Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотијаНаслов на прашањетоиме на компанијакатегорија
МедиумИтеративна неправилна трага на бинарно дрводрво
МедиумПреминување на Морис Инордердрво
МедиумМорис ТраверзалАмазонFacebookФуркитиGoogleМајкрософтдрво
ТешкоKth предок на јазол во бинарно дрвоАмазонGoogleдрво
МедиумПронајдете постројка на пресек на BST од премин на нарачкаАмазонФуркитиPayUдрво
ТешкоНеправилен наследник на јазол во Бинарно дрвоАмазонExpediaМорган СтенлиСоби OYOSnapchatдрво
ЛесноПроверете дали дадена низа може да претставува пренарачување попречно на стебло за бинарно пребарувањеAdobeАмазонСкопједрво
МедиумКонструирај бинарно стебло од дадена репрезентација на матичната низаАмазонМајкрософтSnapdealдрво
МедиумСо оглед на бинарно дрво, како ги отстранувате сите полу-јазли?АколитАмазонМајкрософтPayUSnapdealSynopsysЈахудрво
ЛесноИтеративна поминување на нарачкатаАмазонGoogleЈП МорганМајкрософтМорган СтенлиUberдрво
ЛесноПронајдете растојание помеѓу два јазли на бинарно дрвоАмазонСкопјеMakeMyTripNetflixSamsungдрво
ЛесноНапишете код за да утврдите дали две дрвја се идентичниАмазонФактиФанатициГЕ здравствоМајкрософтPayPalдрво
МедиумПреминување на граница на бинарно дрвоАколитАмазонКрстоноснитеKritikal решенијаМајкрософтМорган СтенлиPayUSnapdealдрво
МедиумДијагонална пресека на бинарното дрвоАмазонФактиФанатициФуркитиOraclePayUдрво
ЛесноДното на дното на бинарното дрвоАколитАмазонКупонДунијаFlipkartИсплатаЛаборатории Walmartдрво
ЛесноПечатете го десниот поглед на бинарно дрвоАколитAdobeАмазонMakeMyTripSnapdealдрво
ТешкоОпсег на LCM пребарувањаАмазонДиректиGoogleНавистинаPayPalSnapdealUberдрво
ТешкоБрој на елементи помали или еднакви на даден број во дадена под-низаCodeNationДЕ ШоGoogleОпераPayPalPinterestдрво
ТешкоГЦД-а со дадени опсези на индекси во низаДЕ ШоPayPalSnapchatSnapdealТајмс ИнтернетOmeомедрво
МедиумПронајдете збир на максимално ниво во Бинарно дрвоАмазондрво
ТешкоВовед во црвено-црно дрвоАмазонCodeNationFacebookGoogleUberдрво
ТешкоОперација за бришење дрво на бинарно пребарувањеАколитАмазонКвалкомSamsungдрво
МедиумИтеративен метод за наоѓање на висината на бинарното дрвоАколитAdobeАмазонФанатициФуркитиКрстоноснитеSnapdealYatraдрво
ТешкоКлонирајте бинарно дрво со случајни покажувачиАколитАмазонCiscoФактиФанатициGoogleМајкрософтОпераSnapchatдрво
ТешкоПроверете дали сите нивоа на две бинарни стебла се анаграми или неAdobeАмазонFacebookФанатициФуркитиGreyOrangeдрво
МедиумИнтересен метод за генерирање на бинарни броеви од 1 до nАмазонБелзабарМахиндра КомвиваСервис сегаВукердрво
ЛесноПроверете дали дадената низа може да претставува Пресек на нарачки на ниво на стебло за бинарно пребарувањеАмазонCitrixIBM,НавистинаИнфо рабСоби OYOTeradataдрво
ТешкоБрој на браќа и сестри на даден јазол во дрвоАмазонБлумбергCodeNationGoogleдрво
ТешкоПроверете дали даденото Бинарно дрво е комплетно или неВознемиреностamerican ExpressБази на податоциОксигенски паричникSpotifyдрво
ЛесноПресметајте го бројот на јазли на дадено ниво во дрво користејќи BFSВознемиреностБанкаБазарЈП МорганПлоштадТакси4Сигурнодрво
МедиумМинимален број на посебни елементи по отстранување на m елементиBlackrockByteDanceExpediaКабини ОлаOraclePayUSAP лабораторииYandexдрво
ТешкоПретворете го BST во мин-грамада без да користите низаАмазонCiscoМајкрософтSAP лабораториидрво
ТешкоСпојте два BST со ограничен дополнителен просторАмазонGoogleМајкрософтPayUUberдрво
МедиумКонверзија на стебло во бинарно дрво во бинарно пребарување со употреба на сет STLАмазонCourseraGoogleНавистинаМајкрософтСоби OYOдрво
ТешкоK'th Најголемиот елемент во BST со користење на постојан дополнителен просторАмазонExpediaБесплатно полнењеМајкрософтSnapdealЈахуYandexдрво
МедиумK'th најголемиот елемент во BST кога не е дозволена измена во BSTАмазонCiscoGoogleUHG Оптумдрво
ЛесноПроверете дали секој внатрешен јазол на BST има точно едно детеAccentureАмазонРешенија за монотипPayPalSynopsysдрво
МедиумВисина на генеричко дрво од матичната низаGooglePayUКвалкомПрскалкаUberдрво
МедиумПронајдете го к-тиот најмал елемент во BST (Статистика за нарачки во BST)АколитАмазонGoogleдрво
МедиумВертикална сума во дадено бинарно дрвоАмазонМајкрософтдрво
ЛесноПрограма за проверка дали бинарното дрво е BST или неАколитAdobeАмазонБумеранг трговијаФактиGreyOrangeMakeMyTripМајкрософтOracleСоби OYOКвалкомSnapdealVMwareЛаборатории WalmartВукердрво
МедиумПроверете дали има идентични BST без да ги градите дрвјатаФанатициФуркитидрво
ЛесноМаксимална длабочина на бинарното дрвоАмазонКаденс ИндијаКупонДунијаФактиБесплатно полнењеMakeMyTripРешенија за монотипSnapdealSynopsysTeradataVMwareZohoдрво
ТешкоПретворете го BST во Мин грамадаАмазонBlackrockByteDanceГЕ здравствоHoneywellдрво
ТешкоСпојте две избалансирани стебла на бинарно пребарувањеАмазонГЕ здравствоGoogleМајкрософтSalesforceSpotifyдрво
ЛесноБинарно пребарување и вметнување на дрвоАмазонДБОИФанатициГЕ здравствоMAQМајкрософтUHG Оптумдрво
МедиумКонвертирајте нормален BST во Балансиран BSTamerican ExpressByteDanceкапитал ЕденГрофериИнтелПлускавZohoдрво
ЛесноПроверете дадена низа со големина n може да претставува BST на n ниво или неАмазонHuluИнтелЏунипер мрежиМајкрософтRobinhoodYelpдрво
ЛесноКонверзија на дрво во бинарно пребарување во бинарноAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтVMwareдрво
МедиумПодредена поврзана листа на балансиран BSTАмазонFacebookдрво
ЛесноПодредена низа на балансирана BSTAdobeАмазонЈаболкоБлумбергGoogleМајкрософтVMwareдрво
МедиумТрансформирајте BST во поголема сума на дрвоАмазонБлумбергFacebookдрво
МедиумКонвертирајте BST во Бинарно дрво така што збирот на сите поголеми копчиња се додава на секое копчеFacebookдрво
ЛесноПредности на BST во однос на Хаш табелатаАмазонГЕ здравствоКвалкомдрво
ЛесноКонструирајте BST од даденото Пресекување на нарачки на нивоАмазонЈаболкоГЕ здравствоMetLifeМајкрософтUHG ОптумYelpдрво
ЛесноКонструирај BST од даден Преоден пресекАмазондрво
BST до дрво со збир на сите помали клучевиБлумбергДристи-СофтМајкрософтСервис сегаTwitterЦопердрво
МедиумПронајдете го јазолот со минимална вредност во Бинарно стебло за пребарувањеАмазонБлумбергМајкрософтдрво
МедиумКонструирајте бинарно стебло од дадени преноси и редоследни нарачкиАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceЦитаделатаFacebookGoogleМајкрософтOracleдрво
МедиумОбратна патека во BST со користење на редицаБлумбергGoogleГрофериХСБЦМајкрософтдрво
МедиумПечатете ги предците на даден јазол на бинарно дрво без повратАколитАмазонФуркитидрво
МедиумПреминување на нивото по ред во спирална формаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFlipkartМајкрософтQualtricsСервис сегадрво
МедиумКт најмал елемент во БСТАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleOracleдрво
ЛесноБалансирано бинарно дрвоАмазонБлумбергGoogleМајкрософтдрво
МедиумИнтервал дрвоАмазонGoogleИнтуитивноOracleQualtricsдрво
МедиумКонструирајте комплетно бинарно дрво од неговата претстава за поврзана листаАмазондрво
МедиумНајнизок заеднички предциAdobeАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleСкопјеМајкрософтOracleПони.аиZillowдрво
ЛесноПросеци на нивоа во бинарно дрвоFacebookдрво
ЛесноНајнизок заеднички предци во бинарно дрво за пребарувањеАмазонFacebookСкопјеOracleдрво
ТешкоСегментно дрвоАмазонCodeNationGoogleМајкрософтUberдрво
МедиумПечатете бинарно дрво по вертикален редоследАколитАмазонBrowserStackDellFlipkartГрофериMakeMyTripНетскопЛаборатории Walmartдрво
ЛесноДрво за бинарно пребарувањеАмазонДБОИФуркитиInfosysМајкрософтдрво
МедиумМаксимално бинарно дрвоАмазонGoogleМајкрософтUberдрво
МедиумПорака на ниво на цик-цак на бинарно дрвоAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFlipkartМајкрософтQualtricsСервис сегадрво
ТешкоВратете го стеблото за бинарно пребарувањеАмазонByteDanceМајкрософтOracleUberдрво
МедиумНаселување на следни десни покажувачи во секој јазолАмазонБлумбергFacebookМајкрософтдрво
МедиумТоп поглед на бинарно дрвоАмазонИсплатаSamsungЛаборатории Walmartдрво
МедиумНиво на секој јазол на дрво од изворен јазолАмазонМајкрософтдрво
МедиумПронајдете дупликат поддрвјаАмазонGoogleдрво
ЛесноСиметрично дрвоAdobeАмазонЈаболкокапитал ЕденeBayFacebookФанатициGoogleMAQOracleдрво
МедиумДрвја со минимална висинаFacebookдрво
ЛесноИсечете дрво на бинарно пребарувањеSamsungдрво
МедиумПретворете ја подредената листа во дрво за бинарно пребарувањеАмазонFacebookдрво
МедиумПроверете го стеблото за бинарно пребарувањеАмазонЈаболкоАсанаАтласианБлумбергByteDanceЦитаделатаFacebookМајкрософтOracleQualtricsVMwareЈахудрво
ЛесноЗбир на патекиАмазонЈаболкоFacebookМајкрософтOracleдрво
МедиумПремин на ниво на бинарно стеблоАмазонЈаболкоБлумбергCiscoFacebookМајкрософтдрво
ЛесноПреминување на дрвото (нарачка, нарачка и по нарачка)AdobeАмазонMAQOracleSnapdealдрво
МедиумБришење во бинарно дрвоАмазонБлумбергМајкрософтдрво
МедиумУникатни бинарни дрвја за пребарувањеАмазонБлумбергGoogleдрво
МедиумДрво на одлукидрво
МедиумПотврдете серизација на претходна нарачка на бинарно дрвоGoogleдрво
ЛесноСтруктура на податоците на бинарното дрвоДБОИФактиInfosysMAQOracleдрво
ЛесноВидови на бинарно дрвоДеливеријаInfosysMAQдрво
ЛесноВметнување во бинарно дрвоДеливеријаФактиБесплатно полнењеГЕ здравствоИнфоЕџдрво
ТешкоСеризира и обезличи бинарно дрвоАмазонБлумбергЦитаделатаeBayFacebookGoogleМајкрософтOracleQualtricsПлоштадUberЛаборатории Walmartдрво
Избришете дрводрво
Бинарно дрводрво
Пребарување јазол во Бинарно дрво за пребарувањедрво
Премин на ниво на бинарно дрво во Јавадрво
Јава програма за наоѓање на бројот на јазли во бинарно дрводрво