Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотијаНаслов на прашањетоиме на компанијакатегорија
МедиумКонвексен алгоритам на трупгеометрискиМорган СтенлиSamsungалгоритам
МедиумАлгоритми за замена на страници во оперативните системиАмазонСвесенФактиМајкрософтPayPalалгоритам
ЛесноЕдинствен бројАмазоналгоритам
МедиумИзмешајте низаАмазонFacebookGoogleМајкрософтOracleалгоритам
ЛесноСпецијален бројJioMAQo9 решенијаTCSалгоритам
ТешкоК празни слотовиАмазонGoogleалгоритам
МедиумАлгоритам на Белман ФордFacebookQualtricsалгоритам
МедиумКодирање на ХафманАмазонБлумбергGoogleМорган СтенлиSamsungUHG Оптумалгоритам
МедиумВметнете Избриши GetRandomПотврдиАмазонAppDynamicsЈаболкоБлумбергЦитаделатаFacebookGoogleМајкрософтNvidiaOracleTwitterДве СигмаYandexZillowалгоритам
МедиумЗемање примероци од резервоариАмазонFacebookалгоритам
ТешкоАлгоритам на КМПАколитАмазонGoogleMakeMyTripMAQМајкрософтOraclePayUалгоритам
МедиумПроценете ја поделбатаАмазонБлумбергFacebookGoogleМајкрософтUberалгоритам
МедиумАлгоритам на ПримАмазонCiscoSamsungалгоритам
ТешкоМинимални трошоци за вработување на работници К.Googleалгоритам
ЛесноFizz BuzzБлумбергМајкрософталгоритам
ЛесноКула од ХанојФактиФуркитиMAQалгоритам
ЛесноТехника на лизгачки прозорецАмазонФанатициалгоритам
ЛесноГЦД од два бројаСАПSAP лабораторииTCSалгоритам
ЛесноАлгоритам MiniMaxАмазонФанатициТеорија на игриалгоритам
МедиумН-ти каталонски бројАмазоналгоритам
ТешкоПронајдете средна вредност од податочниот текАмазонЈаболкоByteDanceFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтNvidiaOracleSalesforceTwitterVMwareалгоритам
ЛесноРастојание за зачувувањеАмазонFacebookалгоритам
ЛесноБрој од 1 битаAdobeкутијаCiscoFacebookКвалкомалгоритам
МедиумИмплементација на LRU КешAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceкапитал ЕденCiscoЦитаделатаКохезијаАвтоматизација на крстарењеDropboxeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтНутаниксOraclePayPalPinterestSalesforceSnapchatТеслаTwilioUberVMwareЛаборатории WalmartZillowалгоритам
МедиумСито од ЕратостенАмазонЈаболкокапитал ЕденГЕ здравствоGoogleMAQМајкрософтКвалкомVMwareалгоритам
МедиумКонтејнер со најмногу водаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookFlipkartЛаборатории Walmartалгоритам
ЛесноБроеви на ФибоначиЈаболкоДБОИGoogleInfosysЈП МорганMAQo9 решенијаSAP лабораторииалгоритам
МедиумДијкстра алгоритамАколитAdobeАмазонCiscoИнтерактивни решенијаМорган СтенлиSamsungВизуријаалгоритам