPayPalТеслахашингСортирање
ЛесноПронајдете збир на елементи што не се повторуваат (различни) елементи во низатаОксигенски паричникхашингНиза Сортирање
ТешкоПронајдете различни елементи заеднички за сите редови на матрицатаBlackrockExpediaЈП МорганКвалкомSnapdealYatraZohoхашингМатрица Сортирање
ЛесноБроеви со прости фреквенции поголеми или еднакви на kАколитАмазонФактиФуркитиGreyOrangePinterestXomeхашингНиза
МедиумКонвертирајте низа во намалена формаСкопјеSnapchatXomeЈахухашингНиза Сортирање
МедиумПронајдете парови со дадена сума, така што елементите на парот се наоѓаат во различни редовиАмазонДЕ ШоДиректиGreyOrangeНавистинаPinterestTeradataхашингНиза Матрица
МедиумЗаеднички елементи во сите редови на дадена матрицаАмазонCiscoДЕ ШоОпераSAP лабораторииZohoхашингНиза Матрица
ЛесноБрои парови од две подредени низи чиј збир е еднаков на дадена вредност xБанкаБазарCiscoЦитаделатаHoneywellPayURobloxТакси4СигурноYandexнизаСортирање
МедиумНајдете ги сите пермитирани редови на даден ред во матрица24 * 7 лаборатории за иновацииAccentureExpediaIBM,ЈП МорганQuoraхашингНиза Матрица
МедиумКако да отпечатите максимален број А со дадени четири копчињаАмазонFacebookGooglePayPalИсплатадинамичко-програмирање
МедиумСоберете максимални поени во решетката користејќи две траверсиАмазонFabГолдман СаксGoogleHoneywellСкопјеPinterestЈахудинамичко-програмирањеНиза Матрица
ЛесноСо оглед на две несортирани низи, пронајдете ги сите парови чиј збир е xАмазонFacebookхашингНиза
ТешкоПретворете го BST во Мин грамадаАмазонBlackrockByteDanceГЕ здравствоHoneywellдрво
ЛесноПодреди елементи според фреквенцијатаАмазонOracleZohoЗикусхашингНиза Сортирање
ЛесноКонвертирај ја низата во ИнтерMAQниза
ЛесноПронајдете го првиот елемент што се повторува во низа цели броевиАмазонФанатициMAQМајкрософтOracleхашингНиза
МедиумМаксимална трансформација на тежината на дадена низаАмазонBlackrockByteDanceCodeNationДЕ ШоExpediaЈП МорганКабини Оладинамичко-програмирањеСтринг
ТешкоПроблем со завиткување зборовиАрцесиумФактиGreyOrangeМајкрософтМинтраКабини ОлаPayUдинамичко-програмирање
ТешкоПроблем со поделбата на сликаротCodeNationGoogleдинамичко-програмирање
Максимална сума на под-низа со исклучок на одредени елементиАколитCodeNationДиректиЈП МорганКвалкомдинамичко-програмирањеНиза
ТешкоСпојте две избалансирани стебла на бинарно пребарувањеАмазонГЕ здравствоGoogleМајкрософтSalesforceSpotifyдрво
ЛесноБинарно пребарување и вметнување на дрвоАмазонДБОИФанатициГЕ здравствоMAQМајкрософтUHG Оптумдрво
ЛесноБрои предмети што се заеднички за обете списоци, но со различни цениАмазонФактиГЕ здравствоHoneywellTCSТеслахашинг
ТешкоПроблем со нумеричка тастатура со мобилна телефонијаАмазонMAQМајкрософтПрскалкадинамичко-програмирањеМатрица Стринг
ЛесноПронајдете ја под-низата со најмалку просекАмазонкапитал ЕденЛаборатории за месечинаниза
ЛесноПронајдете ја најмалата позитивна цел бројна вредност што не може да се претстави како збир од кое било подмножество на дадена низаБази на податоциFabТакси4СигурноUHG Оптумниза
ЛесноМинимален број на подмножества со изразени елементикапитал ЕденГЕ здравствоIBM,Лаборатории за месечинаYandexхашингНиза Сортирање
МедиумМаксимална сума битонска под-низаCiscoДЕ ШоDellФуркитиГолдман СаксГрофериIBM,PayUQuoraЈахудинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПронајдете минимален број на операции за спојување за да направите палиндром во низаАколитAdobeАмазонФуркитиниза
МедиумМинимизирајте ја максималната разлика помеѓу височинитеAdobeCiscoФанатициYandexниза
МедиумНајдолг распон со иста сума во две бинарни низиAccentureCiscoНавистинаКулизаSAP лабораторииYandexхашингНиза
МедиумКонвертирајте нормален BST во Балансиран BSTamerican ExpressByteDanceкапитал ЕденГрофериИнтелПлускавZohoдрво
ТешкоПравоаголна под-матрица со најголема површина со еднаков број 1 и 0AccentureНавистинаИнфо рабРешенија за монотипPayPalPinterestSynopsysТајмс ИнтернетUHG Оптумдинамичко-програмирањеНиза Матрица
МедиумПросторно оптимизирано решение за ДП за проблем со ранец 0-1АмазонBlackrockByteDanceCodeNationЈП МорганНетскопКабини ОлаКвалкомдинамичко-програмирање
ЛесноПроверете дадена низа со големина n може да претставува BST на n ниво или неАмазонHuluИнтелЏунипер мрежиМајкрософтRobinhoodYelpдрвоНиза
ЛесноПронајдете максимална просечна под-низа на k должинаАмазонниза
ТешкоДржачи за печатење во проблем со множење на синџирот на матрицаАмазонAvalaraЦитаделатаБази на податоциДиректиЈП МорганИсплатаTwilioдинамичко-програмирањеНиза Матрица
ЛесноГолемина на под-низата со максимална сумаCourseraGreyOrangeUHG ОптумXomeдинамичко-програмирањеНиза
ЛесноПронајдете минимална разлика помеѓу кои било два елементиАмазоннизаСортирање
ЛесноМинимален број скокови за да се дојде до крајAdobeАмазонДомување.comЛаборатории за месечинаМорган СтенлиСоби OYOSAP лабораторииЛаборатории Walmartдинамичко-програмирање
ТешкоБрој на палиндромски патеки во матрицаЈаболкоCodeNationFacebookФанатициGoogleдинамичко-програмирањеМатрица
ТешкоНајголема правоаголна под-матрица чиј збир е 0АмазонCodeNationДиректиExpediaFacebookGoogleIBM,МајкрософтPayPalUberдинамичко-програмирањеНиза Матрица
МедиумМаксимален правоаголник на збирот во 2D матрицаАколитАмазонФактиSamsungдинамичко-програмирањеНиза Матрица
МедиумСметајте минимални чекори за да ја добиете дадената посакувана низакапитал ЕденCitrixCourseraSynopsysЗикусниза
ЛесноМаксимална сума што ја зголемува последицатаАмазонФанатициМајкрософтМорган Стенлидинамичко-програмирањеНиза
ЛесноНајголема збирна под-низа24 * 7 лаборатории за иновацииАколитАмазонДЕ ШоФактиFlipkartКрстоноснитеДомување.comMakeMyTripMetLifeМајкрософтМорган СтенлиКабини ОлаOracleСоби OYOPayUSamsungSnapdealTeradataВизаVMwareЛаборатории WalmartZohoдинамичко-програмирањеНиза
МедиумМножење на синџирот на матрицаАмазонCodeNationДЕ ШоGoogleМајкрософтUberдинамичко-програмирањеНиза Матрица
ЛесноКонверзија на дрво во бинарно пребарување во бинарноAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтVMwareдрвоПрво пребарување на длабочина Преминување на дрвото
МедиумПодредена поврзана листа на балансиран BSTАмазонFacebookдрво
ЛесноПодредена низа на балансирана BSTAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтVMwareдрвоНиза Прво пребарување на длабочина
МедиумТрансформирајте BST во поголема сума на дрвоАмазонБлумбергFacebookдрво
МедиумКонвертирајте BST во Бинарно дрво така што збирот на сите поголеми копчиња се додава на секое копчеFacebookдрво
ЛесноПредности на BST во однос на Хаш табелатаАмазонГЕ здравствоКвалкомдрво
ЛесноКонструирајте BST од даденото Пресекување на нарачки на нивоАмазонЈаболкоГЕ здравствоMetLifeМајкрософтUHG ОптумYelpдрвоПрво пребарување на ширина Преминување на дрвото
ЛесноКонструирај BST од даден Преоден пресекАмазондрвоМагацинот Преминување на дрвото
BST до дрво со збир на сите помали клучевиБлумбергДристи-СофтМајкрософтСервис сегаTwitterЦопердрвоПреминување на дрвото
МедиумПронајдете го јазолот со минимална вредност во Бинарно стебло за пребарувањеАмазонБлумбергМајкрософтдрвоПрво пребарување на ширина редот
ЛесноЕдинствен бројАмазоналгоритамНиза
ТешкоНајкраток ПалиндромАмазонДеливеријаФактиниза
МедиумПодмножество LeetcodeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceFacebookGoogleМајкрософтOracleLeetCodeНизаВраќање назад
МедиумИзмешајте низаАмазонFacebookGoogleМајкрософтOracleалгоритамНиза Хашинг
МедиумМаксимален плоштадAdobeАмазонAppDynamicsЈаболкоFacebookGoogleIBM,PayPalTwitterматрицаНиза Динамичко програмирање
МедиумСупер грд бројGoogleдинамичко-програмирање
ЛесноПоделување на низата во парови со збир што може да се дели од К.АмазонМајкрософтниза
ЛесноПронајдете број на вработени под секој вработенАколитГЕ здравствоМајкрософтМинтраКвалкомSynopsysTeradataхашинг
МедиумБрои посебни елементи во секој прозорец со големина К.АколитАмазонМајкрософтниза
ЛесноБрои подмножества кои имаат различни парни броевиCiscoExpediaМинтраSAP лабораторииТакси4Сигурнониза
МедиумПронајдете три елементи од различни три низи, така што a + b + c = збирАмазонБази на податоциДиректиЈП МорганТакси4СигурноTwilioZohoнизаХашинг
ЛесноСпецијален бројJioMAQo9 решенијаTCSалгоритам
МедиумБроење на поделби на паровиМахиндра КомвиваOracleдинамичко-програмирањеНиза Хашинг
МедиумЗборот за пребарувањеАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoFacebookИнтуитивноМајкрософтOracleСервис сегаSnapchatматрицаНиза Враќање назад
ТешкоК празни слотовиАмазонGoogleалгоритамНиза
МедиумПроблем со ранецMakeMyTripSnapdealВизаZohoдинамичко-програмирањеНиза
МедиумАлгоритам на Белман ФордFacebookQualtricsалгоритамДинамичко програмирање Графикон
МедиумКодирање на ХафманАмазонБлумбергGoogleМорган СтенлиSamsungUHG ОптумалгоритамХашинг
МедиумДизајн на структурата на податоцитеАмазонДБОИFacebookФанатициФуркити
МедиумНајдолга зголемена последицаAdobeАмазонCitrixCodeNationFacebookGoogleМајкрософтSamsung