Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотија Наслов на прашањето име на компанија категорија
МедиумУникатни патеки IIАмазонVMwareматрица
ЛесноМаксимално растојание по низаAdobeАмазонGoogleOracleматрица
МедиумМаксимален плоштадAdobeАмазонAppDynamicsЈаболкоFacebookGoogleIBM,PayPalTwitterматрица
МедиумЗборот за пребарувањеАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoFacebookИнтуитивноМајкрософтOracleСервис сегаSnapchatматрица
ЛесноToeplitz MatrixFacebookматрица
МедиумПоставете нула на МатриксАмазонЈаболкоFacebookМајкрософтOracleИсплатаматрица
ТешкоРешавач на судокуАмазонЈаболкоDoorDashGoogleИнтуитивноЈП МорганМајкрософтOracleматрица
МедиумМинимална сума на патекатаАмазонБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтматрица
МедиумУникатни патекиАмазонБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтQualtricsматрица
МедиумК-ти најмал елемент во подредена матрицаАмазонFacebookGoogleматрица
МедиумВалидно СудокуАмазонЈаболкоFacebookGoogleМајкрософтOraclePinterestRobloxUberматрица
ТешкоПроблем со кралицата Н.АколитАмазонАмдоциЈаболкоByteDanceFacebookMAQМајкрософтTwitterВизаматрица
ТешкоМножење на синџирот на матрица со употреба на динамичко програмирањеАмазонМајкрософтматрица
ЛесноМножење на две матрициАмазонЈаболкоFacebookматрица
ЛесноОдземање на две матрициКапгеминиMAQo9 решенијаматрица
ЛесноПроверете дали две дадени матрици се идентичниПотврдиАмејоДиДИПони.аиматрица
ЛесноДодавање на две матрициВознемиреностАсанаматрица
ЛесноТранспонирање на матрицаСервис сегаВеритасматрица