Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотијаНаслов на прашањетоиме на компанијакатегорија
ЛесноМакс магацинотЈаболкоlyftUberмагацинот
ЛесноПронајдете индекс на држач за затворање за дадена заграда за отворање во изразAdobeАмазонFlipkartOracleСоби OYOSnapdealЛаборатории WalmartYatraмагацинот
ЛесноДизајнирајте оџак што поддржува getMin () во O (1) време и O (1) дополнителен просторAdobeАмазонФактиFlipkartГолдман СаксGreyOrangeКулизаМајкрософтИсплатаПублицис СапиентСАПSnapdealVMwareмагацинот
ЛесноСортирајте оџак користејќи рекурзијаАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинот
ЛесноИзбришете го средниот елемент на оџакотАмазонмагацинот
МедиумСортирање на низата со употреба на КупиштаАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинот
МедиумПодредете оџак користејќи привремен оџакАмазонГолдман СаксIBM,КулизаЈахумагацинот
ЛесноСвртете го оџакот без да користите дополнителен простор во O (n)ФактиInfosysMAQмагацинот
ЛесноСортирај меур со користење на два КупиштаАмазонКапгеминиДеливеријаMAQмагацинот
МедиумПресметајте под-панели каде втората највисока лежи пред највисокатаХакерРенкмагацинот
ЛесноПронајдете максимална разлика помеѓу најблиските леви и десни помали елементиФуркитимагацинот
МедиумОтстранете ги заградите од алгебарска низа што содржи + и - операториAdobeАмазонФуркитимагацинот
ЛесноСпроведете оџак користејќи единечна редицаАмазонФуркитиGoogleInfosysMAQМајкрософтмагацинот
МедиумФорма на минимален број од дадената низаАмазонГолдман Саксмагацинот
МедиумШаблонски настани со употреба на Стакмагацинот
ЛесноИтеративно поминување по нарачката со употреба на два слојаAdobeАмазонФактиФуркитиИсплатамагацинот
МедиумПермутации на магацинот (Проверете дали низата е пермутација на другиот)АмазонФуркитимагацинот
МедиумМагацинот врз основа на низата што растеMAQЛаборатории Walmartмагацинот
ЛесноСледење на тековниот максимален елемент во оџакФактиФуркитиInfosysмагацинот
МедиумИтеративна метода за наоѓање предци на дадено бинарно дрвоAdobeАмазонФуркитиGoogleИнфоЕџМорган СтенлиИсплатаSamsungмагацинот
ЛесноПроверете дали елементите на оџакот се последователни по паровиДеливеријаФактиФуркитимагацинот
МедиумИдентификувајте ја и обележете ја неспоредливата заграда во изразотTCSмагацинот
МедиумМинимални пресврти на заградатаАмазонФанатицимагацинот
ЛесноОбратен број користејќи оџакMAQNokiao9 решенијамагацинот
МедиумПроверете дали два израза со загради се истиАмазонКрстоноснитеOracleSnapdealЛаборатории WalmartВипроYatraZohoмагацинот
ЛесноМин СтакАмазонБлумбергкапитал ЕденДБОИДојче банкаГолдман СаксGoogleМајкрософтOracleЛаборатории Walmartмагацинот
ЛесноСпроведете Stack користејќи редициPayPalмагацинот
МедиумПроценка на аритметичката експресијаАмазонOracleмагацинот
МедиумМаксимален производ на индекси на следниот поголем од лево и десноФактиФуркитиИнфоЕџмагацинот
ЛесноПроверете дали се израмнети загради во изразотАмазонКрстоноснитеOracleSnapdealЛаборатории WalmartВипроYatraZohoмагацинот
МедиумЕвалуација на изразот на PostfixАмазонOracleмагацинот
ЛесноСвртете оџак користејќи повратФактиФуркитимагацинот
ЛесноПронајдете дали изразот има Дупликат заграда или неАмазонФактиOracleмагацинот
МедиумКако да се имплементира оџакот користејќи приоритетна редица или грамада?АмазонФанатициФуркитимагацинот
МедиумИтеративна кула во ХанојMAQмагацинот
МедиумКако ефикасно да се имплементираат k стекови во една низа?АмазонФуркитимагацинот
МедиумПронајдете ја максималната длабочина на вгнездена заграда во низаАмазонFacebookмагацинот
МедиумЕвалуација на изразотАмазонOracleмагацинот
МедиумКако да креирате Mergable Stack?АмазонФактиФанатицимагацинот
МедиумПроблем со распонот на акцииАмазонДеливеријаMAQмагацинот
МедиумПронајдете ја максималната можна сума еднаков збир од три купиштаАмазонФанатициФуркитимагацинот
МедиумПечатете Следна Поголем број на Q-пребарувањаАмазонФактиФанатицимагацинот
МедиумПроверете дали низата е подредлива во магацинотAccentureАколитАмазонмагацинот
ЛесноОбратна низа користејќи StackАколитКапгеминиДеливеријаФанатициФуркитимагацинот
ЛесноБрој на НГЕ надесноАколитФанатициФуркитимагацинот
МедиумБалансирано изразување со заменаАмазонКрстоноснитеOracleSnapchatSnapdealЛаборатории WalmartВипроYatraZohoмагацинот
МедиумДекодирај стрингАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayFacebookGoogleHuluМајкрософтOracleмагацинот
ЛесноРекурзијаАмазонInfosysMAQмагацинот
МедиумКонверзија на префикс на инфиксАмазонAvalaraФанатицимагацинот
ЛесноКонверзија на постфикс во ИнфиксАмазонФактиМајкрософтмагацинот
МедиумПрефикс на конверзија на постфиксАмазонФактиФанатициOracleмагацинот
МедиумКонверзија на постфикс во префиксАмазонФактиФанатициOracleмагацинот
ЛесноНиза на заден простор СпоредетеАмазонCodeNationFacebookGoogleМајкрософтOracleмагацинот