Прашања за интервју за алгоритамПрашања за интервју со низаПрашања за интервју за динамичко програмирањеПрашања за интервју за графикониПрашања за интервју за хаширањеПрашања за интервју на LinkedListПрашања за интервју за матрицаПрашања за интервју во редициПодредување на прашања од интервјуПрашања за интервју SQLПрашања за интервју за магацинотПрашања за интервју со жициПрашања за интервју за дрво

Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотија Наслов на прашањето име на компанија категорија
Минимални размени за да се зголемат секвенцитениза
Збир на најблискиот помал и поголем бројниза
МедиумИтеративна неправилна трага на бинарно дрводрво
МедиумПреминување на Морис Инордердрво
ТешкоТехника на распаѓање Sqrt (или плоштад корен)Каденс ИндијаPayPalQualtricsRobloxTwilio
МедиумПреуредување на низата така што arr [i]> = arr [j] ако i е парен и arr [i] <= arr [j] ако i е непарен и j <iAccentureAdobeАмазонФактиZohoниза
МедиумБрој на АрмстронгOracleVMware
МедиумСтринг-низаАмазонФанатициSamsungниза
ЛесноВалидни анаграмиАмазонГолдман СаксGoogleМајкрософтНагарониза
МедиумСосечна низаАмазонMakeMyTripМорган СтенлиИсплатаниза
МедиумКонвексен алгоритам на трупгеометрискиМорган СтенлиSamsungалгоритам
МедиумГрупни анаграмиАмазонFacebookGoogleМајкрософтниза
ТешкоЦел број на англиски зборовиАмазонFacebookМајкрософтOracleниза
МедиумУникатни патеки IIАмазонVMwareматрица
МедиумМаксимална должина на повторената под-низаНавистинаКаратRobloxниза
ЛесноБрои пар со Дадена сумаАколитАмазонФактиКрстоноснитениза
ЛесноМинимални операции за бришење за да ги направите сите елементи на низата истиAdobeФактихашинг
МедиумМаксимално растојание помеѓу две појави на ист елемент во низатаДеливеријаФактиФанатициФуркитихашинг
ЛесноГрупно повеќекратно појавување на елементите во низата подредени од првото појавувањеАколитAdobeАмазонДеливеријаФуркитихашинг
МедиумУнија и пресек на две поврзани листи24 * 7 лаборатории за иновацииАколитАмазонFlipkartКомли МедиаМајкрософтТакси4СигурноVMwareЛаборатории Walmartповрзана-листа
МедиумМаксималната разлика помеѓу фреквенцијата на два елементи, како што тој елемент има поголема фреквенција е исто така поголемаAccentureАколитАмазонVMwareниза
ТешкоНајмала под-низа со к Различни броевиАмазонGoogleхашинг
МедиумСите уникатни тројки што сумираат до дадена вредностАколитАмазонФанатициниза
ЛесноНајдолгата подредна група има број 1 од еден повеќе од број 0AccentureАмазонДЕ ШоSamsungниза
МедиумМаксимална низа од две дадени низи што го одржуваат редоследот истAccentureАмазонДеливеријаФактиФуркитиСоби OYOПублицис СапиентZohoниза
МедиумРаспоред на робинАмазонFacebookGoogleМајкрософт
ЛесноПресметајте ги подпрогласите со исти парни и непарни елементиAccentureФактиФанатициниза
ТешкоПронајдете елементи со најмал опсег што содржат елементи од k списоциАмазонЈаболкоGoogleUberдинамичко-програмирање
МедиумПогодете го бројот поголем или долен IIАмазонGoogleМајкрософтдинамичко-програмирање
ЛесноПреуредување на низата Таква што arr [i] е еднаква на iAccentureAdobeАмазонФанатициФуркитиZohoниза
ЛесноОдделете 0 и 1 во низаАколитАмазонFabMakeMyTripPayPalИсплатаZohoниза
МедиумНајдете го најголемиот d во низата така што a + b + c = dАколитАмазонДеливеријаФанатициФуркитиБесплатно полнењехашинг
МедиумМаксимален број чоколади што треба да се дистрибуираат еднакво меѓу k студентиAccentureAdobeАмазонFacebookФуркитиниза
ЛесноМаксимални последователни броеви присутни во низаАколитAdobeАмазонФуркитиMAQниза
ЛесноПоместете ги сите негативни броеви на почеток и позитивно за да завршите со постојан дополнителен просторКапгеминиКрстоноснитеMAQo9 решенијаTCSниза
ТешкоБарања за број на различни елементи во под-низаАмазонGoogleМајкрософтOracleUberниза
ТешкоПребарувања за веројатност на парен или непарен број во дадени опсезиGoogleHoneywellUberниза
МедиумВкупни броеви без повторени цифри во опсегАколитФактиMAQниза
ТешкоМинимален преглед на опсег (распаѓање на квадратни корени и ретка табела)АмазонЈаболкоGoogleниза
МедиумПребарување на збирот на опсегот со помош на редок табелаАмазонПублицис СапиентZohoниза
ТешкоПребројте ги и вклучете ги пребарувањата на бинарна низаАмазонFacebookGoogleUberниза
МедиумБарања за децимални вредности на под-низи на бинарна низаАмазонGoogleниза
МедиумМаксимизирајте ги елементите користејќи друга низаАмазонФанатициФуркитиниза
ЛесноПронајдете дали низата е подмножество на друга низаАколитГЕ здравствоКвалкомниза
ЛесноПотребни минимални размени за да се соберат сите елементи помали или еднакви на kАмазонAppDynamicsФактиФуркитиМајкрософтхашинг
ЛесноМаксимална сума на парови со специфична разликаАколитCourseraДеливеријаФуркитиSnapdealдинамичко-програмирање
ТешкоНајмала добра базаGoogleниза
ЛесноПронајдете ги првите три во низаMAQo9 решенијаВипрохашинг
МедиумМаксимална сума на патека во Правоаголен триаголникCitrixДЕ ШоДиректиExpediaдинамичко-програмирање
МедиумПодредување со користење на тривијална хаш функцијаКаденс ИндијаКапгеминиФактиMAQUHG Оптумхашинг
МедиумМаксимален број на сегменти на должини a, b и cАмазонBlackrockByteDanceCitrixGoogleTeradataUberдинамичко-програмирање
МедиумМаксимална сума на последователност таква што нема три последователни24 * 7 лаборатории за иновацииAccentureАмазонДеливеријаPayPalPayUдинамичко-програмирање
ЛесноПресметајте ги сите субјекти кои имаат производ помалку од KByteDanceкапитал ЕденCodeNationБази на податоциExpediaYandexдинамичко-програмирање
ЛесноПронајдете дупликати во дадена низа кога елементите не се ограничени на опсегAdobeАмазонФактиMAQUHG Оптумхашинг
МедиумМинимални вметнувања за да се формира палиндром со дозволени пермутацииАмазонCodeNationДиректиGoogleНавистинаИнтуитивнониза
ТешкоLCS (најдолга заедничка последица) од три жициАмазонCodeNationExpediaGoogleUberZohoдинамичко-програмирање
МедиумПроверете дали низата содржи соседни цели броеви со дозволени дупликатиAccentureАмазонДиректиFacebookИнтуитивнохашинг
ЛесноЗбир на f (a [i], a [j]) над сите парови во низа од n цели броевиCiscoFacebookКрстоноснитеПублицис Сапиентхашинг
МедиумНајдолга повторена последицаАмазонАрцесиумAvalaraByteDanceкапитал ЕденFacebookMetLifeдинамичко-програмирање
ЛесноБрој на индексни парови со еднакви елементи во низатаАмазонАтласианЦитаделатаFacebookИнтуитивноSnapdealПлоштадYandexхашинг
ЛесноПронајдете збир од целата единствена сума под-низа за дадена низаАмазонFacebookGreyOrangeИнтуитивноМајкрософтНагарохашинг
ЛесноНизи со дадена должина каде што секој елемент е повеќе од или еднаков на двапати од претходниотAccentureАмазонCodeNationFacebookGooglePayPalКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоПронајдете ја секвенцата на змијата со максимална должинаАмазонCodeNationExpediaYandexдинамичко-програмирање
МедиумПечатете ги сите тројки во подредена низа што формираат АПAccentureАколитКаденс ИндијаGoogleИнфоЕџИнтуитивноPinterestниза
ТешкоМинимален збир на множења на n броевиAccentureBlackrockГЕ здравствоЈП МорганPayPalдинамичко-програмирање
МедиумПронајдете број на парови во низа, така што нивниот XOR е 0Каденс ИндијаКупонДунијаHoneywellНавистинаИнфоЕџЛаборатории за месечинаPinterestниза
ЛесноСметајте начини да стигнете до n-тото скалило користејќи чекор 1, 2 или 3АмазонCodeNationГЕ здравствоМајкрософтЛаборатории за месечинаPayPalUberдинамичко-програмирање
МедиумМинимална патека на збирот во триаголникАмазонЈаболкоБлумбергдинамичко-програмирање
МедиумНајдолгата подред не содржи повеќе од K различни елементиАмазонЦитаделатаДеливеријаFacebookМајкрософтSamsungYandexхашинг
МедиумМорис ТраверзалАмазонFacebookФуркитиGoogleМајкрософтдрво
ТешкоKth предок на јазол во бинарно дрвоАмазонGoogleдрво
ТешкоМаксимална можна разлика од две подмножества на низатаАтласианКаденс ИндијаДиректиБесплатно полнењеОпераPayUSnapchatТајмс ИнтернетOmeомехашинг
МедиумПронајдете постројка на пресек на BST од премин на нарачкаАмазонФуркитиPayUдрво
ТешкоНеправилен наследник на јазол во Бинарно дрвоАмазонExpediaМорган СтенлиСоби OYOSnapchatдрво
ЛесноСо оглед на низа парови Пронајдете ги сите симетрични парови во негоАмазонКапгеминиCiscoБесплатно полнењеЛаборатории за месечинаОпераOmeомениза
ЛесноМинимална работа за да се направат сите елементи еднакви по низатаАмазонBlackrockЦитаделатаДиректиFlipkartНавистинаYandexхашинг
ЛесноПроверете дали дадена низа може да претставува пренарачување попречно на стебло за бинарно пребарувањеAdobeАмазонСкопједрво
МедиумКонструирај бинарно стебло од дадена репрезентација на матичната низаАмазонМајкрософтSnapdealдрво
МедиумСо оглед на бинарно дрво, како ги отстранувате сите полу-јазли?АколитАмазонМајкрософтPayUSnapdealSynopsysЈахудрво
ЛесноИтеративна поминување на нарачкатаАмазонGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиUberдрво
МедиумПронајдете под-низа со дадена сума (се справува со негативни броеви)АмазонКупонДунијаДеливеријаГЕ здравствоИнфоЕџЛаборатории за месечинахашинг
МедиумДолжина на најголемата под-низа со соседни елементиAdobeАмазонБлумбергCiscoКаратРешенија за монотипИсплатаPayUПублицис СапиентSAP лабораториихашинг
ЛесноПронајдете растојание помеѓу два јазли на бинарно дрвоАмазонСкопјеMakeMyTripNetflixSamsungдрво
МедиумБрои број на тројки со производ еднаков на дадениот бројАколитАмазонCiscoFlipkartКулизаПублицис Сапиентхашинг
МедиумМаксимална разлика помеѓу првиот и последниот индекс на елементот во низатаАколитАмазонКрстоноснитеMakeMyTripКабини ОлаSAP лабораториихашинг
ЛесноНапишете код за да утврдите дали две дрвја се идентичниАмазонФактиФанатициГЕ здравствоМајкрософтPayPalдрво
ТешкоПронајдете некој од повеќекратните елементи што повторуваат во низата само за читањекапитал ЕденFacebookGoogleНавистинаМајкрософтPinterestхашинг
ЛесноПронајдете елементи што се присутни во првата низа, а не во вторатаАколитДеливеријаФактиФанатициSnapdealZohoхашинг
МедиумПреминување на граница на бинарно дрвоАколитАмазонКрстоноснитеKritikal решенијаМајкрософтМорган СтенлиPayUSnapdealдрво
ТешкоПроверете дали има Палиндром по секое барање за замена на знациАмазонFacebookFlipkartGoogleNetflixхашинг
ЛесноРазлика помеѓу највисоките и најмалите фреквенции во низатаЦитаделатаFabФуркитиRobloxТеслахашинг
МедиумДијагонална пресека на бинарното дрвоАмазонФактиФанатициФуркитиOraclePayUдрво
ЛесноДното на дното на бинарното дрвоАколитАмазонКупонДунијаFlipkartИсплатаЛаборатории Walmartдрво
МедиумКомбинации на букви од телефонски бројАмазонЈаболкоАтласианкапитал ЕденБази на податоциeBayFacebookGoogleМајкрософтМорган СтенлиOracleQualtricsTwilioUberVMwareЛаборатории Walmartзадача
ТешкоПронајдете четири елементи што се собираат на дадена вредност (Hashmap)АмазонGoogleМајкрософтхашинг
МедиумПресметајте ги бинарните низи на еднаква должина со иста сума на битови од првата и втората половина24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонDellГЕ здравстводинамичко-програмирање
ЛесноНајдолгата сукцесија, таква што разликата помеѓу соседите е еднаАмазонAvalaraФактиФуркитиМајкрософтдинамичко-програмирање
МедиумПронајдете ги сите тројки со нула збирАмазонГЕ здравствоGoogleКрстоноснитениза
Лесноk-тиот елемент што недостасува во зголемување на низата што не е присутен во дадена низаЦитаделатаExpediaFabФактиIBM,SAP лабораториихашинг
ЛесноКако да проверите дали два дадени комплети се неповрзани?ФактиКрстоноснитеКулизаНагароОпераSnapdealхашинг
ЛесноПроверете дали дадена низа содржи дупликат елементи на k оддалеченост едни од другиАмазонAvalaraЦитаделатаБесплатно полнењеХакерРенкSnapchatSnapdealхашинг
ЛесноПечатете го десниот поглед на бинарно дрвоАколитAdobeАмазонMakeMyTripSnapdealдрво
МедиумПроверете дали две низи се еднакви или неAccentureГолдман СаксMAQo9 решенијаТакси4СигурноTwilioхашинг
МедиумСпарете се со даден производ24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонAvalaraRobloxхашинг
МедиумМаксимална сума на патеката во триаголникАрцесиумCodeNationГЕ здравствоPayUUberZohoдинамичко-програмирање
ЛесноПатека со максимална просечна вредностCiscoЕпски системиGreyOrangeSAP лабораторииТајмс Интернетдинамичко-програмирање
ЛесноМаксимално растојание по низаAdobeАмазонGoogleOracleматрица
МедиумПронајдете дали има под-низа со 0 збирCitrixДЕ ШоГолдман СаксНавистинаMakeMyTripСоби OYOИсплатаTCSхашинг
ЛесноПронајдете елементи што недостасуваат од опсеготДеливеријаGreyOrangeСкопјеНагароОпераSynopsysхашинг
ЛесноПрвиот елемент се јавува k пати во низатаАмазонКрстоноснитеPayUSAP лабораторииTeradataВипроYatraZohoхашинг
ЛесноМаксимален производ на секвенца што се зголемуваАколитГЕ здравствоХакерРенкIBM,SnapchatЈахудинамичко-програмирање
ТешкоПечатете ги сите под-низи со 0 збирАмазонБесплатно полнењеНавистинаИнфо рабМајкрософтСоби OYOхашинг
ЛесноСодржи дупликатAdobeАмазонЈаболкохашинг
МедиумПечати Синџир на парови со максимална должинаАмазондинамичко-програмирање
ЛесноПечатете n термини за низата Newуман-КонвејАмазонЦитаделатаФактиФанатициЈП Моргандинамичко-програмирање
ТешкоПресметајте ги подвозниците со еднаков број 0, 1 и 2CitrixБесплатно полнењеГолдман СаксСоби OYOТајмс ИнтернетTwilioхашинг
МедиумНајдолга подна низа без повторување на карактериAdobeВознемиреностАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтМорган СтенлиOracleСАПSAP лабораторииSpotifyUberVMwareЈахуниза
МедиумОтстранете ги дупликатите од сортираната листа IIАмазонповрзана-листа
МедиумФормирајте минимален број од дадената низаАколитАмазонФанатициГолдман СаксИнфо рабSnapchatниза
МедиумПечатете ја изменетата низа по извршување на командите за собирање и одземањеByteDanceCiscoCitrixБесплатно полнењеХакерРенкНагароОпераTeradataдинамичко-програмирање
ЛесноНапишете функција за да ја добиете точката на пресек на две поврзани листиАколитАмазонДЕ ШоФактиГолдман СаксMakeMyTripMAQМајкрософтКвалкомSnapdealВизаЦоперповрзана-листа
ЛесноНиза Newуман-КонвејАмазонHoneywellдинамичко-програмирање
МедиумГенерирајте ги сите можни подредени низи од алтернативни елементи на две дадени подредени низиДиректиКаратPayPalTwilioYandexниза
МедиумНиза Мозер-де БрујанБесплатно полнењеSnapdealТајмс Интернетдинамичко-програмирање
ТешкоОпсег на пребарувања за последователна точна заградаАмазонCodeNationGooglePayPalUberдинамичко-програмирање
ТешкоПечатете ја изменетата низа по повеќекратни операции за зголемување на опсегот на низатаExpediaБесплатно полнењеGoogleНавистинаЛаборатории за месечинаКабини ОлаQualtricsдинамичко-програмирање
МедиумБрој на индекси со еднакви елементи во даден опсегGreyOrangeНавистинаОпераPinterestSnapdealЈахудинамичко-програмирање
ТешкоНајдолга битоничка последицаCodeNationДЕ ШоGoogleЈП МорганМајкрософтдинамичко-програмирање
ЛесноНиза на голомбиКаденс ИндијаНавистинаТајмс ИнтернетYatraдинамичко-програмирање
ТешкоНиза за пребарувања за повеќекратни замени и производКаденс ИндијаДЕ ШоExpediaGoogleниза
ЛесноPrimeуман – Шенкс – Вилијамс премиерХакерРенкдинамичко-програмирање
ТешкоНиза на разлика | Барање за ажурирање на опсегот во О (1)АрцесиумCodeNationДиректиExpediaGoogleКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоАлгоритам за сликање оградиCodeNationFacebookGoogleИнтуитивноЈП МорганМорган Стенлидинамичко-програмирање
ЛесноПроверете во бинарна низа, бројот претставен со под-низа е непарен или паренCiscoFabIBM,МајкрософтPayUSnapchatSnapdealTeradataниза
МедиумНајголема под-низа со еднаков број 0 и 1sАмазонCourseraGreyOrangeMakeMyTripМорган СтенлиИсплатаSynopsysТајмс Интернетхашинг
МедиумБинарна низа по операциите вклучување на опсегот М.АмазонCourseraГолдман СаксGoogleGreyOrangeSnapchatдинамичко-програмирање
ЛесноКонстантен временски опсег додава операција на низаCodeNationДЕ ШоДиректиExpediaGoogleдинамичко-програмирање
МедиумИзбришете го N-от јазол од крајот на дадената поврзана листаAdobeАмазонАрцесиумФактиИнтуитивноZohoповрзана-листа
ЛесноИзбришете јазол од поврзаната листа без главен покажувачГЕ здравствоMAQповрзана-листа
МедиумПресметајте ги прстите во опсегGoogleКрстоноснитеКулизаСитотSnapchatЈахудинамичко-програмирање
ЛесноПечатете ги броевите на Фибоначи во обратен редоследAccentureMAQo9 решенијаUHG Оптумдинамичко-програмирање
ЛесноПечатете ја низата Фибоначи користејќи 2 варијаблиАмазонДеливеријаФактиФуркитиКрстоноснитеMAQo9 решенијаPayUдинамичко-програмирање
ЛесноЗбир на непреклопување на два сетаАколитАмазонКрстоноснитеКулизаPinterestSnapdealSynopsysTeradataхашинг
ТешкоПронајдете ги сите парови (a, b) во низа, така што% b = kАмазонАрцесиумЦитаделатаДиректиБесплатно полнењеЈахухашинг
ТешкоОпсег на LCM пребарувањаАмазонДиректиGoogleНавистинаPayPalSnapdealUberдрво
МедиумПребарувања на XOR за најголем непарен делител на опсегот24 * 7 лаборатории за иновацииЦитаделатаДиректиExpediaGoogleНавистинаSnapdealдинамичко-програмирање
ЛесноПресметајте nCr% pAccentureКаденс ИндијаКомли МедиаКабини ОлаПлоштаддинамичко-програмирање
ЛесноСечење на прачкаАмазонДиректиFlipkartGoogleЈП МорганМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоБарања за броење на елементи во низата со вредности во даден опсегCourseraДЕ ШоGooglePayUSnapdealТајмс ИнтернетЈахуниза
ТешкоБрој на елементи помали или еднакви на даден број во дадена под-низаCodeNationДЕ ШоGoogleОпераPayPalPinterestдрво
МедиумНајголема подмножество на најголемите деливи паровиАмазонGoogleдинамичко-програмирање
ТешкоГЦД-а со дадени опсези на индекси во низаДЕ ШоPayPalSnapchatSnapdealТајмс ИнтернетOmeомедрво
ТешкоБарања за GCD од сите броеви на низа, освен елементи во даден опсегАмазонкапитал ЕденДЕ ШоGooglePayPalTeradataдинамичко-програмирање
ТешкоПронајдете дали под-низата е во форма на планина или неАмазонBlackrockCiscoCitrixФактиHoneywellТеслаYandexдинамичко-програмирање
МедиумСредна вредност на опсегот во низатаКаденс ИндијаExpediaБесплатно полнењеGreyOrangeRobloxSnapchatSnapdealТајмс ИнтернетYandexдинамичко-програмирање
ТешкоПодмножество со збир што се дели со мАрцесиумCiscoДЕ ШоДиректиExpediaМинтраPayUдинамичко-програмирање
МедиумПроверете дали има два интервали што се преклопуваат меѓу дадениот сет на интервалиАмазонАрцесиумCiscoДиректиЈП МорганМајкрософтКвалкомYandexдинамичко-програмирање
ЛесноОпсег на пребарувања за суми без ажурирањаBlackrockГЕ здравствоЛаборатории за месечинаSynopsysТакси4СигурноTwilioдинамичко-програмирање
ЛесноМакс магацинотЈаболкоlyftUberмагацинот
МедиумПроблем на збирот на подмножества во просторот О (збир)AdobeАмазонДристи-Софтдинамичко-програмирање
ЛесноПронајдете индекс на држач за затворање за дадена заграда за отворање во изразAdobeАмазонFlipkartOracleСоби OYOSnapdealЛаборатории WalmartYatraмагацинот
ТешкоПроизводи од опсези во низаАколитДЕ ШоБесплатно полнењеGoogleSAP лабораторииSnapdealТајмс Интернетниза
ЛесноПроблем на спарување на пријателиАмазонExpediaГЕ здравствоGoogleHoneywellЈП Моргандинамичко-програмирање
ЛесноСреќен бројAdobeАмазонЈаболкоЈП Морган
ЛесноПермутација на палиндромFacebookМајкрософтниза
МедиумПроблем со рудник за златоАмазонFlipkartGoogleМајкрософтPayUUberдинамичко-програмирање
ЛесноБрој на палиндромAdobeАмазонБлумбергДБОИGoogleMAQМајкрософтo9 решенија
ЛесноДизајнирајте оџак што поддржува getMin () во O (1) време и O (1) дополнителен просторAdobeАмазонФактиFlipkartГолдман СаксGreyOrangeКулизаМајкрософтИсплатаПублицис СапиентСАПSnapdealVMwareмагацинот
МедиумПронајдете збир на максимално ниво во Бинарно дрвоАмазондрво
ЛесноПроблем со плочки24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонДЕ ШоДеливеријаPayPalдинамичко-програмирање
МедиумКоефициент на пермутацијаБанкаБазарOmeомединамичко-програмирање
ЛесноСортирајте оџак користејќи рекурзијаАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинот
ЛесноНајдолго зголемување на последователните последициАмазонGoogleМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоВовед во црвено-црно дрвоАмазонCodeNationFacebookGoogleUberдрво
ЛесноИзбришете го средниот елемент на оџакотАмазонмагацинот
МедиумСортирање на низата со употреба на КупиштаАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинот
МедиумБиномен коефициентДиректиExpediaХакерРенкOmeомединамичко-програмирање
ТешкоОперација за бришење дрво на бинарно пребарувањеАколитАмазонКвалкомSamsungдрво
ЛесноНајдобро време за купување и продажба на акцииAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoДЕ ШоeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиOraclePayPalQualtricsSamsungVMwareдинамичко-програмирање
МедиумИмплементација на Deque со употреба на двојно поврзана листаAdobeВознемиреностАмазонamerican ExpressДЕ ШоФактиФуркитиГЕ здравствоGoogleОксигенски паричникКвалкомSpotifyПрскалкаUHG ОптумВукерOmeомеZScalerповрзана-листа
МедиумИзбришете последователни исти зборови во низаФактиниза
МедиумИтеративен метод за наоѓање на висината на бинарното дрвоАколитAdobeАмазонФанатициФуркитиКрстоноснитеSnapdealYatraдрво
МедиумПодредете оџак користејќи привремен оџакАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинот
ЛесноСвртете го оџакот без да користите дополнителен простор во O (n)ФактиInfosysMAQмагацинот
ТешкоКлонирајте бинарно дрво со случајни покажувачиАколитАмазонCiscoФактиФанатициGoogleМајкрософтОпераSnapchatдрво
МедиумВрвни K чести елементиАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceкапитал ЕденeBayFacebookGoogleМајкрософтOracleGебни камењазадача
МедиумПреминување на нивото на нарачки користејќи две редициАмазонКрстоноснитеМајкрософтМорган Стенлизадача
ЛесноСортирај меур со користење на два КупиштаАмазонКапгеминиДеливеријаMAQмагацинот
ТешкоОправдување на текстотАмазонCourseraGoogleНавистинаСкопјеМајкрософтPinterestSnapchatниза
ЛесноОбратни индивидуални зборовиАмазонниза
МедиумПресметајте под-панели каде втората највисока лежи пред највисокатаХакерРенкмагацинот
МедиумПронајдете ја најмалата бинарна цифра повеќекратно од даден бројАмазонФуркитиСкопјеМајкрософтSnapdealграфикон
МедиумМинимални операции за претворање на X во YАмазонФактиФанатициФуркитиЈП МорганМинтраSamsungSpotifyПлоштадграфикон
ЛесноПронајдете максимална разлика помеѓу најблиските леви и десни помали елементиФуркитимагацинот
МедиумОтстранете ги заградите од алгебарска низа што содржи + и - операториAdobeАмазонФуркитимагацинот
ЛесноСпроведете оџак користејќи единечна редицаАмазонФуркитиGoogleInfosysMAQМајкрософтмагацинот
ТешкоПронајдете ја првата кружна тура што ги посетува сите бензински пумпиАмазонФактиМајкрософтМорган СтенлиZohoзадача
ЛесноПодреди низа според редоследот дефиниран од друга низаАмазонМајкрософтSAP лабораторииSnapchatЈахуZohoниза
МедиумПреуредување на бинарна низа како алтернативни x и y појавиАколитCiscoCitrixКрстоноснитеIBM,Инфо рабPinterestRobloxТесланиза
МедиумИзмешајте 2n цели броеви како a1-b1-a2-b2-a3-b3 - .. bn без да користите дополнителен просторAdobeДЕ ШоExpediaФанатициНавистинаPayUниза
ЛесноРазлични соседни елементи во низаCourseraДЕ ШоКрстоноснитеIBM,КулизаНагароОпераСоби OYOZohoниза
ТешкоИзградба на најдолгата зголемена последица (N log N)АмазонБанкаБазарИсплатаSamsungниза
ЛесноМаксимизирајте го збирот на последователни разлики во кружна низаКаденс ИндијаeBayГЕ здравствоКаратSAP лабораторииПлоштадниза
ЛесноТринасочна партиција на низа околу даден опсегБанкаБазарBlackrockкапитал ЕденЦитаделатаFabЛаборатории за месечинаSynopsysTwilioЈахуниза
Минимално време потребно за гниење на сите портокалиAdobeАмазонБлумбергМајкрософтграфикон
МедиумПроверете дали X може да даде промена на секоја личност во редотАмазонниза
МедиумПроверете дали два јазли се на иста патека во ДрвоАмазонФактиФуркитиSamsungграфикон
ТешкоПроверете дали сите нивоа на две бинарни стебла се анаграми или неAdobeАмазонFacebookФанатициФуркитиGreyOrangeдрво
МедиумМинимална сума на броење на квадрати на карактери во дадена низа по отстранување на k карактериАмазонзадача
ЛесноПреуредување на низата така што 'arr [j]' станува 'i' ако 'arr [i]' е 'j'АмазонДеливеријаКулизаНагароОпераТајмс ИнтернетYatraниза
МедиумПоследователна максимална должина со разлика помеѓу соседните елементи или 0 или 1CiscoExpediaQualtricsSAP лабораторииTeradataниза
ЛесноЗаменете две последователни еднакви вредности со една поголемаAccentureЦитаделатаБесплатно полнењеPayPalПлоштадTeradataниза
МедиумПронајдете подредена подредница од големина 3 во линеарно времеAvalaraкапитал ЕденЦитаделатаCitrixeBayFabSynopsysниза
МедиумМаксимална под-низа на производиАмазонCiscoМајкрософтМорган СтенлиМинтраPayUТајмс ИнтернетZohoниза
ЛесноКонвертирајте ја низата во зиг-заг модаAccentureАмазонФуркитиTeradataOmeомениза
МедиумПрв негативен цел број во секој прозорец со големина kАколитАмазонPayPalСорокозадача
МедиумПристап базиран на редица за прв карактер што не се повторува во потокАмазонFlipkartМајкрософтPayUЈахузадача
ТешкоРастојание од најблиската ќелија со 1 во бинарна матрицаAccentureАмазонHoneywellХСБЦHuluTwitterзадача
ТешкоЗбир на минимални и максимални елементи од сите под-низи со големина kByteDanceкапитал ЕденКупонДунијаБази на податоциGoogleTwilioYandexзадача
МедиумИнтересен метод за генерирање на бинарни броеви од 1 до nАмазонБелзабарМахиндра КомвиваСервис сегаВукердрво
ТешкоПронајдете го најголемиот множител од 3Амазонзадача
Транспонирај го графиконотAccentureАмазонЈП МорганМајкрософтЗикусграфикон
ЛесноПроверете дали дадената низа може да претставува Пресек на нарачки на ниво на стебло за бинарно пребарувањеАмазонCitrixIBM,НавистинаИнфо рабСоби OYOTeradataдрво
ТешкоБрој на браќа и сестри на даден јазол во дрвоАмазонБлумбергCodeNationGoogleдрво
ТешкоПроверете дали даденото Бинарно дрво е комплетно или неВознемиреностamerican ExpressБази на податоциОксигенски паричникSpotifyдрво
ЛесноПресметајте го бројот на јазли на дадено ниво во дрво користејќи BFSВознемиреностБанкаБазарЈП МорганПлоштадТакси4Сигурнодрво
ЛесноBFS за исклучен графиконАмазонHuluКаратМајкрософтSalesforceграфикон
МедиумАлгоритми за замена на страници во оперативните системиАмазонСвесенФактиМајкрософтPayPalалгоритам
МедиумПроверете дали редот може да се сортира во друга редица користејќи оџакАмазонamerican ExpressMAQзадача
МедиумПриоритетен ред со користење на двојно поврзана листаАмазонЦитаделатаMAQВукерзадача
ЛесноСпроведување на Stack и Queue користејќи DequeФанатициГЕ здравствоMAQМинтраКвалкомзадача
МедиумФорма на минимален број од дадената низаАмазонГолдман Саксмагацинот
МедиумМинимален број на посебни елементи по отстранување на m елементиBlackrockByteDanceExpediaКабини ОлаOraclePayUSAP лабораторииYandexдрво
ТешкоПретворете го BST во мин-грамада без да користите низаАмазонCiscoМајкрософтSAP лабораториидрво
МедиумШаблонски настани со употреба на Стакмагацинот
МедиумБрој на најдолги зголемени последициАмазонSamsungZohoдинамичко-програмирање
ТешкоСпојте два BST со ограничен дополнителен просторАмазонGoogleМајкрософтPayUUberдрво
ЛесноБрои под-низи со еднаков број 1 и 0CiscoКупонДунијаCourseraБази на податоциКаратSAP лабораторииТеслахашинг
ЛесноИтеративно поминување по нарачката со употреба на два слојаAdobeАмазонФактиФуркитиИсплатамагацинот
МедиумПермутации на магацинот (Проверете дали низата е пермутација на другиот)АмазонФуркитимагацинот
ТешкоБарања за подниг на ПалиндромАмазонByteDanceeBayExpediaGoogleИнтуитивноМајкрософтPayPalPinterestSynopsysхашинг
ЛесноПреуредување на низата така што елементите на парни индекси се помали, а елементите на непарните индекси се поголемиAvalaraЕпски системиФуркитиRobloxТесланиза
ЛесноОдделете ги парни и непарни броевиАколитСкопјеMakeMyTripИсплатаниза
ТешкоМинимални чекори за да стигнете до целта од страна на витезАмазонСкопјеMakeMyTripграфикон
МедиумКонверзија на стебло во бинарно дрво во бинарно пребарување со употреба на сет STLАмазонCourseraGoogleНавистинаМајкрософтСоби OYOдрво
МедиумМагацинот врз основа на низата што растеMAQЛаборатории Walmartмагацинот
ЛесноНајдете минимум во ротирана сортирана низаAdobeАмазонМајкрософтМорган СтенлиSamsungSnapdealТајмс Интернетниза
МедиумИмплементација на Deque со употреба на кружна низаАмазонГЕ здравствоGoogleМајкрософтзадача
ЛесноПоместете ги сите негативни елементи да завршат во ред со дозволен дополнителен просторкапитал ЕденCitrixIBM,SAP лабораторииТакси4СигурноTwilioниза
ТешкоK'th Најголемиот елемент во BST со користење на постојан дополнителен просторАмазонExpediaБесплатно полнењеМајкрософтSnapdealЈахуYandexдрво
МедиумПреуредување на низата по редослед - најмал, најголем, 2-ри најмал, 2-ри по големинаАмазонЦитаделатаExpediaГЕ здравствоКвалкомQualtricsTwilioYatraсортирање
ЛесноПреуредување на низата така што парни позиционирани се поголеми од непарниАмазонСкопјеСоби OYOТајмс ИнтернетZohoниза
МедиумДвојно зголемете го првиот елемент и движете се на нула до крајМајкрософтZohoниза
ЛесноНаредете дадени броеви за да формирате најголем бројАмазонMakeMyTripИсплатаZohoниза
МедиумK'th најголемиот елемент во BST кога не е дозволена измена во BSTАмазонCiscoGoogleUHG Оптумдрво
ЛесноСледење на тековниот максимален елемент во оџакФактиФуркитиInfosysмагацинот
МедиумИтеративна метода за наоѓање предци на дадено бинарно дрвоAdobeАмазонФуркитиGoogleИнфоЕџМорган СтенлиИсплатаSamsungмагацинот
ЛесноПроверете дали елементите на оџакот се последователни по паровиДеливеријаФактиФуркитимагацинот
ЛесноОтстранете ги дупликатите од сортираната низаАмазонFacebookМорган СтенлиВипроOmeомеZohoниза
ЛесноПроверете дали секој внатрешен јазол на BST има точно едно детеAccentureАмазонРешенија за монотипPayPalSynopsysдрво
МедиумЕлементи што треба да се додадат така што сите елементи од опсегот да бидат присутни во низатаGreyOrangeКулизаSnapdealSynopsysTeradataТајмс Интернетхашинг
МедиумПресметајте под-низи кои имаат тотални различни елементи исти како и оригиналната низаАмазонБази на податоциFabHoneywellPayUПлоштадTeradataYandexхашинг
ЛесноПроизвод на низа освен себеАколитАмазонДЕ ШоМорган СтенлиОпераниза
МедиумВисина на генеричко дрво од матичната низаGooglePayUКвалкомПрскалкаUberдрво
МедиумПронајдете го к-тиот најмал елемент во BST (Статистика за нарачки во BST)АколитАмазонGoogleдрво
ЛесноЦиклус на поврзана листаАколитАмазонMAQSamsungповрзана-листа
МедиумВертикална сума во дадено бинарно дрвоАмазонМајкрософтдрво
ЛесноПрограма за проверка дали бинарното дрво е BST или неАколитAdobeАмазонБумеранг трговијаФактиGreyOrangeMakeMyTripМајкрософтOracleСоби OYOКвалкомSnapdealVMwareЛаборатории WalmartВукердрво
МедиумПроверете дали има идентични BST без да ги градите дрвјатаФанатициФуркитидрво
ЛесноМаксимална длабочина на бинарното дрвоАмазонКаденс ИндијаКупонДунијаФактиБесплатно полнењеMakeMyTripРешенија за монотипSnapdealSynopsysTeradataVMwareZohoдрво
МедиумПалиндром поделбаАмазонFacebookGoogleМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоПрво недостасува позитивноАколитАмазонФактиSamsungSnapdealниза
ЛесноОбратен цел бројMakeMyTripMAQниза
ЛесноОбратни зборови во низаАколитAdobeАмазонCiscoГолдман СаксMakeMyTripMAQМајкрософтМорган СтенлиИсплатаPayUSAP лабораторииВипроZohoниза
ЛесноОбратна низаInfosysMAQo9 решенијаTCSниза
ЛесноСекунди до деновиMAQ
ТешкоПрограма за проблем со мост и факелАколитeBaySnapdealTeradataТајмс Интернетдинамичко-програмирање
ТешкоКукавица хашингЕпски системиFlipkartGoogleМајкрософтNetflixТеслахашинг
МедиумПодпасоли со изразени елементиCiscoБесплатно полнењеТајмс ИнтернетZohoхашинг
ЛесноПронајдете го минималното растојание помеѓу два бројаКупонДунијаCourseraДеливеријаЛаборатории за месечинаPayPalИсплатаSnapchatниза
ТешкоПроблем со булова парентизацијаАмазонСкопјеМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоK максимални суми на преклопливи соседни под-низиCodeNationDellFacebookГЕ здравствоGoogleКвалкомдинамичко-програмирање
МедиумБрои четирикратки од четири подредени низи чиј збир е еднаков на дадена вредност xАколитФанатициЛаборатории за месечинаSynopsysхашинг
МедиумБрои парови од две поврзани списоци чиј збир е еднаков на дадена вредностAdobeАмазонAvalaraExpediaФанатициGoogleНавистинаМајкрософтPayPalТеслахашинг
ЛесноПронајдете збир на елементи што не се повторуваат (различни) елементи во низатаОксигенски паричникхашинг
ТешкоПронајдете различни елементи заеднички за сите редови на матрицатаBlackrockExpediaЈП МорганКвалкомSnapdealYatraZohoхашинг
ЛесноБроеви со прости фреквенции поголеми или еднакви на kАколитАмазонФактиФуркитиGreyOrangePinterestOmeомехашинг
МедиумКонвертирајте низа во намалена формаСкопјеSnapchatOmeомеЈахухашинг
МедиумПронајдете парови со дадена сума, така што елементите на парот се наоѓаат во различни редовиАмазонДЕ ШоДиректиGreyOrangeНавистинаPinterestTeradataхашинг
МедиумЗаеднички елементи во сите редови на дадена матрицаАмазонCiscoДЕ ШоОпераSAP лабораторииZohoхашинг
ЛесноБрои парови од две подредени низи чиј збир е еднаков на дадена вредност xБанкаБазарCiscoЦитаделатаHoneywellPayURobloxТакси4СигурноYandexниза
МедиумНајдете ги сите пермитирани редови на даден ред во матрица24 * 7 лаборатории за иновацииAccentureExpediaIBM,ЈП Морганхашинг
МедиумКако да отпечатите максимален број А со дадени четири копчињаАмазонFacebookGooglePayPalИсплатадинамичко-програмирање
МедиумСоберете максимални поени во решетката користејќи две траверсиАмазонFabГолдман СаксGoogleHoneywellСкопјеPinterestЈахудинамичко-програмирање
ЛесноСо оглед на две несортирани низи, пронајдете ги сите парови чиј збир е xАмазонFacebookхашинг
ТешкоПретворете го BST во Мин грамадаАмазонBlackrockByteDanceГЕ здравствоHoneywellдрво
ЛесноПодреди елементи според фреквенцијатаАмазонOracleZohoЗикусхашинг
ЛесноКонвертирај ја низата во ИнтерMAQниза
ЛесноПронајдете го првиот елемент што се повторува во низа цели броевиАмазонФанатициMAQМајкрософтOracleхашинг
МедиумМаксимална трансформација на тежината на дадена низаАмазонBlackrockByteDanceCodeNationДЕ ШоExpediaЈП МорганКабини Оладинамичко-програмирање
ТешкоПроблем со завиткување зборовиАрцесиумФактиGreyOrangeМајкрософтМинтраКабини ОлаPayUдинамичко-програмирање
ТешкоПроблем со поделбата на сликаротCodeNationGoogleдинамичко-програмирање
Максимална сума на под-низа со исклучок на одредени елементиАколитCodeNationДиректиЈП МорганКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоСпојте две избалансирани стебла на бинарно пребарувањеАмазонГЕ здравствоGoogleМајкрософтSalesforceSpotifyдрво
ЛесноБинарно пребарување и вметнување на дрвоАмазонДБОИФанатициГЕ здравствоMAQМајкрософтUHG Оптумдрво
ЛесноБрои предмети што се заеднички за обете списоци, но со различни цениАмазонФактиГЕ здравствоHoneywellTCSТеслахашинг
ТешкоПроблем со нумеричка тастатура со мобилна телефонијаАмазонMAQМајкрософтПрскалкадинамичко-програмирање
ЛесноПронајдете ја под-низата со најмалку просекАмазонкапитал ЕденЛаборатории за месечинаниза
ЛесноПронајдете ја најмалата позитивна цел бројна вредност што не може да се претстави како збир од кое било подмножество на дадена низаБази на податоциFabТакси4СигурноUHG Оптумниза
ЛесноМинимален број на подмножества со изразени елементикапитал ЕденГЕ здравствоIBM,Лаборатории за месечинаYandexхашинг
МедиумМаксимална сума битонска под-низаCiscoДЕ ШоDellФуркитиГолдман СаксГрофериIBM,PayUЈахудинамичко-програмирање
ЛесноПронајдете минимален број на операции за спојување за да направите палиндром во низаАколитAdobeАмазонФуркитиниза
МедиумМинимизирајте ја максималната разлика помеѓу височинитеAdobeCiscoФанатициYandexниза
МедиумНајдолг распон со иста сума во две бинарни низиAccentureCiscoНавистинаКулизаSAP лабораторииYandexхашинг
МедиумКонвертирајте нормален BST во Балансиран BSTamerican ExpressByteDanceкапитал ЕденГрофериИнтелПлускавZohoдрво
ТешкоПравоаголна под-матрица со најголема површина со еднаков број 1 и 0AccentureНавистинаИнфо рабРешенија за монотипPayPalPinterestSynopsysТајмс ИнтернетUHG Оптумдинамичко-програмирање
МедиумПросторно оптимизирано решение за ДП за проблем со ранец 0-1АмазонBlackrockByteDanceCodeNationЈП МорганНетскопКабини ОлаКвалкомдинамичко-програмирање
ЛесноПроверете дадена низа со големина n може да претставува BST на n ниво или неАмазонHuluИнтелЏунипер мрежиМајкрософтRobinhoodYelpдрво
ЛесноПронајдете максимална просечна под-низа на k должинаАмазонниза
ТешкоДржачи за печатење во проблем со множење на синџирот на матрицаАмазонAvalaraЦитаделатаБази на податоциДиректиЈП МорганИсплатаTwilioдинамичко-програмирање
ЛесноГолемина на под-низата со максимална сумаCourseraGreyOrangeUHG ОптумOmeомединамичко-програмирање
ЛесноПронајдете минимална разлика помеѓу кои било два елементиАмазонниза
ЛесноМинимален број скокови за да се дојде до крајAdobeАмазонДомување.comЛаборатории за месечинаМорган СтенлиСоби OYOSAP лабораторииЛаборатории Walmartдинамичко-програмирање
ТешкоБрој на палиндромски патеки во матрицаЈаболкоCodeNationFacebookФанатициGoogleдинамичко-програмирање
ТешкоНајголема правоаголна под-матрица чиј збир е 0АмазонCodeNationДиректиExpediaFacebookGoogleIBM,МајкрософтPayPalUberдинамичко-програмирање
МедиумМаксимален правоаголник на збирот во 2D матрицаАколитАмазонФактиSamsungдинамичко-програмирање
МедиумСметајте минимални чекори за да ја добиете дадената посакувана низакапитал ЕденCitrixCourseraSynopsysЗикусниза
ЛесноМаксимална сума што ја зголемува последицатаАмазонФанатициМајкрософтМорган Стенлидинамичко-програмирање
ЛесноНајголема збирна под-низа24 * 7 лаборатории за иновацииАколитАмазонДЕ ШоФактиFlipkartКрстоноснитеДомување.comMakeMyTripMetLifeМајкрософтМорган СтенлиКабини ОлаOracleСоби OYOPayUSamsungSnapdealTeradataВизаVMwareЛаборатории WalmartZohoдинамичко-програмирање
МедиумМножење на синџирот на матрицаАмазонCodeNationДЕ ШоGoogleМајкрософтUberдинамичко-програмирање
ЛесноКонверзија на дрво во бинарно пребарување во бинарноAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтVMwareдрво
МедиумПодредена поврзана листа на балансиран BSTАмазонFacebookдрво
ЛесноПодредена низа на балансирана BSTAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтVMwareдрво
МедиумТрансформирајте BST во поголема сума на дрвоАмазонБлумбергFacebookдрво
МедиумКонвертирајте BST во Бинарно дрво така што збирот на сите поголеми копчиња се додава на секое копчеFacebookдрво
ЛесноПредности на BST во однос на Хаш табелатаАмазонГЕ здравствоКвалкомдрво
ЛесноКонструирајте BST од даденото Пресекување на нарачки на нивоАмазонЈаболкоГЕ здравствоMetLifeМајкрософтUHG ОптумYelpдрво
ЛесноКонструирај BST од даден Преоден пресекАмазондрво
BST до дрво со збир на сите помали клучевиБлумбергДристи-СофтМајкрософтСервис сегаTwitterЦопердрво
МедиумПронајдете го јазолот со минимална вредност во Бинарно стебло за пребарувањеАмазонБлумбергМајкрософтдрво
ЛесноЕдинствен бројАмазоналгоритам
ТешкоНајкраток ПалиндромАмазонДеливеријаФактиниза
МедиумИзмешајте низаАмазонFacebookGoogleМајкрософтOracleалгоритам
МедиумМаксимален плоштадAdobeАмазонAppDynamicsЈаболкоFacebookGoogleIBM,PayPalTwitterматрица
МедиумСупер грд бројGoogleдинамичко-програмирање
ЛесноПоделување на низата во парови со збир што може да се дели од К.АмазонМајкрософтниза
ЛесноПронајдете број на вработени под секој вработенАколитГЕ здравствоМајкрософтМинтраКвалкомSynopsysTeradataхашинг
МедиумБрои посебни елементи во секој прозорец со големина К.АколитАмазонМајкрософтниза
ЛесноБрои подмножества кои имаат различни парни броевиCiscoExpediaМинтраSAP лабораторииТакси4Сигурнониза
МедиумПронајдете три елементи од различни три низи, така што a + b + c = збирАмазонБази на податоциДиректиЈП МорганТакси4СигурноTwilioZohoниза
ЛесноСпецијален бројJioMAQo9 решенијаTCSалгоритам
МедиумБроење на поделби на паровиМахиндра КомвиваOracleдинамичко-програмирање
МедиумЗборот за пребарувањеАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoFacebookИнтуитивноМајкрософтOracleСервис сегаSnapchatматрица
ТешкоК празни слотовиАмазонGoogleалгоритам
МедиумПроблем со ранецMakeMyTripSnapdealВизаZohoдинамичко-програмирање
МедиумАлгоритам на Белман ФордFacebookQualtricsалгоритам
МедиумКодирање на ХафманАмазонБлумбергGoogleМорган СтенлиSamsungUHG Оптумалгоритам
МедиумДизајн на структурата на податоцитеАмазонДБОИFacebookФанатициФуркити
МедиумНајдолга зголемена последицаAdobeАмазонCitrixCodeNationFacebookGoogleМајкрософтSamsungZohoниза
ЛесноОбратни битовиЈаболкоGoogleSamsungниза
МедиумКонструирајте бинарно стебло од дадени преноси и редоследни нарачкиАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceЦитаделатаFacebookGoogleМајкрософтOracleдрво
МедиумНајмалиот елемент се повторува точно K TimesБелзабарКомли МедиаНетскопNvidiaОпераСервис сегаUHG Оптумхашинг
МедиумК-ти посебен елемент во низаAdobeАмазонЈаболкоByteDanceeBayExpediaFacebookGoogleСкопјеМајкрософтOracleSalesforceSpotifyЛаборатории Walmartхашинг
ЛесноКумулативна фреквенција на пребројување на секој елемент во несортирана низаКаденс ИндијаФанатициСкопјеЛаборатории за месечинаPinterestхашинг
МедиумГрупни зборови со ист сет на карактериBlackrockCitrixIBM,ЈП МорганSAP лабораторииOmeомехашинг
ЛесноПрв елемент што не се повторуваБелзабарКомли МедиаMetLifeSnapdealПрскалкаВукерхашинг
ЛесноВтор најповторуван збор во низаАмазонГЕ здравствоГолдман СаксИсплатаSnapdealUHG Оптумхашинг
ЛесноПреброи ги паровите чии производи постојат во низаАколитАмазонBlackrockЛаборатории за месечинаКабини ОлаSnapchatOmeомениза
ЛесноПечатете ги сите посебни елементи на дадена низа цел бројАмазонMakeMyTripZohoхашинг
ЛесноПар позитивни негативни вредности во низаАмазонБелзабарHoneywellHuluNvidiaRobinhoodYelpхашинг
ЛесноОтстранете го минималниот број на елементи, така што не постои заеднички елемент и во двете низиВознемиреностMetLifeОксигенски паричникСервис сегаSpotifyхашинг
ЛесноМаксимален карактер што се појавуваАмазонМорган СтенлиPayUZohoхашинг
ЛесноБрои парови со дадена сумаАколитАмазонФактиКрстоноснитехашинг
МедиумВметнете Избриши GetRandomПотврдиАмазонAppDynamicsЈаболкоБлумбергЦитаделатаFacebookGoogleМајкрософтNvidiaOracleTwitterДве СигмаYandexZillowалгоритам
МедиумСпојте интервали што се преклопуваатAdobeАмазонЈаболкоБлумбергCiscoeBayFacebookГолдман СаксGoogleIXLМајкрософтOraclePalantir TechnologiesPayPalПлускавПлоштадTwitterUberVMwareYandexниза
МедиумДекодирај начиниAdobeАмазонCiscoБази на податоциFacebookГолдман СаксGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиOracleПлоштаддинамичко-програмирање
ТешкоМедијана на две сортирани низиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтниза
ТешкоУредете ја растојаниетоАмазонByteDanceFacebookGoogleМајкрософтPalantir TechnologiesПлоштадниза
МедиумМаксимална под-низа на производиАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтниза
ТешкоПод-низа со спојување на сите зборовиАмазонДЕ Шониза
МедиумВрвни К Чести зборовиАколитФуркитиInfosysниза
МедиумОбратна патека во BST со користење на редицаБлумбергGoogleГрофериХСБЦМајкрософтдрво
МедиумПечатете ги предците на даден јазол на бинарно дрво без повратАколитАмазонФуркитидрво
МедиумПронајдете максимум минимум за секоја големина на прозорецот во дадена низаАмазонДиректиFlipkartSAP лабораторииZohoниза
МедиумИдентификувајте ја и обележете ја неспоредливата заграда во изразотTCSмагацинот
ЛесноИтеративна длабочина Прво поминување на графиконотАмазонAvalaraФактиФанатициGoogleOracleграфикон
МедиумМинимални пресврти на заградатаАмазонФанатицимагацинот
МедиумИзразот содржи непотребна заграда или неАмазонИсплатаниза
ЛесноОбратен број користејќи оџакMAQNokiao9 решенијамагацинот
МедиумРазменете ги јазлите во паровиАмазонМајкрософтЛаборатории за месечинаповрзана-листа
МедиумКонверзија со цик-цакPayPalниза
ЛесноВалиден ПалиндромInfosysMAQNokiao9 решенијаниза
МедиумПроверете дали два израза со загради се истиАмазонКрстоноснитеOracleSnapdealЛаборатории WalmartВипроYatraZohoмагацинот
МедиумПриоритетен ред со користење на единствено поврзана листаBrowserStackHuluМахиндра КомвиваGебни камењаСорокозадача
ЛесноСвртување на првите K елементи на редотBlackrockЈП МорганRobinhoodПрскалкаВукерZScalerзадача
ЛесноПодредување редица без дополнителен просторБелзабарГЕ здравствоМахиндра КомвиваMAQNvidiaКвалкомСервис сегазадача
МедиумНајдолг вообичаен префикс со употреба на Word by Word MatchingVMwareниза
МедиумЗбир на под-низа со минимална големинаАмазонFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтниза
ЛесноПресек на две низиАмазонByteDanceFacebookниза
МедиумПреминување на нивото по ред во спирална формаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFlipkartМајкрософтQualtricsСервис сегадрво
МедиумКт најмал елемент во БСТАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleOracleдрво
МедиумПребарај елемент во сортирана ротирана низаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceeBayExpediaFacebookGoogleМајкрософтNvidiaOraclePayPalИсплатаVMwareЛаборатории WalmartZillowниза
МедиумВалидна низа за заградиАмазонFacebookOracleниза
МедиумМаксимална под-низа на производиАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтниза
ЛесноМатрица на ТоеплицFacebookматрица
ЛесноБалансирано бинарно дрвоАмазонБлумбергGoogleМајкрософтдрво
ЛесноМин СтакАмазонБлумбергкапитал ЕденДБОИДојче банкаГолдман СаксGoogleМајкрософтOracleЛаборатории Walmartмагацинот
ЛесноСпроведете Stack користејќи редициPayPalмагацинот
МедиумИнтервал дрвоАмазонGoogleИнтуитивноOracleQualtricsдрво
МедиумПоставете нула на МатриксАмазонЈаболкоFacebookМајкрософтOracleИсплатаматрица
МедиумНајмала множина од даден бројВознемиреностamerican ExpressГЕ здравствоКвалкомSpotify
МедиумКонструирајте комплетно бинарно дрво од неговата претстава за поврзана листаАмазондрво
МедиумНајнизок заеднички предциAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleСкопјеМајкрософтOracleПони.аиZillowдрво
ЛесноСвртување на редот со употреба на рекурзијазадача
Медиум3 ЗбирAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтOracleQualtricsТеслаVMwareниза
ЛесноПросеци на нивоа во бинарно дрвоFacebookдрво
ЛесноРедица со употреба на КупиштаАколитAdobeАмазонДЕ ШоFlipkartГолдман СаксИнфоЕџInMobiMakeMyTripMAQМајкрософтМорган СтенлиOracleЛаборатории Walmartзадача
МедиумНајдолга палиндромична последицаАмазонFacebookМајкрософтдинамичко-програмирање
МедиумПронајдете го дупликат бројАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтниза
ТешкоМаксимална сума од 3 под-парови што не се преклопуваатFacebookниза
ЛесноМинимален збир на индекси од две листиOracleYelpниза
МедиумЗемање примероци од резервоариАмазонFacebookалгоритам
ЛесноСвртување на редицатаАколитCourseraДеливеријаФактиGreyOrangeZohoзадача
МедиумСплит низа во последователни последициGoogleниза
ЛесноНајнизок заеднички предци во бинарно дрво за пребарувањеАмазонFacebookСкопјеOracleдрво
ТешкоАлгоритам на КМПАколитАмазонGoogleMakeMyTripMAQМајкрософтOraclePayUалгоритам
ЛесноНајчест елемент во низаAdobeАмазонФактиФуркитиInfosysMAQхашинг
МедиумПроценете ја поделбатаАмазонБлумбергFacebookGoogleМајкрософтUberалгоритам
МедиумАлгоритам на ПримАмазонCiscoSamsungалгоритам
ТешкоРешавач на судокуАмазонЈаболкоDoorDashGoogleИнтуитивноЈП МорганМајкрософтOracleматрица
ТешкоСегментно дрвоАмазонCodeNationGoogleМајкрософтUberдрво
МедиумМинимална сума на патекатаАмазонБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтматрица
ЛесноПронајдете пар со најголемиот производ во низатаSamsungхашинг
ТешкоМинимални трошоци за вработување на работници К.Googleалгоритам
МедиумПронајдете го Дупликат елементЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтниза
ЛесноFizz BuzzБлумбергМајкрософталгоритам
МедиумПроценка на аритметичката експресијаАмазонOracleмагацинот
МедиумМаксимален производ на индекси на следниот поголем од лево и десноФактиФуркитиИнфоЕџмагацинот
ЛесноПроверете дали се израмнети загради во изразотАмазонКрстоноснитеOracleSnapdealЛаборатории WalmartВипроYatraZohoмагацинот
МедиумЕвалуација на изразот на PostfixАмазонOracleмагацинот
ЛесноСвртете оџак користејќи повратФактиФуркитимагацинот
ЛесноПронајдете дали изразот има Дупликат заграда или неАмазонФактиOracleмагацинот
МедиумКако да се имплементира оџакот користејќи приоритетна редица или грамада?АмазонФанатициФуркитимагацинот
МедиумИтеративна кула во ХанојMAQмагацинот
МедиумКако ефикасно да се имплементираат k стекови во една низа?АмазонФуркитимагацинот
МедиумПронајдете ја максималната длабочина на вгнездена заграда во низаАмазонFacebookмагацинот
МедиумЕвалуација на изразотАмазонOracleмагацинот
МедиумКако да креирате Mergable Stack?АмазонФактиФанатицимагацинот
МедиумПроблем со распонот на акцииАмазонДеливеријаMAQмагацинот
МедиумПронајдете ја максималната можна сума еднаков збир од три купиштаАмазонФанатициФуркитимагацинот
МедиумПечатете Следна Поголем број на Q-пребарувањаАмазонФактиФанатицимагацинот
МедиумПроверете дали низата е подредлива во магацинотAccentureАколитАмазонмагацинот
МедиумНајмала под-низа со сите појави на најчест елементCitrixCourseraСоби OYOQualtricsSynopsysТакси4Сигурнохашинг
МедиумНајдете ги врвните К (или најчестите) броеви во текАколитАмазонхашинг
ЛесноПронајдете го единствениот елемент што се повторува помеѓу 1 до N-1КупонДунијаДеливеријаGreyOrangeИнфо рабСкопјеНагароSAP лабораторииниза
ЛесноОбратна низа користејќи StackАколитКапгеминиДеливеријаФанатициФуркитимагацинот
МедиумСледниот елемент за поголема фреквенцијаAccentureКапгеминиМајкрософтUHG Оптумхашинг
ЛесноБрој на НГЕ надесноАколитФанатициФуркитимагацинот
МедиумБалансирано изразување со заменаАмазонКрстоноснитеOracleSnapchatSnapdealЛаборатории WalmartВипроYatraZohoмагацинот
ТешкоЗаробување на дождовната водаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергБази на податоциExpediaFacebookFlipkartГолдман СаксGoogleМајкрософтOracleQualtricsСервис сегаЛаборатории WalmartЈахуниза
ЛесноКула од ХанојФактиФуркитиMAQалгоритам
ЛесноТехника на лизгачки прозорецАмазонФанатициалгоритам
ЛесноГЦД од два бројаСАПSAP лабораторииTCSалгоритам
ЛесноАлгоритам MiniMaxАмазонФанатициТеорија на игриалгоритам
МедиумЦелна сумаАмазонБлумбергFacebookдинамичко-програмирање
МедиумБроење битовиАмазонЈаболко
ТешкоСпојте ги сортираните поврзани листиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceБази на податоциeBayFacebookГолдман СаксМајкрософтOraclePalantir TechnologiesTwitterUberповрзана-листа
МедиумWiggle СортирајPayPalсортирање
МедиумДекодирај стрингАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayFacebookGoogleHuluМајкрософтOracleмагацинот
МедиумПечатете бинарно дрво по вертикален редоследАколитАмазонBrowserStackDellFlipkartГрофериMakeMyTripНетскопЛаборатории Walmartдрво
МедиумНаоѓање на К најблискиот елементАмазонниза
ЛесноПриоритетен ред во Ц ++АмазонФуркитиInfosysМајкрософтOracleзадача
ЛесноРед на приоритетАмазонAvalaraCodeNationГолдман СаксGoogleМајкрософтзадача
ЛесноПроменете ја низата во Пермутација на броеви од 1 во NКапгеминиДеливеријаФуркитиMAQo9 решенијаПублицис Сапиентхашинг
МедиумСкок играAdobeАмазонБлумбергFacebookМајкрософтниза
ЛесноРекурзијаАмазонInfosysMAQмагацинот
ЛесноДрво за бинарно пребарувањеАмазонДБОИФуркитиInfosysМајкрософтдрво
МедиумКонверзија на префикс на инфиксАмазонAvalaraФанатицимагацинот
ЛесноКонверзија на постфикс во ИнфиксАмазонФактиМајкрософтмагацинот
МедиумПрефикс на конверзија на постфиксАмазонФактиФанатициOracleмагацинот
МедиумКонверзија на постфикс во префиксАмазонФактиФанатициOracleмагацинот
МедиумМаксимално бинарно дрвоАмазонGoogleМајкрософтUberдрво
МедиумН-ти каталонски бројАмазоналгоритам
МедиумКомбиниран збирAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookМајкрософтниза
МедиумСледна пермутацијаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceFacebookФактиFlipkartGoogleМајкрософтМорган СтенлиSalesforceUberниза
МедиумНајдолга заедничка последицаАмазонeBayFacebookМорган Стенлидинамичко-програмирање
МедиумМакс област на островотАмазонБлумбергDoorDashFacebookGoogleOraclePalantir Technologiesграфикон
МедиумПребарување во сортирана ротирана низаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтNvidiaOraclePayPalVMwareЛаборатории Walmartниза
МедиумПорака на ниво на цик-цак на бинарно дрвоAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFlipkartМајкрософтQualtricsСервис сегадрво
ТешкоВратете го стеблото за бинарно пребарувањеАмазонByteDanceМајкрософтOracleUberдрво
МедиумНаселување на следни десни покажувачи во секој јазолАмазонБлумбергFacebookМајкрософтдрво
МедиумТоп поглед на бинарно дрвоАмазонИсплатаSamsungЛаборатории Walmartдрво
МедиумУникатни патекиАмазонБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтQualtricsматрица
ЛесноСпојте две подредени поврзани листиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергкапитал ЕденFacebookGoogleIBM,МајкрософтOracleповрзана-листа
ЛесноПовторена шема на поднизициАмазонGoogleниза
МедиумПисмо Служба за пермутацијаАмазонБлумбергSpotifyниза
ТешкоПронајдете средна вредност од податочниот текАмазонЈаболкоByteDanceFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтNvidiaOracleSalesforceTwitterVMwareалгоритам
МедиумНиво на секој јазол на дрво од изворен јазолАмазонМајкрософтдрво
ЛесноНајдолг заеднички префикс со користење на сортирањеAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookGoogleМајкрософтниза
МедиумКуќа арамијаАмазонЈаболкоCiscoExpediaGoogleМајкрософтOracleдинамичко-програмирање
ЛесноМаксимална под-низаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoFacebookГолдман СаксGoogleЈП МорганJPMorganСкопјеМајкрософтOraclePayPalИсплатаUberниза
МедиумЛизгачки прозорец максимумАкуна КапиталАмазонByteDanceЦитаделатаБази на податоциDropboxExpediaFacebookGoogleIBM,Uberниза
МедиумИзбриши и заработиGебни камењаниза
МедиумДолжина на најдолгата последица на ФибоначиАмазонниза
Виножито маса
МедиумСпојување на интервалиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергCiscoeBayFacebookГолдман СаксGoogleIXLМајкрософтOraclePalantir TechnologiesPayPalПлускавПлоштадTwitterUberVMwareЛаборатории WalmartЈахуYandexниза
ЛесноНиза на заден простор СпоредетеАмазонCodeNationFacebookGoogleМајкрософтOracleмагацинот
МедиумКлонирање на графикониАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтКвалкомQualtricsTwitterUberграфикон
ЛесноРастојание за зачувувањеАмазонFacebookалгоритам
ЛесноПрва лоша верзијаАмазонCiscoFacebookGoogleниза
ЛесноМодел на зборовиАмазонкапитал Еденниза
ЛесноИндекс на врв во планинска низаМајкрософтниза
ТешкоРедовно појавување на изразувањеAdobeАмазонЈаболкоБлумбергCourseraeBayFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтниза
МедиумРеорганизирајте ја низатаАмазонeBayFacebookGoogleМајкрософтQualtricsниза
МедиумПронајдете дупликат поддрвјаАмазонGoogleдрво
МедиумКомпресија на жициАмазонЈаболкоCitrixExpediaFacebookГолдман СаксIBM,МајкрософтYandexниза
Медиум4 ЗбирAdobeАмазонЈаболкоГолдман Саксниза
ТешкоСоздадете максимален бројЈаболкониза
ЛесноСтепен на низаVMwareЛаборатории Walmartниза
МедиумРеконструкција на редот по висинаАмазонЈаболкоByteDanceFacebookGoogleниза
ЛесноВалидни заградиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceExpediaFacebookГолдман СаксGoogleIBM,lyftМајкрософтOracleSpotifyZillowниза
ЛесноПребарување Вметни позицијаAdobeниза
МедиумПронајдете Peak ElementAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceFacebookGoogleВизаниза
ЛесноСиметрично дрвоAdobeАмазонЈаболкокапитал ЕденeBayFacebookФанатициGoogleMAQOracleдрво
МедиумК-ти најмал елемент во подредена матрицаАмазонFacebookGoogleматрица
МедиумДрвја со минимална висинаFacebookдрво
ТешкоНајдолг заеднички префикс со употреба на ТриеAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookGoogleМајкрософтниза
ТешкоВалиден бројАмазонFacebookСкопјеOracleниза
ЛесноИсечете дрво на бинарно пребарувањеSamsungдрво
МедиумВалиден број на триаголникБлумбергRobinhoodниза
МедиумПретворете ја подредената листа во дрво за бинарно пребарувањеАмазонFacebookдрво
ТешкоАлгоритам КрускалАмазонграфикон
ЛесноБрој од 1 битаAdobeкутијаCiscoFacebookКвалкомалгоритам
ЛесноМоќ на двајцаЈаболкониза
МедиумПроверете го стеблото за бинарно пребарувањеАмазонЈаболкоАсанаАтласианБлумбергByteDanceЦитаделатаFacebookМајкрософтOracleQualtricsVMwareЈахудрво
ТешкоОбратни јазли во К-групаAdobeАмазонЈаболкоByteDanceFacebookМајкрософтповрзана-листа
МедиумЗбирот на под-низата со максимална големина е еднаков на kFacebookМајкрософтниза
ЛесноЗбир на патекиАмазонЈаболкоFacebookМајкрософтOracleдрво
ТешкоПронајдете го најблискиот број на ПалиндромАмазонЈаболкониза
ЛесноСметај и кажиАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтVMwareниза
МедиумПремин на ниво на бинарно стеблоАмазонЈаболкоБлумбергCiscoFacebookМајкрософтдрво
ЛесноПреминување на дрвото (нарачка, нарачка и по нарачка)AdobeАмазонMAQOracleSnapdealдрво
МедиумИмплементација на LRU КешAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceкапитал ЕденCiscoЦитаделатаКохезијаАвтоматизација на крстарењеDropboxeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтНутаниксOraclePayPalPinterestSalesforceSnapchatТеслаTwilioUberVMwareЛаборатории WalmartZillowалгоритам
МедиумСпојување СортирајАмазонЈаболкоБумеранг трговијаГолдман СаксГрофериМајкрософтOracleИсплатаКвалкомSnapdealсортирање
ЛесноПронајдете уникатен карактер во низаАмазонЈаболкоБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтOracleZillowниза
МедиумЦел број на римскиАмазонЈаболкоБлумбергМајкрософтOracleниза
МедиумВалидно СудокуАмазонЈаболкоFacebookGoogleМајкрософтOraclePinterestRobloxUberматрица
МедиумПалиндром поделбаАмазонFacebookGoogleдинамичко-програмирање
МедиумДодадете два бројаАмазонЈаболкоБлумбергDocuSignFacebookGoogleМајкрософтUberVMwareЛаборатории WalmartЈахуповрзана-листа
ЛесноСледниот поголем елементАмазонБлумбергниза
МедиумБришење во бинарно дрвоАмазонБлумбергМајкрософтдрво
МедиумУникатни бинарни дрвја за пребарувањеАмазонБлумбергGoogleдрво
МедиумФлојд Варшал алгоритамSamsungграфикон
МедиумБипартитен графиконSamsungграфикон
МедиумСито од ЕратостенАмазонЈаболкокапитал ЕденГЕ здравствоGoogleMAQМајкрософтКвалкомVMwareалгоритам
МедиумСилно поврзана компонентаВизаграфикон
ТешкоПроблем со кралицата Н.АколитАмазонАмдоциЈаболкоByteDanceFacebookMAQМајкрософтTwitterВизаматрица
ТешкоАлгоритам Рабин КарпАколитАмазонMakeMyTripMAQOraclePayUниза
ТешкоПогодете го зборотАмазонGoogleниза
МедиумДрво на одлукидрво
МедиумНова 21 играЈаболкоGoogleдинамичко-програмирање
МедиумПотврдете серизација на претходна нарачка на бинарно дрвоGoogleдрво
ЛесноНедостасува бројАмазонЈаболкокапитал ЕденCiscoFacebookМајкрософтниза
ЛесноСпојте ја подредената низаАмазонАмдоциЈаболкоБлумбергБрокатFacebookГолдман СаксIBM,Џунипер мрежиСкопјеМајкрософтКвикрSnapdealSynopsysВизаZohoниза
МедиумЕднаков збир на подмножества на партицијаАмазонFacebookGoogleниза
ЛесноПоследна камена тежинаАмазонниза
МедиумПодреди ги боитеАмазонeBayExpediaFacebookГолдман СаксNvidiaOracleниза
МедиумРотирај ја низатаАмазонЈаболкоMakeMyTripMAQМајкрософтOracleСАПSAP лабораторииВипрониза
МедиумАпликации на првото пребарување на ширина и првото пребарување на длабочинаграфикон
МедиумКонтејнер со најмногу водаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookFlipkartЛаборатории Walmartалгоритам
ТешкоРазлични последициАмазонБлумбергМатематички деладинамичко-програмирање
ТешкоМножење на синџирот на матрица со употреба на динамичко програмирањеАмазонМајкрософтматрица
МедиумSubarray збир е еднаков на kAdobeАмазонamerican ExpressБлумбергeBayFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтTwilioЈахуниза
ТешкоИнфикс на ПостфиксАмазонИсплатаSamsungVMwareниза
ЛесноИзомо