Приватност

КЛИКНЕТЕ ОВДЕ ЗА ПРОМЕНАТА НА ВАШИТЕ ПОСТАВКИ НА ПРИВАТНОСТА

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ НА ЕЗОИЦ

tutorialcup.com („Веб-страница“) користи технологија на трета страна наречена Ezoic.

ИНФОРМАЦИИ ЗА НАШАТА ОРГАНИЗАЦИЈА И ВЕБ-САЈТОТ

Ezoic е посветена на заштита на вашата приватност. Ние само сакаме да ги користиме информациите што ги собираме законски во согласност со Регулативата за заштита на општите податоци (GDPR) (Регулатива (EU) 2016 / 679).

Главните активности на Ezoic се:

 • Анализа на веб-страница
 • Персонализација на веб-страница
 • Веб хостинг

Нашата политика за приватност ги опфаќа Ezoic Inc., Ezoic Limited и оваа веб-страница:

Ezoic Inc.

6023 иновативен пат, Карлсбад, Калифорнија, САД

Ezoic Limited

Северен дизајн центар, Аботот Хил, Гејтсхед, NE8 3DF Велика Британија

ПОДАТОЦИ

За да ги обезбедиме нашите производи и услуги и поврзаната поддршка, потребно е Езоик да ги пренесува вашите лични податоци надвор од Европската унија. Во таков случај, контролор на податоци за овие податоци за жителите на ЕУ е Езоик АД со регистрирани канцеларии на 6023 Innovation Way, Карлсбад, Калифорнија, САД. Сите прашања на барања во врска со обработката на податоците може да бидат адреси до [заштитена по е-пошта]

ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ СО АНОНИМЕН ПРИСТАП

Ако не се согласувате да пребарувате колекција, можете да пристапите на овој веб-сајт без да ги откривате вашите лични податоци.

АВТОМАТНА КОЛЕКЦИЈА НА ИНФОРМАЦИИ

Ezoic ги евидентира податоците за поединецот и сообраќајот на оваа веб-страница. Ezoic е ограничен агент на овој веб-сајт (и контролер на податоците во контекст на ЕУ) со цел да се обезбедат интернет податоци и услуги за оптимизација. Ezoic може да ги користи овие податоци за да ја подобри својата услуга или други услуги (на пример, користејќи дневници за сообраќај на посетители или податоци објавени преку услугата за да се подобри оптимизацијата на други веб-сајтови).

Лични податоци

Ezoic може да собира лични информации како што е дефинирано во GDPR (како што се IP адреса и уникатен идентификатор во колаче) за посетителите на вашата веб-страница за целите на статистика, анализа и персонализација. Покрај тоа, Ezoic работи со бројни трети лица за собирање и складирање на податоци и обезбедување на аналитички и рекламни услуги.

Употреба на лични информации

Цел / активностВид (и) на податоциЗаконска основа за обработка
За да го подобрите корисничкото искуство
 • Идентитет
 • Техничка
 • користење
Вашите информации помагаат да ви дадете попријатно, ефикасно искуство на оваа веб-страница.
Да се ​​подобри ефикасноста на рекламата
 • Идентитет
 • Техничка
 • користење
Вашите податоци ни помагаат да ги оптимизираме поставеноста, големината, времето и рекламите прикажани за вас. Тоа ни овозможува да донесеме паметни одлуки кои ни помагаат да го искористиме најголемиот дел од нарушувањето на рекламите на вашето искуство.
Да се ​​подобри создавањето на содржини
 • Идентитет
 • Техничка
 • користење
Вашите информации ни помагаат да научиме за која содржина ви се грижи и уживате, и стилот на содржина што ви се допаѓа и со што најмногу се занимавате. Ова ни помага да произведеме повеќе содржини и карактеристики што можеби ќе ви се допаднат.
Да се ​​подобри ефикасноста на веб-страницата
 • Идентитет
 • Техничка
 • користење
Вашите податоци ни помагаат да ги измерите показателите за нашата страница, како и брзината на страницата, за да можеме да ги подобриме перформансите на оваа страница.

 

ОБРАБОТКА НА ПОДАТОЦИ И СОВЕТ

Ние ќе ги обработиме податоците што ги собираме за вас за да го подобриме работењето на оваа и на другите веб-страници. Оваа информација ни помага да донесуваме одлуки за тоа каква содржина да прикажеме, како таа треба да се форматира, бројот, големината и поставеноста на рекламите и како содржината треба да се доставува на поединци. Оваа информација се користи и за анализа на перформансите и известување.

КОРИСТЕЊЕ НА АПЛИКАЦИСКИ ЛОГИ

Нашите сервери автоматски ги снимаат информациите ("Податоци за Пријава за Пријава") создадени со Вашето користење на оваа веб-страница. Податоците за дневникот на апликацијата може да содржат информации како што се вашата IP адреса, тип на прелистувач, оперативен систем, референцирана веб страница, посетени страници, локација, вашиот мобилен оператор, идентификаци на уред и апликација, термини за пребарување и информации за колачиња. Ние ги користиме овие информации за дијагностицирање и подобрување на нашите услуги. Освен како што е наведено во делот (Задржување на податоци), ние ќе ги избришеме податоците од дневникот на апликацијата или ќе ги отстраниме сите идентификатори на профилот, ќе го пребаруваме како вашето корисничко име, полна IP адреса или е-пошта по 48 месеци.

ЗАДОЛЖУВАЊЕ НА ПОДАТОЦИ

Личните информации што ги собираме се чуваат не подолго отколку што е потребно за да се исполнат наведените цели во делот „ОБРАБОТКА НА ПОДАТОЦИ И СОГЛАСА“ погоре или за одреден период специфично предвиден со закон или регулатива што Езоиќ е должен да го следи. Личните податоци што се користат за исполнување на верификација на одредени видови услуги, како што се SSL сертификат, плаќања и наплата, ќе се задржат минимум 5 години во зависност од класата на производот или услугата и може да се задржат или во физички или во електронски формат. Дури и ако побарате бришење или бришење на вашите податоци, ние може да ги задржиме вашите лични податоци до потребниот степен и колку што е потребно за нашите легитимни деловни интереси или извршување на договорните обврски. По завршувањето на периодот на задржување, Ezoic безбедно ги отстранува или анонимизира вашите лични информации со цел да спречи загуба, кражба, злоупотреба или неовластен пристап.

ДОВЕРЛИВОСТ / БЕЗБЕДНОСТ

Неовластена модификација незаконско уништување или случајна загуба. Сите наши вработени и обработувачи на податоци, кои имаат пристап и се поврзани со обработката на лични податоци, се одговорни за доверливоста на личните податоци на нашите посетители. Ние гарантираме дека вашите лични податоци не ги откриваат државните институции и органи

ПРИСТАП И ИСПОЛНУВАЊЕ НА ПОДАТОЦИ

Вие имате право да видите информации што ги собравме за вас и да побарате бришење на какви било лични информации што може да ги имаме. Можете да ги користите оваа алатка за пребарување на податоци да ги завршите овие активности.

 Колачињата

Подолу е листа на колачиња кои вообичаено се поставени на оваа веб-страница.

 

Име на колачетокатегоријаОписВреметраење
wordpress_test_cookieНеопходноWordPress го поставува ова колаче кога се движите на страницата за најавување. Колачето се користи за да проверите дали вашиот веб прелистувач е поставен да дозволува или да ги отфрла колачињата.
__utmt_eНеопходноСе користи за гаснење на брзината на барањата до серверот.
__cfduidНеопходноКористена од мрежата на содржини, Cloudflare, за да идентификува доверлив веб-сообраќај.
__utmt_fНеопходноСе користи за гаснење на брзината на барањата до серверот.
cookieconsent_dississedНеопходноСе користи за следење на затворање на дијалогот за согласност за колачиња.
ez_pub_siteНеопходноКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да ја покаже страницата само со овозможени карактеристики на Езоиќ.
ezCMPCookieСогласностНеопходноКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да следи кога корисникот се согласува на колачињата.
ez_rdr_countНеопходноКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да ги следи пренасочувањата
ez_rdrНеопходноКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да ги следи пренасочувањата.
PHPSESSIDНеопходноУникатен идентификатор што се користи за зачувување на состојбите низ страниците.
cf_use_obНеопходноКористен од мрежата за испорака на содржини, Cloudflare, за заштита од измама и забрзување на испораката на веб.
cf_ob_infoНеопходноКористен од мрежата за испорака на содржини, Cloudflare, за заштита од измама и забрзување на испораката на веб.
сесија_длабочинаНеопходноСе користи за следење на бројот на страници што ги посетувате на сесија на оваа страница.
ez_view_original_onlyПараметриКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да ја покаже оригиналната страница без одлики на Езоиќ.525600 мин
ez_view_optimized_onlyПараметриКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да ја покаже оптимизираната страница со карактеристики на Езоиќ.
ez_view_optimized_onlyПараметриКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да ја покаже оригиналната страница без одлики на Езоиќ.
брзина_но_процесијаПараметриКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Ezoic, за да се исклучат одликите за брзина на страницата за овој корисник.
веб-странициПараметриКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Ezoic, за да му овозможи на овој корисник да прегледа одредени карактеристики на брзината на страницата.
е-ад_позиција_верзијаПараметриКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за да утврди дали тие го користат производот Ad Tester за овој корисник, користен од наставката на Ad Tester.
ezpicker_showallПараметриКористено од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за да и ’каже на апликацијата ezpicker да им покаже на сите сопственици на места.
ezpicker_nocacheПараметриКористено од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за да и каже на апликацијата ezpicker да работи без користење на кешот.
еппикерПараметриКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да го вклучи ezpicker
SL_wptGlobTipTmpПараметри
SL_GWPT_Show_Hide_tmpПараметри
GED_PLAYLIST_ACTIVITYПараметриСе користи за следење на активностите поврзани со вградени видеа YoutTube
__qcaСтатистикаСобира анонимни податоци за посетите на корисникот на веб-страницата, како што се бројот на посети, просечното време поминато на веб-страницата и кои страници се вчитани со цел да се создадат извештаи за оптимизирање на содржината на веб-страницата.
едесСтатистикаКористено од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за чување на големината на пикселите на вашиот екран за да помогне да го персонализирате вашето искуство и да обезбедите соодветна содржина.
__utmcСтатистикаРегистрира временска ознака со точното време кога корисникот ќе ја напушти веб-страницата. Користено од Google Analytics за да се пресмета времетраењето на посетата на веб-страница.
емузуваСтатистикаКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да следи колку страници корисник ги посетил цело време.
ezosuigenerisСтатистикаСе користи од страна на компанијата за анализа и персонализација, Ezoic, за уникатно да ве идентификува преку Интернет на интернет.
__utmzСтатистикаСобира податоци од каде потекнува корисникот, кој пребарувач се користеше, која врска беше кликнато и каков термин за пребарување беше користен. Користено од Google Analytics.
__utmbСтатистикаРегистрира временска ознака со точното време кога корисникот пристапувал на веб-страницата. Користено од Google Analytics за да се пресмета времетраењето на посетата на веб-страница.
езепввСтатистикаКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за да следи кои страници ги видел овој корисник.1440 мин
езосугенерискиСтатистикаСе користи од страна на компанијата за анализа и персонализација, Ezoic, за уникатно да ве идентификува преку Интернет на интернет.
_gaСтатистикаСе користи за разликување на корисниците од Google Analytics
езохвСтатистикаКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за чување на големината на пикселите на прелистувачот, за да помогне да го персонализирате вашето искуство и да обезбедите соодветна содржина.
езозувСтатистикаКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да следи колку страници има посетено корисник.
ezCMPCCSСтатистикаКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за да следи кога корисникот се согласува со колачињата за статистика.
езозувСтатистикаКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за да проследи колку страници корисник ги посетил од нивната последна посета.
_gidСтатистикаСе користи за разликување на корисниците од Google Analytics
__utmaСтатистикаСобира податоци за бројот на пати што корисникот ја посетил веб-страницата, како и датумите за прва и последна посета. Користено од Google Analytics.
AMP_ECID_EZOICСтатистикаКористена од компанијата за персонализација и аналитика Езоик за статистика на забрзани мобилни страници
јас_препорачани_ странициСтатистикаКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоик, за да ги следи корисниците кои посетуваат од виџетот за препорачани страници.
__утмдСтатистикаКористено од Google Analytics за следење на вашата активност на веб-страница.
_gatСтатистикаСе користи за разликување на корисниците од Google Analytics
__utmvСтатистикаСе користи за складирање податоци за сопствени променливи на ниво на посетител во Google Analytics.
_sm_auМаркетингКористена од Google Adwords за да ги пренасочи рекламите кон корисниците.
__ГаднициМаркетингСе користи за да се регистрираат какви реклами се прикажани на корисникот.
егдгМаркетингКористена од компанијата за аналитика и персонализација, Езоиќ, за чување демографски информации како што се возраста и полот.180 мин
bfp_sn_rf_8b2087b102c9e3e5ffed1c1478ed8b78МаркетингСе користи за следење на вашата активност на прелистување на повеќе веб-страници.
бафМаркетингСе користи за следење на вашата активност на прелистување на повеќе веб-страници.
_ym_uidМаркетингКористено од компанијата за реклами Yandex Metrica за идентификување на корисници.
cto_optoutМаркетингКористено од рекламната мрежа Criteo за снимање дали сте се избрале за персонализирани реклами.
bfp_sn_rf_8b2087b102c9e3e5ffed1c1478ed8b78МаркетингСе користи за следење на вашата активност на прелистување на повеќе веб-страници.
bafp_ceМаркетингСе користи за следење на вашата активност на прелистување на повеќе веб-страници.
bafp_egМаркетингСе користи за следење на вашата активност на прелистување на повеќе веб-страници.
DigiTrust.v1.идентичностМаркетингКористено од онлајн продавачи за идентификување на индивидуални корисници на Интернет.
OX_plgМаркетингСе користи од мрежата за реклами OpenX за идентификување на корисник на повеќе веб-страници

 

Подолу е листа на користење, технички и метрика што најчесто се складираат и обработуваат кога користите оваа веб-страница

Информации за вашата локација, вклучувајќи земја, држава, град, метро и поштенски код
Веб-страницата на која сте биле пред оваа веб-страница
Видот на пребарувачот што го користите и верзијата
Марката и оперативниот систем на Вашиот уред
Во која временска зона сте и колку време е таму
Кои страници на оваа страница што ја посетувате
Како да комуницирате со оваа страница, вклучувајќи го времето поминато, колку ќе дојдете и движењата на глувчето
Големината на екранот на вашите уреди и големината на прелистувачот на тој екран
Која содржина ја споделувате на страната
Ако копирате и ставете содржина на оваа веб-страница
Која реклама или врска сте кликнале за да пристигнете на оваа веб-страница
Видот на интернет конекција што ја користите и вашиот ISP или давател на услуги
Колку време е потребно за содржината на оваа веб-страница да се пренесе во прелистувачот, да се вчита во прелистувачот и да се прикаже
Времето каде што моментално се наоѓате
Вашата возраст и пол
Вашата IP адреса
Единствен идентификатор за да можеме да те препознаеме
На кои реклами ќе кликнете

 


 

 

Листа на продавачи кои можат да се користат на оваа веб-страница

ИмеКарактеристикиЦели
emetriq GmbH
Visarity Technologies GmbH
Performax.cz, sro
Фидо Срл
Yieldlab AG
M32 Connect Inc
МАДВЕРТИЗНИ МЕДИУМИ
Sonobi, Inc
Inskin Media LTD
SMARTSTREAM.TV GmbH
GRAPHINIUM
ЕрГрид ООД
Roq.ad Inc.
Влијание +
Smaato, Inc.
DEFINE MEDIA GMBH
Во близина на Pte Ltd
ViewPay
Lивотен век Пте. Рибар
Анзу Виртуелна реалност ДОО
Grabit Interactive Media Inc dba KERV Interctive
GroupM Велика Британија ограничен
Авантис Видео ДОО
Ермес
Милион реклами Рибар
Jivox Corporation
Гуд-јамп ДОО
FeedAd GmbH
Аднунтиј А.С.
QuantumCast дигитална GmbH
напредна продавница GmbH
OneTag Limited
Mindlytix SAS
SpringServe, ДОО
Channel Pilot Solutions GmbH
Простор на моќ
WAM Group Ltd, t / a Admix
Дентсу Лондон ограничено
Поларна мобилна група АД
Кантар груп Ограничена
Targetspot Белгија SPRL
Пасендо Апс
MISSENA
Тредиум
ONE број
remerge GmbH
M, P, NEWMEDIA, GmbH
PRECISO SRL
MobileFuse ДОО
ЈС Веб-производство
НЕТИЛУМ (АФИЛАЕ)
Exit Bee Limited
Пазар ресурси Партнери ДОО
Publicis Media GmbH
Златни пчели
INFINIA MOBILE SL
Impactify
Snapupp Technologies SL
Луна Медиа Груп ДОО
Активен агенс (ADITION technology AG)
McCann Discipline LTD
аудио содржина и контрола на GmbH
Рид (Спорт) GP Limited
Fiducia DLT Limited
ZAM Network LLC dba Fanbyte
ЛИНЕЈА 1 МКТ СЛ
adsquare GmbH
VECTAURY
Хибридна теорија
GP One GmbH
Rapid Performance GmbH
Хавас Медија (Artemis Alliance SLU)
Усогласување
Колектив Европа
Seeding Alliance GmbH
Madington
Ото (GmbH & Co KG)
Кубиент АД
Фактор Единаесет ГмбХ
Публицитет ДОО
MiQ
Купони за решенија
Media16 Ltd.
Карода сро
медиаритмици САС
Истражување и анализа на медиумите во Шведска AB
ЛЕСТЕН ​​ИНЦ
Maiden Marketing Pte Ltd
Hindsight Technology Solutions, Inc.
adWMG
Dugout Ltd
Амоби АД
TAPTAP Дигитален SL
Admixer EU GmbH
Lotame Solutions, вкл
DistroScale, Inc.
Adtriba GmbH
GeoEdge
N Technologies Inc.
AdView
Confiant Inc.
mainADV Srl
zeotap GmbH
Натив, АД
SITU8ED SA
Проектот Рубикон, Inc.
Клипр
Onesoon Limited t / a Adalyser
Интернет решенија за Интернет ДОО (БДА: Брајтком)
Disqus
Корпорација Фрејмплеј
БИТЕДАНЦИЈА ЈСП. ООД
АерСерв ДОО
Производи за рекламирање на Google
iPROM
Playrcart Limited
twiago GmbH
Onmetwork Sp. Z oo
INVIDI технологии АБ
Ve Global UK Limited
Dataseat Ltd
Банерноу, Inc.
Jetpack Digital LLC
Дината ДОО
BidTheatre AB
Мирандо ГмбХ & Ко КГ
Обично GmbH
САЕ на Телефоника Инвестиции и Десароло
Experian Limited
АА ИНТЕРНЕТ-МЕДИУМИ ООД
Verizon Media EMEA Limited
Welect GmbH
Оракул Облак за податоци
Solocal
Relay42 Холандија Б.В.
Skaze
eMarketingSolutions, Интернет маркетинг SL
Облак за рекламирање на Adobe
Аксоникс ООД
Клинч лаборатори ДОО
АРКЕУС
Freshclip GmbH & Co. KG
Audience Solutions SA
Yieldlove GmbH
AddApptr GmbH
Smartclip Hispania SL
Localsensor BV
ВРЦАТАЛ Маркети АД
Publisher First, Inc.
Реклами на HUAWEI
спојуваат дигитални
ТОРТ Софтвер, Inc.
Брид Видео ДОО
YieldLift ДОО
SunMedia
АУДИОМОБ ДООЕЛ
360e-com Сп. З оо
HEIMSPIEL Medien GmbH & Co KG
Quantyoo GmbH & Co. KG
Videobyte Inc.
Земанта, АД
Triple13 Ltd
ВУУКЛЕ ДМЦЦ
Адлајн ООД
GeistM Technologies LTD
Услуги за рекламирање на Року
Connatix Мајчин Размена АД
Решение преку Интернет
ЕТАРГЕТ СЕ
Каптирај технологии ограничена
IQM КОРПОРАЦИЈА
GDMServices, Inc. d / b / a FiksuDSP
ADYOULIKE SA
SINGLEPOT SAS
Digital East GmbH
MindTake Research GmbH
VLYBY Digital GmbH
Реалитика
Делта Проекти АБ
IPONWEB GmbH
PLAYGROUND XYZ ЕМЕА ООД
NEWУКО СТЛ
Placense Ltd
NetSuccess, sro
Comscore BV
видео интелигенција АГ
adrule mobile GmbH
Clipcentric, Inc.
Telaria, Inc
Justtag Sp. Z oo
Киоскед ДОО
Venatus Media Limited
СПЕАКОЛ ДМЦЦ
Adpone SL
1020, Inc. dba Placecast и Ericsson Емодо
Mobfox US LLC
Броуси
Софтвер за пијано АД
Ströer SSP GmbH (DSP)
Чешка издавач берза zspo
Programatica de publicidad SL
Justpremium BV
Cavai AS & Велика Британија
ОСВОЈ НА АГ
влажни.com GmbH
Timehop, Inc.
Teads
Adevinta Spain SLU
Размена на публика NC, ДОО (NewsIQ)
Медијавин, Inc.
САС на квадрат
Extreme Reach, Inc.
Skimbit Ltd
Innity
Платформа161 БВ
Eyeota Pte Ltd
Bmind компанија за продажба на производи, SL
туристичка публика GmbH
Lucid Holdings, LLC
BidBerry SRL
Sonic Odeeo Ltd.
Quantcast International Limited
InMobi Pte Ltd
ВЕКСПРО ТЕХНОЛОГИИ ООД
ВРЕМЕТА НА ТИМЕОНЕ
Unruly Group Ltd
Viralize SRL
Сигнал Дигитални АД
Бренд Метрика Шведска АБ
Telecoming SA
Bandsintown Amplified LLC
Аудиенц АГ
42 реклами GmbH
Sift Media, Inc
Инстикатор, Inc.
Карго Глобал АД
3Q nexx GmbH
7Hops.com Inc. (ZergNet)
Exactag GmbH
NoBid, Inc.
Хаштаг Лабс АД.
ShareThis, Inc.
NextRoll, Inc.
Outbrain UK Ltd
Белата Опс, АД
Подобри банери A / S
SoundCast
Mobsuccess
Tapad, Inc.
СЕГА GmbH
агоф студии
Playbuzz Ltd (ака EX.CO)
Mediaforce LTD
Ad Alliance GmbH
Забележлив
INIS sp. зоолошка градина.
Proxi.cloud sp. зоолошка градина
Adkernel LLC
Огири ООД
ShinyStat Спа
NEXD
Каирос оган
GfK SE
Оракл Облак за податоци - ров
ID5 технологија SAS
Evolution Technologies Inc.
Rockabox Media Ltd t / a Scoota
Beop
Иновации на пулсот ограничена
Рингиер Аксел Спрингер Полска сп. з оо
Флеш Зборувајќи, Inc.
Менаџер на публика на Adobe, платформа на Adobe Experience
Компанијата Procter & Gamble
Група за сакана насмевка
Axel Springer Teaser Ad GmbH
Widespace AB
Тритон Дигитална Канада АД
Kayzen
Кочава АД
InsurAds Technologies SA.
IP Германија GmbH
Аптивио АД
Smartology Limited
ConnectAd Realtime GmbH
Времетраење на медиумите, ДОО.
ми е сообраќај
AudienceRun корп
TreSensa Technologies, Inc.
Wizaly
Dailymotion SA
Содржина запали
SoD ScreenOnDemand GmbH
Индексна размена, Inc.
Live Intent Inc.
Permodo GmbH
Vidoomy Media SL
Celtra, Inc.
netzeffekt GmbH
Noster Finance SL
Arkeero
YouGov
Синт АБ
Амазон реклама
ЗЕДО АД
Sharethrough, Inc
Зачинет мобилен Sp z oo Sp.k.
vitrado GmbH
Донесете! Labs AG
Livewrapped АБ
Nexx360
CMI маркетинг, Inc. d / b / a CafeMedia
Fifty Technology Limited
DIGITEKA Technologies
Liftoff Mobile, Inc.
Aniview LTD
Медиумска оценка mbH
Bannerflow AB
На ADEX GmbH
Јаглерод (АИ) ограничена
Remixd Media, Inc.
Konodrac SL
PML иновативни медиуми
ТВ КВАДАР ОГРАНИЧЕН
Adssets AB
ARMIS SAS
Сина Биливиг Б.В.
Аџимик ПТЕ ДОО
Епом ДОО
VIADS ОГЛАСУВАЕ СЛ
33Across
Upwave Inc.
Аарки, Inc.
Реклами на Samsung
Shopalyst Inc
Сизмек од Амазон
Spolecznosci Sp. Z oo Sp. K.
: Tappx
Adserve.zone / Artworx AS
Персона.ли
КРИЛКИ
OpenX
Реално ОУ
Cedato Technologies Ltd
adMarketplace, Inc.
Redbranch, Inc dba Fraudlogix
ProSiebenSat.1 Digital Data GmbH
БЕЗБЕДНИ РЕШЕНИЈА НА ПУБЛИКА ЗА МЕДИУМСКИ МЕДИУМИ, СЛ
PubMatic, Inc.
Б2Б медиумска група ЕМЕА
Мобилен Firewall, Inc.
Нилсен ДОО
Клуп ДОО
Пристигнување Ко
Keymantics
AntVoice
Optomaton UG
Bigabid Media Ltd.
бројни
ЕКСОКЛИК, СЛ
MediaMath, Inc.
Blockthrough, Inc.
PubWise, LLLP
Ezoic Inc.
Sportradar AG
Deutsche Post AG
Quality Media Network GmbH
Pressboard Media Inc
Богата технологија на публика СЛ
Подобрете ја дигиталната БВ
Извести
ADWAYS SAS
Медуза Франција
Кликнете бизнис
SelectMedia International LTD
Тангу Срл
Озонската проектна ограничена
Отворен Веб ДОО
одговор АГИ
digidip GmbH
МУСО ТНТ ОГРАНИЧЕН
Criteo SA
Impact Tech Inc.
МедијаГрид АД
appTV Ltd.
Spotad
Adacado Technologies Inc. (DBA Adacado)
Интернет BillBoard како
Salesforce.com, Inc.
води алијанса GmbH
Teemo SA
Редакција АИ ООД
Вагавин ГмбХ
VGI CTV, Inc.
AdElement Media Solutions Pvt Ltd
Зиф Дејвис ДОО
Adxperience SAS
UAB Aktyvus sektorius - Ескими
АДОЦИЈА
plista GmbH
admetrics GmbH
Mediasmart Mobile SL
CentralNic Полска сп. з оо
Discover-Tech Ltd.
Инономија
RDandX група DMCC
GumGum, Inc.
smartclip Europe GmbH
Фусио од S4M
SublimeSkinz - Adledge
Adloox SA
Целни партнери Б.В.
Парлабилна, Inc.
малопродажбаAds GmbH & Co. KG
Sourcepoint Technologies, Inc. (не-CMP)
Видазоо ООД
Трувид АД
Длабока намера, Inc.
LiveRamp, Inc.
digitalAudience
RevX
RevJet
Генијални технологии AG
NumberEight Technologies Ltd
Opti Digital SAS
uppr GmbH
iProspect GmbH
Mobile Professionals BV
PROXISTORE
BidMachine Inc.
Засветли
cynapsis интерактивна GmbH
Алегро.пл
Media.net Реклама FZ-ДОО
NeuStar, Inc.
Медиуми за податоци за гравитацијата на Алијансата
GlobalWebIndex
INFOnline GmbH
EASY Marketing GmbH
Тековно око ООД
LoopMe Limited
реклама за реклами (Emego GmbH)
Audiencerate LTD
Дентсу Данска А / С
Emerse Sverige AB
SheMedia, LLC
dataXtrade GmbH
белбон ГмбХ
RTB House SA
StackAdapt
Куебик
Молоко, Inc.
Дијаноми ООД
Ској
Jaduda GmbH
Реклами cPlc.
AdQuiver Media SL
Viewdeos 2015 LTD
Smadex SL
Следна Медиа СЦЛ
Контакт Impact GmbH
Мрежа на публика
BSmartData GmbH
АДРЕНАЛЕАД
ААКС ДОО
Audi Гент
Dentsu Aegis Network Italia SpA
Sojern, Inc.
Ströer SSP GmbH (SSP)
2KDirect, Inc. (dba iPromote)
Отскокнување размена, Inc
Pexi BV
BEINTOO SPA
Инспириран мобилен ограничен
Помеѓу размената
Експоненцијален интерактивен, Inc d / b / a VDX.tv
Revcontent, LLC
Глобална медија и забава ограничена
УниКредит СПА
Betgenius Ltd
Beachfront Media LLC
Maximus Live LLC
XChange од SFBX®
Мобилност-огласи GmbH
Октаив ДОО
Самба ТВ Велика Британија Ограничена
AdGear Technologies, Inc.
Минтеграл меѓународен ограничен
АНИНПРО-КРЕАТИВ, СЛ
AcuityAds Inc.
Accorp Sp. Z oo
На Reach Group GmbH
ИВО Медиа Рибар
Ad Theorent, Inc
Bidtellect, Inc
Reignn Platform Ltd.
Мобкои ООД
adQuery
Зумд ДОО
Velocity Made Good LLC
Triple Lift, Inc.
Tapjoy, Inc.
Веборама
Ограничена дозвола
Норстат А.С.
БЛИНК САС
Република - Алатник за истражување GmbH
Semasio GmbH
LiquidM Technology GmbH
Adtelligent Inc.
Монет Мотор АД
Strossle International AB
Аксиом Медиа Поврзете се
Баиду САД
Високата
Adtarget Medya AS
Геопрове
СПОРТОРИТЕТ ООД ДОО
АДМаксим АД
Netpoint Media GmbH
Jampp LTD
Yieldmo, Inc.
Neodata Group srl
TACTIC ™ Маркетинг во реално време
Паметен сообраќај
adhood.com
Мали големи податоци sp. з оо
Bombora Inc.
Натив Хирдетес Корлатолт Фелелесеге Тарсасаг
СМЕСТАЛИНИ СИСТЕМИ
FUNKE Digital GmbH
ДНК- I.COM
Pubfinity ДОО
LeadsRx, Inc.
Pelmorex Corp.
Нилсен маркетинг облак
Корпорација ЛајфСтрит
Прикажани херои С.Е
Goldbach Group AG
Непослушна група ДОО
Adsolutions BV
jsdelivr.com
SpearAd GmbH
MGID Inc.
ADman Интерактивен SLU
HyperTV Inc.
Мајаожен информатичка технологија копродукции. ООД
Унилевер Полска сп. з оо
ГАДСМЕ
Sparklit Networks Inc.
Сцена крадец Ограничена
Nano Interactive GmbH
Admedo Technology Ltd
Teroa SA
Блингби ДОО
НЕКОЈ СОМТАГ - (SevenOne Media)
AREIA (ADLOOP)
AdSpirit GmbH
Seenthis AB
AdDefend GmbH
Fandom, Inc.
Аксиома
Adtube AS
Taboola Europe Limited
Науки за локација АИ ДОО
Readpeak Oy
AdheSE
Листа.cz, as
Артефакт Германија ГмбХ
Рекламирај АБ (публик)
Underdog Media LLC
Pinpoll GmbH
бам! интерактивен маркетинг GmbH
Додадете важност
AdsWizz Inc.
Snapsort Inc., работи како Сортирај
Конорекс
Cloud Technologies SA
Bertelsmann Data Service GmbH
SEEDTAG Реклама SL
EMX Digital LLC
Footballco Media Limited
Автоматски реклами
Плоштад Медиа
Чист локален медиум GmbH
Храбри луѓе Рибар
ADITION технологии AG
Сина
Гамоши ДОО
Листоник Сп. З оо
IPSOS MORI UK LTD
Интегрална рекламна наука, Inc.
Ограничен радио нет медиа
Она Аудиенд ДОО
Интернет мрежна реклама Сп. Зоо
Digiseg ApS
Sirdata без колачиња
Дигитален одред
UberMedia, Inc.
Terminus Software Inc.
Пребид.org
Admo.tv (Кликон)
SmartFrame технологии
Sqreem Technologies Private Limited
1plusX AG
ADUX
Marfeel Solutions, SL
СРЕДНИМЕТРИЈА
Само една планета
производи на дива-е
eBay Inc
Leadoo Marketing Technologies Ltd
EASYmedia GmbH
ЗАПОЧНУВА ГРУПА
Innovid Inc.
WebAds BV
NEORY GmbH
PixFuture Media Inc.
Конвето АГ
Habu
Аудио на Троица
Webgains GmbH
Traffective GmbH
АДСТОРИ САС
Марс АД
A.Mob
Аднами Апс
Апиер ЈСП ДОО
НУБО ДОО
Паметно рекламирање, Lda.
Неспоредливи решенија ограничени
МНТН
База на побарувачка, Inc.
Verve Group Europe GmbH
Допрете до Медија ГмбХ
Onfocus (Адаџо)
Azerion Holding BV
WhatRocks Inc.
сокото гмбх & ко. килограм
Бренд напредување ООД
Алфалир САС
Потрошувачка, Inc.
Hivestack Inc.
STUDIO GONG GmbH & Co. Studiobetriebs KG
ADARA MEDIA НЕОГРАНИЧЕН
Резолуција Медија Минхен ГмбХ
Глимпс протокол ограничен
Хибриден Adtech GmbH
SYNC
Arcspire Limited
KUPONA GmbH
LinkedIn компанија неограничена Ирска
EDGE NPD Sp. Z oo
Препорачана АБ
Здраво
Smart Adserver
TabMo SAS
Kairion GmbH
МАРКЕТПЕРФ КОРП
TX Group AG
ADventori SAS
TargetVideo GmbH
ScaleMonk Inc.
Адиктеев
Симплифи Холдингс А.Д.
Apester Ltd
Камелеон САС
United Internet Media GmbH
Paypersale.ru
Корпорација BeeswaxIO
Marfeel Solutions, SL (компас)
Амнет ГмбХ
AdColony, Inc.
Кликнете на Tech Limited
Видстарт ООД
Група на услуги за податоци Silverbullet
Gemius SA
Трговскиот столб
PIXIMEDIA SAS
Sub2 Technologies Ltd.
PaperG, Inc. dba Thunder Industries
RMSi Радио Маркетинг Сервис интерактивни GmbH
ucfunnel копродукции, Ltd.
Vibrant Media Limited
DynAdmic
Оди.pl sp. z оо
Аделаида Метрикс АД
Sovrn Holdings Inc
Rakuten Marketing LLC
Одберете рекламирање БВ
Пиксалат, Inc.
Eulerian Technologies
Адлудио ДОО
Flexoffers.com, ДОО
Sirdata
Blis Media Limited
YOC AG
АДМАН - Фаитос мрежи, СА
Триаподи ООД
BritePool Inc.
NEURAL.ONE
SpotX, Inc.
ad6media
Акт на командантите
Beaconspark Ltd.
АДЦЕЛ | Firstlead GmbH
Cazamba Serviços de Internet Ltda
Bucksense Inc
1 Агенција
Листа на лимитирани лимити
Зета Глобал
Платформа Медијаки
адалност GmbH
Rebold маркетинг и комуникација SLU
Rezonence Limited
Comcast International France SAS
адаптибилни медиуми GmbH
adnanny.com SLU
glomex GmbH
КВАРТЕР МЕДИА ГМБХ
Сомпло ДОО
BIDSWITCH GmbH
Теларија САС
Gamned
Ефикасност / ефективност
Kwanko
Crimtan Holdings Limited
Crowdy News Ltd
ИРВДОО
Spoods GmbH
ЦИБЛЕКЛИЦА
One Tech Group GmbH
Откријте мобилен инк
Fyber
Meetrics GmbH
Марс Медиа Груп
adbalancer рекламна агенција GmbH
Ипсилон
Проект Агора Рибар
Кечап Адв Спа
DoubleVerify Inc.
На Device Research Limited
комуникацијаAds GmbH & Co. KG
6Sense Insights, Inc.
Заштитени медиуми ДОО
Avocet Systems Limited
Динамички 1001 GmbH
Permuting Technologies, Inc.
Самба ТВ АД
AudienceProject Aps
БИЛЕНДИ СА
Cookie Market LTD
Xandr, Inc.
Google
Усогласување на податоците со офлајн извори
Поврзувачки уреди
Прецизни податоци за географска локација
Неопходно
Маркетинг
Предност
Статистика

 

Цели за користење на податоци

Неопходно

Потребните колачиња помагаат да се користи веб-страница со овозможување на основните функции како навигација на страница и пристап до безбедни области на веб страната. Веб-страницата не може правилно да функционира без овие колачиња.

 

Параметри

Претпочитаните колачиња овозможуваат веб-страницата да бара или да изгледа како веб-страница или да изгледа како вашиот префериран јазик или регион во кој сте.

 

Статистика

Статистичките колачиња им помагаат на сопствениците на веб-страниците да разберат како да комуницираат со веб-страниците со собирање и известување на информации анонимно.

 

Маркетинг

Маркетинг колачињата се користат за следење на посетителите на веб-страниците. Намерата е да направат реклами кои се релевантни и ангажирани за индивидуалните и за другите корисници.

 

Јавите нас

Ако имате какви било прашања во врска со оваа политика за приватност или сакате да се откажете од нашата веб-страница и услуги, можете да контактирате со нас користејќи ги информациите подолу или со тоа што ќе ни пишете на:Бангалор, Карнатака 560103
Индија

Резиме на барања

Ако сакате да видите краток преглед на барањата за да знаете кориснички информации, барања за бришење кориснички информации и барања за исклучување на усогласеноста со CCPA што ја доби овој бизнис: https://g.ezoic.net/privacy/tutorialcup.com/annualRequestSummary во врска со туторијалот.comЕ-пошта:
[заштитена по е-пошта]