Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотијаНаслов на прашањетоиме на компанијакатегорија
ТешкоПронајдете елементи со најмал опсег што содржат елементи од k списоциАмазонЈаболкоGoogleUberдинамичко-програмирање
МедиумПогодете го бројот поголем или долен IIАмазонGoogleМајкрософтдинамичко-програмирање
ЛесноМаксимална сума на парови со специфична разликаАколитCourseraДеливеријаФуркитиSnapdealдинамичко-програмирање
МедиумМаксимална сума на патека во Правоаголен триаголникCitrixДЕ ШоДиректиExpediaдинамичко-програмирање
МедиумМаксимален број на сегменти на должини a, b и cАмазонBlackrockByteDanceCitrixGoogleTeradataUberдинамичко-програмирање
МедиумМаксимална сума на последователност таква што нема три последователни24 * 7 лаборатории за иновацииAccentureАмазонДеливеријаPayPalPayUдинамичко-програмирање
ЛесноПресметајте ги сите субјекти кои имаат производ помалку од KByteDanceкапитал ЕденCodeNationБази на податоциExpediaYandexдинамичко-програмирање
ТешкоLCS (најдолга заедничка последица) од три жициАмазонCodeNationExpediaGoogleUberZohoдинамичко-програмирање
МедиумНајдолга повторена последицаАмазонАрцесиумAvalaraByteDanceкапитал ЕденFacebookMetLifeдинамичко-програмирање
ЛесноНизи со дадена должина каде што секој елемент е повеќе од или еднаков на двапати од претходниотAccentureАмазонCodeNationFacebookGooglePayPalКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоПронајдете ја секвенцата на змијата со максимална должинаАмазонCodeNationExpediaYandexдинамичко-програмирање
ТешкоМинимален збир на множења на n броевиAccentureBlackrockГЕ здравствоЈП МорганPayPalдинамичко-програмирање
ЛесноСметајте начини да стигнете до n-тото скалило користејќи чекор 1, 2 или 3АмазонCodeNationГЕ здравствоМајкрософтЛаборатории за месечинаPayPalUberдинамичко-програмирање
МедиумМинимална патека на збирот во триаголникАмазонЈаболкоБлумбергдинамичко-програмирање
МедиумПресметајте ги бинарните низи на еднаква должина со иста сума на битови од првата и втората половина24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонDellГЕ здравстводинамичко-програмирање
ЛесноНајдолгата сукцесија, таква што разликата помеѓу соседите е еднаАмазонAvalaraФактиФуркитиМајкрософтдинамичко-програмирање
МедиумМаксимална сума на патеката во триаголникАрцесиумCodeNationГЕ здравствоPayUUberZohoдинамичко-програмирање
ЛесноПатека со максимална просечна вредностCiscoЕпски системиGreyOrangeSAP лабораторииТајмс Интернетдинамичко-програмирање
ЛесноМаксимален производ на секвенца што се зголемуваАколитГЕ здравствоХакерРенкIBM,SnapchatЈахудинамичко-програмирање
МедиумПечати Синџир на парови со максимална должинаАмазондинамичко-програмирање
ЛесноПечатете n термини за низата Newуман-КонвејАмазонЦитаделатаФактиФанатициЈП Моргандинамичко-програмирање
МедиумПечатете ја изменетата низа по извршување на командите за собирање и одземањеByteDanceCiscoCitrixБесплатно полнењеХакерРенкНагароОпераTeradataдинамичко-програмирање
ЛесноНиза Newуман-КонвејАмазонHoneywellдинамичко-програмирање
МедиумНиза Мозер-де БрујанБесплатно полнењеSnapdealТајмс Интернетдинамичко-програмирање
ТешкоОпсег на пребарувања за последователна точна заградаАмазонCodeNationGooglePayPalUberдинамичко-програмирање
ТешкоПечатете ја изменетата низа по повеќекратни операции за зголемување на опсегот на низатаExpediaБесплатно полнењеGoogleНавистинаЛаборатории за месечинаКабини ОлаQualtricsдинамичко-програмирање
МедиумБрој на индекси со еднакви елементи во даден опсегGreyOrangeНавистинаОпераPinterestSnapdealЈахудинамичко-програмирање
ТешкоНајдолга битоничка последицаCodeNationДЕ ШоGoogleЈП МорганМајкрософтдинамичко-програмирање
ЛесноНиза на голомбиКаденс ИндијаНавистинаТајмс ИнтернетYatraдинамичко-програмирање
ЛесноPrimeуман – Шенкс – Вилијамс премиерХакерРенкдинамичко-програмирање
ТешкоНиза на разлика | Барање за ажурирање на опсегот во О (1)АрцесиумCodeNationДиректиExpediaGoogleКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоАлгоритам за сликање оградиCodeNationFacebookGoogleИнтуитивноЈП МорганМорган Стенлидинамичко-програмирање
МедиумБинарна низа по операциите вклучување на опсегот М.АмазонCourseraГолдман СаксGoogleGreyOrangeSnapchatдинамичко-програмирање
ЛесноКонстантен временски опсег додава операција на низаCodeNationДЕ ШоДиректиExpediaGoogleдинамичко-програмирање
МедиумПресметајте ги прстите во опсегGoogleКрстоноснитеКулизаСитотSnapchatЈахудинамичко-програмирање
ЛесноПечатете ги броевите на Фибоначи во обратен редоследAccentureMAQo9 решенијаUHG Optumдинамичко-програмирање
ЛесноПечатете ја низата Фибоначи користејќи 2 варијаблиАмазонДеливеријаФактиФуркитиКрстоноснитеMAQo9 решенијаPayUдинамичко-програмирање
МедиумПребарувања на XOR за најголем непарен делител на опсегот24 * 7 лаборатории за иновацииЦитаделатаДиректиExpediaGoogleНавистинаSnapdealдинамичко-програмирање
ЛесноПресметајте nCr% pAccentureКаденс ИндијаКомли МедиаКабини ОлаПлоштаддинамичко-програмирање
ЛесноСечење на прачкаАмазонДиректиFlipkartGoogleЈП МорганМајкрософтдинамичко-програмирање
МедиумНајголема подмножество на најголемите деливи паровиАмазонGoogleдинамичко-програмирање
ТешкоБарања за GCD од сите броеви на низа, освен елементи во даден опсегАмазонкапитал ЕденДЕ ШоGooglePayPalTeradataдинамичко-програмирање
ТешкоПронајдете дали под-низата е во форма на планина или неАмазонBlackrockCiscoCitrixФактиHoneywellТеслаYandexдинамичко-програмирање
МедиумСредна вредност на опсегот во низатаКаденс ИндијаExpediaБесплатно полнењеGreyOrangeRobloxSnapchatSnapdealТајмс ИнтернетYandexдинамичко-програмирање
ТешкоПодмножество со збир што се дели со мАрцесиумCiscoДЕ ШоДиректиExpediaМинтраPayUдинамичко-програмирање
МедиумПроверете дали има два интервали што се преклопуваат меѓу дадениот сет на интервалиАмазонАрцесиумCiscoДиректиЈП МорганМајкрософтКвалкомYandexдинамичко-програмирање
ЛесноОпсег на пребарувања за суми без ажурирањаBlackrockГЕ здравствоЛаборатории за месечинаSynopsysТакси4СигурноTwilioдинамичко-програмирање
МедиумПроблем на збирот на подмножества во просторот О (збир)AdobeАмазонДристи-Софтдинамичко-програмирање
ЛесноПроблем на спарување на пријателиАмазонExpediaГЕ здравствоGoogleHoneywellЈП Моргандинамичко-програмирање
МедиумПроблем со рудник за златоАмазонFlipkartGoogleМајкрософтPayUUberдинамичко-програмирање
ЛесноПроблем со плочки24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонДЕ ШоДеливеријаPayPalдинамичко-програмирање
МедиумКоефициент на пермутацијаБанкаБазарXomeдинамичко-програмирање
ЛесноНајдолго зголемување на последователните последициАмазонGoogleМајкрософтдинамичко-програмирање
МедиумБиномен коефициентДиректиExpediaХакерРенкXomeдинамичко-програмирање
ЛесноНајдобро време за купување и продажба на акцииAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoДЕ ШоeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиOraclePayPalQualtricsSamsungVMwareдинамичко-програмирање
МедиумБрој на најдолги зголемени последициАмазонSamsungZohoдинамичко-програмирање
МедиумПалиндром поделбаАмазонFacebookGoogleМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоПрограма за проблем со мост и факелАколитeBaySnapdealTeradataТајмс Интернетдинамичко-програмирање
ТешкоПроблем со булова парентизацијаАмазонСкопјеМајкрософтдинамичко-програмирање
ТешкоK максимални суми на преклопливи соседни под-низиCodeNationDellFacebookГЕ здравствоGoogleКвалкомдинамичко-програмирање
МедиумКако да отпечатите максимален број А со дадени четири копчињаАмазонFacebookGooglePayPalИсплатадинамичко-програмирање
МедиумСоберете максимални поени во решетката користејќи две траверсиАмазонFabГолдман СаксGoogleHoneywellСкопјеPinterestЈахудинамичко-програмирање
МедиумМаксимална трансформација на тежината на дадена низаАмазонBlackrockByteDanceCodeNationДЕ ШоExpediaЈП МорганКабини Оладинамичко-програмирање
ТешкоПроблем со завиткување зборовиАрцесиумФактиGreyOrangeМајкрософтМинтраКабини ОлаPayUдинамичко-програмирање
ТешкоПроблем со поделбата на сликаротCodeNationGoogleдинамичко-програмирање
Максимална сума на под-низа со исклучок на одредени елементиАколитCodeNationДиректиЈП МорганКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоПроблем со нумеричка тастатура со мобилна телефонијаАмазонMAQМајкрософтПрскалкадинамичко-програмирање
МедиумМаксимална сума битонска под-низаCiscoДЕ ШоDellФуркитиГолдман СаксГрофериIBM,PayUЈахудинамичко-програмирање
ТешкоПравоаголна под-матрица со најголема површина со еднаков број 1 и 0AccentureНавистинаИнфо рабРешенија за монотипPayPalPinterestSynopsysТајмс ИнтернетUHG Optumдинамичко-програмирање
МедиумПросторно оптимизирано решение за ДП за проблем со ранец 0-1АмазонBlackrockByteDanceCodeNationЈП МорганНетскопКабини ОлаКвалкомдинамичко-програмирање
ТешкоДржачи за печатење во проблем со множење на синџирот на матрицаАмазонAvalaraЦитаделатаБази на податоциДиректиЈП МорганИсплатаTwilioдинамичко-програмирање
ЛесноГолемина на под-низата со максимална сумаCourseraGreyOrangeUHG OptumXomeдинамичко-програмирање
ЛесноМинимален број скокови за да се дојде до крајAdobeАмазонДомување.comЛаборатории за месечинаМорган СтенлиСоби OYOSAP лабораторииЛаборатории Walmartдинамичко-програмирање
ТешкоБрој на палиндромски патеки во матрицаЈаболкоCodeNationFacebookФанатициGoogleдинамичко-програмирање
ТешкоНајголема правоаголна под-матрица чиј збир е 0АмазонCodeNationДиректиExpediaFacebookGoogleIBM,МајкрософтPayPalUberдинамичко-програмирање
МедиумМаксимален правоаголник на збирот во 2D матрицаАколитАмазонФактиSamsungдинамичко-програмирање
ЛесноМаксимална сума што ја зголемува последицатаАмазонФанатициМајкрософтМорган Стенлидинамичко-програмирање
ЛесноНајголема збирна под-низа24 * 7 лаборатории за иновацииАколитАмазонДЕ ШоФактиFlipkartКрстоноснитеДомување.comMakeMyTripMetLifeМајкрософтМорган СтенлиКабини ОлаOracleСоби OYOPayUSamsungSnapdealTeradataВизаVMwareЛаборатории WalmartZohoдинамичко-програмирање
МедиумМножење на синџирот на матрицаАмазонCodeNationДЕ ШоGoogleМајкрософтUberдинамичко-програмирање
МедиумСупер грд бројGoogleдинамичко-програмирање
МедиумБроење на поделби на паровиМахиндра КомвиваOracleдинамичко-програмирање
МедиумПроблем со ранецMakeMyTripSnapdealВизаZohoдинамичко-програмирање
МедиумДекодирај начиниAdobeАмазонCiscoБази на податоциFacebookГолдман СаксGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиOracleПлоштаддинамичко-програмирање
МедиумНајдолга палиндромична последицаАмазонFacebookМајкрософтдинамичко-програмирање
МедиумЦелна сумаАмазонБлумбергFacebookдинамичко-програмирање
МедиумНајдолга заедничка последицаАмазонeBayFacebookМорган Стенлидинамичко-програмирање
МедиумКуќа арамијаАмазонЈаболкоCiscoExpediaGoogleМајкрософтOracleдинамичко-програмирање
МедиумПалиндром поделбаАмазонFacebookGoogleдинамичко-програмирање
МедиумНова 21 играЈаболкоGoogleдинамичко-програмирање
ТешкоРазлични последициАмазонБлумбергМатематички деладинамичко-програмирање
ЛесноКачување по скалиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергExpediaГолдман Саксдинамичко-програмирање
ЛесноПроблем со збирот на подмножестваAdobeАмазонАмејодинамичко-програмирање
ЛесноГрди броевиДеливеријаГолдман СаксИсплатадинамичко-програмирање
ЛесноОснови на динамичко програмирањеInfosysMAQдинамичко-програмирање
МедиумПроблем со промена на монетиАмазонЈаболкоBlackrockБлумбергByteDanceкапитал ЕденFacebookГолдман СаксGoogleOracleЛаборатории Walmartдинамичко-програмирање