Вметнете решение на интервал на леткод

Проблемот Вметни интервал на решение за леткод ни обезбедува список со некои интервали и еден посебен интервал. Потоа ни е речено да го вметнеме овој нов интервал меѓу списокот на интервали. Значи, новиот интервал може да се пресекува со интервали што се веќе во списокот, или може might

Прочитај повеќе

Минимален број чекори за да направите две низи Anagram Leetcode решенија

Изјава на проблем Во овој проблем, ни се дадени две низи 's' & 't' кои се состојат од англиски мали букви. Во една операција, можеме да избереме кој било знак во низата 't' и да го смениме во друг знак. Треба да го најдеме минималниот број такви операции за да направиме „т“…

Прочитај повеќе

Мултиплицирајте низи Решение за лек код

Проблемот Multiply Strings Решението Leetcode од нас бара да множиме два жика што ни се дадени како влез. Од нас се бара да го испечатиме или вратиме овој резултат на множење во функцијата повикувач. Значи, за да го поставиме повеќе формално дадени две жици, пронајдете го производот на дадените жици. ...

Прочитај повеќе

Цел број на решенија за римски леткод

Во овој проблем, ни е даден цел број и треба да се претвориме во римски број. Така, проблемот генерално се нарекува „цел број на римски“ и ова е интегрално решение на римско решение за кодекси. Ако некој не знае за римските броеви. Во старо време, луѓето не

Прочитај повеќе

Растојание од најблиската ќелија со 1 во бинарна матрица

Изјава на проблем Проблемот „Растојание од најблиската ќелија која има 1 во бинарна матрица“ наведува дека ви е дадена бинарна матрица (која содржи само 0s и 1s) со најмалку една 1. Пронајдете го растојанието на најблиската ќелија која има 1 во бинарната матрица за сите елементи на…

Прочитај повеќе

BST до дрво со збир на сите помали клучеви

Во овој проблем дадовме бинарно дрво за пребарување, напишете алгоритам за најдобро да се претвори во дрво со збир од сите помали клучеви. Пример Влезен излез Претходна нарачка: 19 7 1 54 34 88 Наивен пристап Поминете ги сите јазли еден по еден во која било траверзална форма, и…

Прочитај повеќе

Максимален плоштад

Во проблемот со максималниот квадрат дадовме дво -бинарна матрица исполнета со 2 и 0, пронајдете го најголемиот квадрат што содржи само 1 и вратете ја неговата површина. Пример Внесување: 1 1 0 1 0 0 0 0 1 1 1 1 1 1 1 1 0 0 0 1 0 XNUMX…

Прочитај повеќе

Вметнете Избриши GetRandom

Во Insert Delete GetRandom проблем треба да дизајнираме структура на податоци што ги поддржува сите следни операции во просечно O (1) време. insert (val): Вметнува вентил со ставка во комплетот ако не е веќе присутен. remove (val): Отстранува вал. ставка од комплетот доколку е присутна. getRandom: Враќа случаен елемент од тековната група…

Прочитај повеќе

Спојте интервали што се преклопуваат

Во проблемот на преклопување на интервали, ние дадовме збирка интервали, спојувајте ги и вратете ги сите интервали што се преклопуваат. Пример Влез: [[2, 3], [3, 4], [5, 7]] Излез: [[2, 4], [5, 7]] Објаснување: Можеме да се споиме [2, 3] и [3 , 4] заедно за да формираат [2, 4] Пристап за пронаоѓање Спој…

Прочитај повеќе

Спојте ги сортираните поврзани листи

Спојувањето на сортирани врзани листи со проблеми е толку познат според гледна точка на интервјуто. Ова прашање се поставува толку многу пати во големите компании како Гугл, Мајкрософт, Амазон, итн. Како што сугерира името, ние сме обезбедени со сортирани поврзани листи. Ние мора да ги споиме заедно во…

Прочитај повеќе