Решение Powet (x, n) Leetcode

Проблемот „Pow (x, n) Leetcode Solution“ наведува дека ви се дадени два броја, од кои едниот е број со подвижна точка и другиот цел број. Цел број го означува експонентот, а основата е број со подвижна точка. Ни е речено да ја најдеме вредноста откако ќе го оцениме експонентот над основата. ...

Прочитај повеќе

Проверете го стеблото за бинарно пребарување

Проблем при валидирање на бинарно пребарување Проблем со дрвото што го дадовме коренот на дрвото, мора да провериме дали е дрво за бинарно пребарување или не. Пример: Излез: точно Објаснување: Даденото дрво е бинорно стебло за пребарување затоа што сите елементи што се оставени на секое под дрво

Прочитај повеќе

Додавање на две матрици

Изјава за проблемот Во проблемот „Собирање на две матрици“, дадовме две матрици a и b. Конечната матрица мора да ја најдеме откако ќе ја додадеме матрицата b во матрицата a. Ако редоследот е ист и за матриците, тогаш само ние можеме да ги додадеме во спротивно не можеме. ...

Прочитај повеќе

Загатка од низа производи

Изјава за проблем Во проблем со сложувалка со низа производи треба да конструираме низа каде ith-от елемент ќе биде производ на сите елементи во дадената низа, освен елемент во ith-позиција. Пример Влез 5 10 3 5 6 2 Излез 180 600 360 300 900 XNUMX

Прочитај повеќе