Прашања за интервју за инстант пребарување

Совет за пребарување Ако сакате да пребарувате Лесно прашања на Амазон on Низа темата потоа напиши „лесна низа од Амазон“ и да ги добиете резултатите

Ниво на тешкотијаНаслов на прашањетоиме на компанијакатегорија
ЛесноМинимални операции за бришење за да ги направите сите елементи на низата истиAdobeФактихашинг
МедиумМаксимално растојание помеѓу две појави на ист елемент во низатаДеливеријаФактиФанатициФуркитихашинг
ЛесноГрупно повеќекратно појавување на елементите во низата подредени од првото појавувањеАколитAdobeАмазонДеливеријаФуркитихашинг
ТешкоНајмала под-низа со к Различни броевиАмазонGoogleхашинг
МедиумНајдете го најголемиот d во низата така што a + b + c = dАколитАмазонДеливеријаФанатициФуркитиБесплатно полнењехашинг
ЛесноПотребни минимални размени за да се соберат сите елементи помали или еднакви на kАмазонAppDynamicsФактиФуркитиМајкрософтхашинг
ЛесноПронајдете ги првите три во низаMAQo9 решенијаВипрохашинг
МедиумПодредување со користење на тривијална хаш функцијаКаденс ИндијаКапгеминиФактиMAQUHG Optumхашинг
ЛесноПронајдете дупликати во дадена низа кога елементите не се ограничени на опсегAdobeАмазонФактиMAQUHG Optumхашинг
МедиумПроверете дали низата содржи соседни цели броеви со дозволени дупликатиAccentureАмазонДиректиFacebookИнтуитивнохашинг
ЛесноЗбир на f (a [i], a [j]) над сите парови во низа од n цели броевиCiscoFacebookКрстоноснитеПублицис Сапиентхашинг
ЛесноБрој на индексни парови со еднакви елементи во низатаАмазонАтласианЦитаделатаFacebookИнтуитивноSnapdealПлоштадYandexхашинг
ЛесноПронајдете збир од целата единствена сума под-низа за дадена низаАмазонFacebookGreyOrangeИнтуитивноМајкрософтНагарохашинг
МедиумНајдолгата подред не содржи повеќе од K различни елементиАмазонЦитаделатаДеливеријаFacebookМајкрософтSamsungYandexхашинг
ТешкоМаксимална можна разлика од две подмножества на низатаАтласианКаденс ИндијаДиректиБесплатно полнењеОпераPayUSnapchatТајмс ИнтернетXomeхашинг
ЛесноМинимална работа за да се направат сите елементи еднакви по низатаАмазонBlackrockЦитаделатаДиректиFlipkartНавистинаYandexхашинг
МедиумПронајдете под-низа со дадена сума (се справува со негативни броеви)АмазонКупонДунијаДеливеријаГЕ здравствоИнфоЕџЛаборатории за месечинахашинг
МедиумДолжина на најголемата под-низа со соседни елементиAdobeАмазонБлумбергCiscoКаратРешенија за монотипИсплатаPayUПублицис СапиентSAP лабораториихашинг
МедиумБрои број на тројки со производ еднаков на дадениот бројАколитАмазонCiscoFlipkartКулизаПублицис Сапиентхашинг
МедиумМаксимална разлика помеѓу првиот и последниот индекс на елементот во низатаАколитАмазонКрстоноснитеMakeMyTripКабини ОлаSAP лабораториихашинг
ТешкоПронајдете некој од повеќекратните елементи што повторуваат во низата само за читањекапитал ЕденFacebookGoogleНавистинаМајкрософтPinterestхашинг
ЛесноПронајдете елементи што се присутни во првата низа, а не во вторатаАколитДеливеријаФактиФанатициSnapdealZohoхашинг
ТешкоПроверете дали има Палиндром по секое барање за замена на знациАмазонFacebookFlipkartGoogleNetflixхашинг
ЛесноРазлика помеѓу највисоките и најмалите фреквенции во низатаЦитаделатаFabФуркитиRobloxТеслахашинг
ТешкоПронајдете четири елементи што се собираат на дадена вредност (Hashmap)АмазонGoogleМајкрософтхашинг
Лесноk-тиот елемент што недостасува во зголемување на низата што не е присутен во дадена низаЦитаделатаExpediaFabФактиIBM,SAP лабораториихашинг
ЛесноКако да проверите дали два дадени комплети се неповрзани?ФактиКрстоноснитеКулизаНагароОпераSnapdealхашинг
ЛесноПроверете дали дадена низа содржи дупликат елементи на k оддалеченост едни од другиАмазонAvalaraЦитаделатаБесплатно полнењеХакерРенкSnapchatSnapdealхашинг
МедиумПроверете дали две низи се еднакви или неAccentureГолдман СаксMAQo9 решенијаТакси4СигурноTwilioхашинг
МедиумСпарете се со даден производ24 * 7 лаборатории за иновацииАмазонAvalaraRobloxхашинг
МедиумПронајдете дали има под-низа со 0 збирCitrixДЕ ШоГолдман СаксНавистинаMakeMyTripСоби OYOИсплатаTCSхашинг
ЛесноПронајдете елементи што недостасуваат од опсеготДеливеријаGreyOrangeСкопјеНагароОпераSynopsysхашинг
ЛесноПрвиот елемент се јавува k пати во низатаАмазонКрстоноснитеPayUSAP лабораторииTeradataВипроYatraZohoхашинг
ТешкоПечатете ги сите под-низи со 0 збирАмазонБесплатно полнењеНавистинаИнфо рабМајкрософтСоби OYOхашинг
ЛесноСодржи дупликатAdobeАмазонЈаболкохашинг
ТешкоПресметајте ги подвозниците со еднаков број 0, 1 и 2CitrixБесплатно полнењеГолдман СаксСоби OYOТајмс ИнтернетTwilioхашинг
МедиумНајголема под-низа со еднаков број 0 и 1sАмазонCourseraGreyOrangeMakeMyTripМорган СтенлиИсплатаSynopsysТајмс Интернетхашинг
ЛесноЗбир на непреклопување на два сетаАколитАмазонКрстоноснитеКулизаPinterestSnapdealSynopsysTeradataхашинг
ТешкоПронајдете ги сите парови (a, b) во низа, така што% b = kАмазонАрцесиумЦитаделатаДиректиБесплатно полнењеЈахухашинг
ЛесноБрои под-низи со еднаков број 1 и 0CiscoКупонДунијаCourseraБази на податоциКаратSAP лабораторииТеслахашинг
ТешкоБарања за подниг на ПалиндромАмазонByteDanceeBayExpediaGoogleИнтуитивноМајкрософтPayPalPinterestSynopsysхашинг
МедиумЕлементи што треба да се додадат така што сите елементи од опсегот да бидат присутни во низатаGreyOrangeКулизаSnapdealSynopsysTeradataТајмс Интернетхашинг
МедиумПресметајте под-низи кои имаат тотални различни елементи исти како и оригиналната низаАмазонБази на податоциFabHoneywellPayUПлоштадTeradataYandexхашинг
ТешкоКукавица хашингЕпски системиFlipkartGoogleМајкрософтNetflixТеслахашинг
МедиумПодпасоли со изразени елементиCiscoБесплатно полнењеТајмс ИнтернетZohoхашинг
МедиумБрои четирикратки од четири подредени низи чиј збир е еднаков на дадена вредност xАколитФанатициЛаборатории за месечинаSynopsysхашинг
МедиумБрои парови од две поврзани списоци чиј збир е еднаков на дадена вредностAdobeАмазонAvalaraExpediaФанатициGoogleНавистинаМајкрософтPayPalТеслахашинг
ЛесноПронајдете збир на елементи што не се повторуваат (различни) елементи во низатаОксигенски паричникхашинг
ТешкоПронајдете различни елементи заеднички за сите редови на матрицатаBlackrockExpediaЈП МорганКвалкомSnapdealYatraZohoхашинг
ЛесноБроеви со прости фреквенции поголеми или еднакви на kАколитАмазонФактиФуркитиGreyOrangePinterestXomeхашинг
МедиумКонвертирајте низа во намалена формаСкопјеSnapchatXomeЈахухашинг
МедиумПронајдете парови со дадена сума, така што елементите на парот се наоѓаат во различни редовиАмазонДЕ ШоДиректиGreyOrangeНавистинаPinterestTeradataхашинг
МедиумЗаеднички елементи во сите редови на дадена матрицаАмазонCiscoДЕ ШоОпераSAP лабораторииZohoхашинг
МедиумНајдете ги сите пермитирани редови на даден ред во матрица24 * 7 лаборатории за иновацииAccentureExpediaIBM,ЈП Морганхашинг
ЛесноСо оглед на две несортирани низи, пронајдете ги сите парови чиј збир е xАмазонFacebookхашинг
ЛесноПодреди елементи според фреквенцијатаАмазонOracleZohoЗикусхашинг
ЛесноПронајдете го првиот елемент што се повторува во низа цели броевиАмазонФанатициMAQМајкрософтOracleхашинг
ЛесноБрои предмети што се заеднички за обете списоци, но со различни цениАмазонФактиГЕ здравствоHoneywellTCSТеслахашинг
ЛесноМинимален број на подмножества со изразени елементикапитал ЕденГЕ здравствоIBM,Лаборатории за месечинаYandexхашинг
МедиумНајдолг распон со иста сума во две бинарни низиAccentureCiscoНавистинаКулизаSAP лабораторииYandexхашинг
ЛесноПронајдете број на вработени под секој вработенАколитГЕ здравствоМајкрософтМинтраКвалкомSynopsysTeradataхашинг
МедиумНајмалиот елемент се повторува точно K TimesБелзабарКомли МедиаНетскопNvidiaОпераСервис сегаUHG Optumхашинг
МедиумК-ти посебен елемент во низаAdobeАмазонЈаболкоByteDanceeBayExpediaFacebookGoogleСкопјеМајкрософтOracleSalesforceSpotifyЛаборатории Walmartхашинг
ЛесноКумулативна фреквенција на пребројување на секој елемент во несортирана низаКаденс ИндијаФанатициСкопјеЛаборатории за месечинаPinterestхашинг
МедиумГрупни зборови со ист сет на карактериBlackrockCitrixIBM,ЈП МорганSAP лабораторииXomeхашинг
ЛесноПрв елемент што не се повторуваБелзабарКомли МедиаMetLifeSnapdealПрскалкаВукерхашинг
ЛесноВтор најповторуван збор во низаАмазонГЕ здравствоГолдман СаксИсплатаSnapdealUHG Optumхашинг
ЛесноПечатете ги сите посебни елементи на дадена низа цел бројАмазонMakeMyTripZohoхашинг
ЛесноПар позитивни негативни вредности во низаАмазонБелзабарHoneywellHuluNvidiaRobinhoodYelpхашинг
ЛесноОтстранете го минималниот број на елементи, така што не постои заеднички елемент и во двете низиВознемиреностMetLifeОксигенски паричникСервис сегаSpotifyхашинг
ЛесноМаксимален карактер што се појавуваАмазонМорган СтенлиPayUZohoхашинг
ЛесноБрои парови со дадена сумаАколитАмазонФактиКрстоноснитехашинг
ЛесноНајчест елемент во низаAdobeАмазонФактиФуркитиInfosysMAQхашинг
ЛесноПронајдете пар со најголемиот производ во низатаSamsungхашинг
МедиумНајмала под-низа со сите појави на најчест елементCitrixCourseraСоби OYOQualtricsSynopsysТакси4Сигурнохашинг
МедиумНајдете ги врвните К (или најчестите) броеви во текАколитАмазонхашинг
МедиумСледниот елемент за поголема фреквенцијаAccentureКапгеминиМајкрософтUHG Optumхашинг
ЛесноПроменете ја низата во Пермутација на броеви од 1 во NКапгеминиДеливеријаФуркитиMAQo9 решенијаПублицис Сапиентхашинг