Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотијаНаслов на прашањетоиме на компанијакатегорија
МедиумСтринг-низаАмазонФанатициSamsungниза
ЛесноВалидни анаграмиАмазонГолдман СаксGoogleМајкрософтНагарониза
МедиумГрупни анаграмиАмазонFacebookGoogleМајкрософтниза
ТешкоЦел број на англиски зборовиАмазонFacebookМајкрософтOracleниза
ТешкоНајмала добра базаGoogleниза
МедиумМинимални вметнувања за да се формира палиндром со дозволени пермутацииАмазонCodeNationДиректиGoogleНавистинаИнтуитивнониза
МедиумНајдолга подна низа без повторување на карактериAdobeВознемиреностАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceCiscoeBayExpediaFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтМорган СтенлиOracleСАПSAP лабораторииSpotifyUberVMwareЈахуниза
МедиумФормирајте минимален број од дадената низаАколитАмазонФанатициГолдман СаксИнфо рабSnapchatниза
МедиумИзбришете последователни исти зборови во низаФактиниза
ТешкоОправдување на текстотАмазонCourseraGoogleНавистинаСкопјеМајкрософтPinterestSnapchatниза
ЛесноОбратни индивидуални зборовиАмазонниза
МедиумПреуредување на бинарна низа како алтернативни x и y појавиАколитCiscoCitrixКрстоноснитеIBM,Инфо рабPinterestRobloxТесланиза
ЛесноНаредете дадени броеви за да формирате најголем бројАмазонMakeMyTripИсплатаZohoниза
ЛесноОбратен цел бројMakeMyTripMAQниза
ЛесноОбратни зборови во низаАколитAdobeАмазонCiscoГолдман СаксMakeMyTripMAQМајкрософтМорган СтенлиИсплатаPayUSAP лабораторииВипроZohoниза
ЛесноОбратна низаInfosysMAQo9 решенијаTCSниза
ЛесноКонвертирај ја низата во ИнтерMAQниза
ТешкоНајкраток ПалиндромАмазонДеливеријаФактиниза
ЛесноОбратни битовиЈаболкоGoogleSamsungниза
ТешкоУредете ја растојаниетоАмазонByteDanceFacebookGoogleМајкрософтPalantir TechnologiesПлоштадниза
ТешкоПод-низа со спојување на сите зборовиАмазонДЕ Шониза
МедиумВрвни К Чести зборовиАколитФуркитиInfosysниза
МедиумИзразот содржи непотребна заграда или неАмазонИсплатаниза
МедиумКонверзија со цик-цакPayPalниза
ЛесноВалиден ПалиндромInfosysMAQNokiao9 решенијаниза
МедиумВалидна низа за заградиАмазонFacebookOracleниза
МедиумСледна пермутацијаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceFacebookФактиFlipkartGoogleМајкрософтМорган СтенлиSalesforceUberниза
ЛесноПовторена шема на поднизициАмазонGoogleниза
МедиумПисмо Служба за пермутацијаАмазонБлумбергSpotifyниза
ЛесноНајдолг заеднички префикс со користење на сортирањеAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookGoogleМајкрософтниза
ЛесноМодел на зборовиАмазонкапитал Еденниза
ТешкоРедовно појавување на изразувањеAdobeАмазонЈаболкоБлумбергCourseraeBayFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтниза
МедиумРеорганизирајте ја низатаАмазонeBayFacebookGoogleМајкрософтQualtricsниза
МедиумКомпресија на жициАмазонЈаболкоCitrixExpediaFacebookГолдман СаксIBM,МајкрософтYandexниза
ЛесноВалидни заградиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceExpediaFacebookГолдман СаксGoogleIBM,lyftМајкрософтOracleSpotifyZillowниза
ТешкоНајдолг заеднички префикс со употреба на ТриеAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookGoogleМајкрософтниза
ТешкоВалиден бројАмазонFacebookСкопјеOracleниза
ТешкоПронајдете го најблискиот број на ПалиндромАмазонЈаболкониза
ЛесноСметај и кажиАмазонЈаболкоБлумбергFacebookGoogleМајкрософтVMwareниза
ЛесноПронајдете уникатен карактер во низаАмазонЈаболкоБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтOracleZillowниза
МедиумЦел број на римскиАмазонЈаболкоБлумбергМајкрософтOracleниза
ТешкоАлгоритам Рабин КарпАколитАмазонMakeMyTripMAQOraclePayUниза
ЛесноИзоморфни жициАмазонЈаболкоFacebookИнтелниза
ЛесноСпоредба на низи што содржат вајлд картиAccentureАмазонКабини Оланиза
МедиумПроверете дали жиците се оддалечени K оддалечени или неАмазонДојче банкаFacebookГЕ здравствоМајкрософтниза
ЛесноПрограма за вклучување на сите карактери во низаКапгеминиИнфоЕџMAQОксигенски паричникниза
ЛесноДолжината на проверката на низата е еднаква на бројот додаден на последнатаCodeNationФуркитиМајкрософтUHG Оптумниза
ЛесноГенерирајте ги сите бинарни жици без последователни 1-аАмазонГЕ здравствоSnapdealниза
МедиумПроверете дали сите редови на матрицата се кружни ротации едни на другиAccentureКаденс ИндијаЦитаделатаБесплатно полнењеМајкрософтPinterestниза
ЛесноПодреди низа според друга низаAccentureАколитAdobeАмазонБесплатно полнењеИнфоЕџМајкрософтSalesforceниза
МедиумПроверете дали стрингот може да стане празен со рекурзивно бришење на дадената подна низаAdobeДеливеријаГЕ здравствоMakeMyTripСервис сегаSpotifyUHG Оптумниза
ЛесноНајмал палиндром по заменаAdobeАрцесиумFlipkartГЕ здравствоZScalerниза
МедиумПроверете дали Стрингот го следи редоследот на знаците според моделот или неAdobeАмазонGreyOrangeИнфоЕџМајкрософтниза
ЛесноСплит четири различни жициAccentureAdobeGoDaddyГрофериHoneywellПлускавниза
ЛесноДури и пребројување на подтринговиCourseraДојче банкаСоби OYOЈахуYandexZohoниза
МедиумОбратна низа без привремена променливаAdobeАмазонGoogleHuluМајкрософтЛаборатории за месечинаниза
ЛесноРекурзивна проверка на ПалиндромКапгеминиФактиInfosysMAQo9 решенијаOracleПлоштадниза
ЛесноМинимални знаци што треба да се отстранат за да се направи бинарна низа алтернативнаCourseraФуркитиКрстоноснитеMAQo9 решенијаGебни камењаТакси4Сигурнониза
МедиумПечатете ги сите палиндромски партиции на низаАмазонFacebookGoogleниза
ЛесноПресметајте ги паровите на исто растојание како и со англиски азбукиAdobeАмазонDropboxГЕ здравствоСоби OYOниза
МедиумМинимални знаци што треба да се додадат напред за да се направи низа палиндромАмазонФактиGoogleМајкрософтСАПSAP лабораторииниза
МедиумКонвертирај стринг што е повторување на подниг со должина KAccentureAdobeamerican ExpressБази на податоциБесплатно полнењениза
МедиумН-ти карактер во навртена децимална низаAdobeOracleниза
ЛесноКт карактер што не се повторуваАмазонЈаболкоБлумбергFacebookГолдман СаксGoogleМајкрософтOracleZillowниза
ЛесноСпоредете два броја на верзииAdobeДеливеријаГЕ здравствоGreyOrangeMakeMyTripВукерZohoниза
ЛесноОтстранете ги минималните знаци, така што две жици стануваат анаграмиАмазонБесплатно полнењениза
МедиумГенерирајте ги сите бинарни жици од дадена шемаАмазонGoogleМајкрософтниза
ТешкоОтпечатете ги сите можни начини да скршите низа во форма на заградаАмазонБлумбергГЕ здравствоЏунипер мрежиниза
ЛесноЦезар СиферАмазонГЕ здравствоГрофериUHG Оптумниза
ЛесноНајдолга заедничка последица со пермутацииAdobeHoneywellHuluЈП МорганOracleZohoниза
ЛесноСовршена реверзибилна низаMakeMyTripMAQЛаборатории WalmartZohoниза
ЛесноНајдолгиот Палиндром може да се формира со отстранување или преуредување на карактериAdobeАмазонДеливеријаИнфоЕџUHG Оптумниза
ТешкоНајдолг заеднички префикс на зборови според совпаѓање на зборовиAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookGoogleМајкрософтVMwareЈахуниза
ТешкоНајдолг заеднички префикс со употреба на знаци по соодветност на карактериAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookGoogleМајкрософтVMwareЈахуниза
МедиумПермутации на дадена низа користејќи STLАмазонЈаболкоByteDanceeBayFacebookGoogleМајкрософтOracleниза
ЛесноПресметај го збирот на сите броеви присутни во низаAdobeФанатициMAQниза
ТешкоНајдолгиот заеднички префикс со користење на Подели и освоиAccentureАколитАмазонФанатициGoogleниза
ЛесноМали букви до големи буквиAdobeЈаболкоGoogleниза
ТешкоНајдолг заеднички префикс со употреба на бинарно пребарување IIAdobeАмазонЈаболкоБлумбергeBayFacebookGoogleМајкрософтVMwareЈахуниза
ЛесноПечатете ја најкратката патека за да отпечатите низа на екранотАколитниза
ЛесноОтстранете ги дополнителните простори од низатаКапгеминиInfosysMAQo9 решенијаTCSниза
ЛесноПроменете го полот на дадена низаAdobeФактиниза
МедиумГрофот на бројот на поднасечки со K посебен карактерСкопјеZohoниза
ЛесноОтстранување на простори од низа користејќи струјно струењеКапгеминиHuluo9 решенијаTCSниза
ЛесноПроверка на панграмФактиo9 решенијаGебни камењаZohoниза
МедиумПовторена последица од должина два или повеќеAdobeниза
ТешкоПалминдром пермутации на низаАмазонFacebookниза
Сплит низаниза
Комплемент на 1 и 2 на бинарен бројниза
Најдолго вообичаено продолжувањениза
Претворете ја низата 1 во стринг2 во една изменаниза
Пронајдете прв карактер што не се повторува во низаниза
Отстранете ги цифрите што се повторуваат во даден бројниза
Рекурзивно испечатете ги сите реченици што можат да се формираат од список со списоци со зборовиниза
МедиумАлгоритам на Интернет за проверка на Палиндром во текАколитAdobeниза
ЛесноПроверете дали две дадени жици се изоморфни едни со другиАколитAdobeАмазонГЕ здравствоГолдман СаксИнфоЕџOracleUHG Оптумниза
ТешкоДолжина на најдолгата важечка потсинаAdobeАмазонЈаболкоБлумбергByteDanceЦитаделатаeBayFacebookGoogleМајкрософтOracleUberVMwareЈахуниза
Програма за додавање на две бинарни цифриниза
Рекурзивно спроведување на atoi ()низа
Обратна низа без да влијае на посебните знациниза
Рекурзивна функција за пребарување на поднарекиниза
Печатете најдолго заедничко подредувањениза
Завртете ја низата за да добиете лексикографски минимална низаниза
Број на под-жици кои рекурзивно собираат до 9низа
Низа Палиндром (број)низа
Печатете ги сите можни зборови од цифрите на телефонотниза
Најкраток проблем со супер жициниза
Трансформирајте една низа во друга користејќи минимален број на дадени операцииниза
Печатете низа со непарна должина во формат 'X'низа
Минимални вметнувања за да се формира најкраток палиндромниза
испечатете ги сите палиндромски партицииниза
Проверете ја преуредената низа може да формира палиндромниза
Палиндроми во даден опсегниза
Стринг (претставува цел број) за вреднувањениза
Брои го бројот на зборовиниза
Печатете ги сите анаграми заедно во низа зборовиниза
Лексикографски ранг на низаниза
Отстрани празни места од низаниза
Пронајдете, втор, чест, карактерниза
Пронајдете го вториот најчест карактерниза
Проверете дали дадената низа е ротација на палиндромниза
Подреди низа низиниза
Рекурзивно отстранете ги сите соседни дупликатиниза
Отстранете ги 'b' и 'ac' од дадена низаниза
совпаѓање на знаци со диви знациниза
Најдолга палиндромична под-низаниза
Дадената низа е преплетување на други две жици или нениза
Печатете ги сите пермутации со повторувањениза
Кодирање со должина на извршувањениза
Наведете ставки што ги содржат сите знаци на даден зборниза
Напишете програма за печатење на сите пермутации на дадена низаниза
Проверете дали две жици се анаграми едни на другиниза
Печатете ги сите пресеци на дадени две жициниза
Печатете ги сите дупликати во влезната низаниза
Програма за проверка дали жиците се вртат едни на други или нениза
Со оглед на низа, пронајдете го својот прв карактер што не се повторуваниза
Обратни зборови во дадена низаниза
Пронајдете го најмалиот прозорец во низата што ги содржи сите карактери од друга низаниза
Поделете низа во N еднакви деловиниза
Печати обратно од низа (рекурзија)низа
Отстранете ги знаците од првата низа што се наоѓаат во вторатаниза
Подредување на низата жициниза
Отстранете ги дупликатите од низатаниза
Сврзување на два жицаниза
Обратна низаниза
Повеќето повторувачки карактер во низаниза